Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Zakaj smo katoliki zadnje čase tako diskriminirani?

Default avatar

Ne morem da ne bi

vsi zakramenti je napisal/a:
Levi res odpirajo leve teme je napisal/a:
Glupi ogovori na glupo vprašanje glupega portala
A veš zakaj je Nemčija velesila? Ker so zbrali toliko moči in sposobnosti, da so priznali in opravičili za napake (huda grozodejstva) polpretekle zgodovine.
Daj nehaj, zbrali moč, bla bla. V to so bili praktično prisiljeni. Velesila so pa zaradi izkoriščanja kolonij (v preteklosti)
Default avatar

Srečko5

noben krvi vam ni sveta je napisal/a:
jaz sem kristjanka je napisal/a:
Jaz sem kristjanka. Sledim vrednotam evangelija: ljubezen, iskrenost, potrpežljivost, dobrohotnost, skromnost, upanje, pomoč drugim, gojenje empatije in razumevanja, odpuščanja - torej evangeliju.

Cerkev je naredila v preteklosti veliko grozodejstev in v tem oziru se z njo včasih težko najdem. Krivice me bolijo, nepriznanje krivega tudi, dvoličnost še bolj. Ko župnik v cerkvi govori kake traparije, ga vidim kot človeka, ki je zmotljiv in ne ve "kaj govori". Zakaj vseeno prihajam v cerkev? Ker je to sveti prostor, prostor, kjer se lahko umiriš, razmisliš, se naštelaš nazaj na "prav", razmisliš o krivicah, ki si jih storil, razmisliš, kaj želiš za naprej in kako boš to dosegel. Ker v svetu, kjer živimo in kjer je pomembno biti najboljši, najlepši, najpametnejši, nabolj sposoben, najbolj premeten, najbolj vse... kjer vlada sla po materializmu in še več in še več in še več... temu vsi sledimo in tudi v to zapademo. Zato se moram vsaj jaz, redno "naštelat" nazaj, se opomnit, kaj je pomembno, kje sem, kam grem. In ja, saj to lahko naredim tudi doma, pa v gozdu, pa med potapljanjem v morju, sama pri sebi, ampak meni pač bolj pomaga, če se vsedem v klop v cerkev in se pogovorim s seboj in onim zgodaj v dialogu.

Ene stvari tudi jaz težko razumem, zakaj je toliko trpljenja, zakaj je dovoljeno vso to trpinčenje otrok... zato ne maram reka: "za vse je nekaj dobro". Ne, za vse ni nekaj dobro. Mislim pa si, da veliko stvari ne morem razumeti. Da ni v moji možnosti razumeti, da morda je res v človeku, da prej ali slej pride do nekih spoznanj in višje ravni zavedanja in življenja. Da smo ustvarjeni kakšni smo in imamo popolno svobodo. Lahko se odločimo za ljubezen ali za trpljenje.

Sama poskušam ne delat zlo, ne delat slabega, ne delat krivic drugim in sebi. Verjamem, da sem boljši človek tudi zato, ker imam verovanje, da je še nekaj nad nami. Da nismo samo tu in zdaj in da nisem pomembna sama jaz (z vsem svojim egocentrizmom), ampak tudi drug ob meni. Verjamem, da je nekdo, ki me spodbuja, da živim vrednote, ki me ima rad, ki si želi, da bi mi bilo dobro. Ne pričakujem, da bom zato nagrajena (ne tu na svetu, ne potem po smrti), želim pa si, da bom svoj pečat na tej zemlji pustila bolj na pozitivni kot negativni ravni in da bom zato z lažjim srcem in dušo odšla v drugo dimenzijo, ko bom umrla.

Zakaj nas ne marajo? Ker poslušajo besede institucije in ne besede evangelija. Žal so za to mnogokrat krivi tudi verniki sami, ki slepo ponavljajo vse kar slišijo v cerkvi, brez, da bi sami pomislili, ali je to res nauk vere ali pa je nauk nekoga, ki se predstavlja za cerkev.

Cerkev je sveti prostor, kjer se pomiriš*....hmm, sploh veš koliko krvi je bilo na tem svetem prostoru ...kjer zdaj stojijo cerkve...to so bili sveti prostori naših prednikov, a veš kako se imenujejo naši predniki za cerkev POGANI, fujjjj, da imeli so naši predniki svete prostore in imajo drugačen pomen, kot ti misliš, vsak sveti prostor je imel svoj pomen...ampak so to katoliki uničili in gor postavili cerkve...fuj in zdaj se šlepajo na to svetost.
vedno se bodo ljudje šlepali potom politike ali pa vere. Haha, naši politiki so bili in še so različnih barv, a na koncu so začeli hoditi v cerkev rkc. Zakaj že? Ker verjamejo v boga? Ne me hecat. Rkc je firma, stara 2000 let, edini namen je bil, bogatenje brez dela in oblast nad ljudmi z vsemi sredstvi. Vsak, ki jo zagovarja, je sokriv, kot da bi sam pobijal in zasužnjeval ljudi. Pobudniki suženstva so bili, črnce zo razglasil za neljudi in ne poznajo sramu, morale, človečnosti. To so za njih samo besede za manipulacijo ovc. Resnica pa je, da so morilci, pedofili in so delali genocide nad narodi, tudo slovenskim.
_______________________________________________
https://greenbalkan.org/

Zdravilec s konopljo in zdravilnimi rastlinami.
_______________________________________________
Default avatar

Čaki malček

lepo v celofan zavijaš je napisal/a:
Čaki malček je napisal/a:
A res misliš, da so besede "kdor z mečem pokončuje bo z mečem pokončan" res mišljene kot to,da vzameš meč in mahaš z njim naokrog?
Ne, ne mislim, saj meč je lahko tudi metafora za jezno ubijanje. Ali ubijanje na kak drug specifičen način. Če ubijaš mirno in v imenu boga (takrat je tudi on bil sodnik, ne pa ti), je pa po tem nauku lahko čisto vse v redu.

VSEKAKOR bi lahko pisalo enostavno "kdor pokončuje, bo pokončan". Pa ne piše. Definitivno se ta verz osredotoča na način pokončevanja, zato je pa omenjen 2x. Je že razlog, da piše tako, kot piše.
Čaki malček je napisal/a:
In besede "da morajo biti usmrčeni" pomenijo, da moraš nekoga ubiti?
Pa ti povej, kaj je s tem mislil. Je že nek razlog, da je nek vsemogočni in vsevedni bog sporočilo "da morajo biti usmrčeni" dal med ljudi, kaj je pa mislil, da bodo ljudje s to informacijo naredili?

Lahko bi bilo "te moške bom jaz kaznoval". Ampak se je raje odločil za "usmrtiti jih je treba". On že ve, zakaj.

Me ne čudi, da kdo tako razume in gre potem ubijat, ker to je tudi najbolj logični način, kako se to lahko razume.

Ja, ja.. "čudna so pota gospodova". Ampak v resnici so bolj čudne interpretacije, relativizacije in slepomišenje okoli krutih besed gospodovih, ki so dokaj jasne.
Oh teslo zabito. Oprosti, ampak ne morem drugega reči, ker mi je enostavno smešno, da tako preprostih prispodob ne razumeš. Torej:
- kdor z mečem pokončuje, bo z mečem pokončan
Pomeni, karkoli storiš komu drugemu, se ti bo prej ali slej vrnilo. Za primer je meč. Povedati hoče, da se vrne prav tisto, kar seješ.

- bodo usmrčeni
To sem ti pa že malo razložila, a očitno ne bereš ali pa ne razumeš. Vera smatra življenje ne samo na tem svetu, ampak tudi po tem, ko telo umre, v nebesih. Temu reče večno življenje. Dobri ljudje grejo v nebesa, kjer jih to večno življenje čaka. Umreti oz. smrt pa pomeni, da so bili ljudje slabi in zato za kazen grejo v pekel, kjer jih čaka večna kazen. In temu rečejo smrt. Torej bodo usmrčeni pomeni, da bodo večno kaznovani za svoja dejanja.

Ja, izrazi so lahko za malce manj bistre zelo dvoumni in jih hitro razumejo (razumete) preveč dobesedno. Zato pa se je treba ( sploh če si vernik) o veri izobraževati, poslušati kake razlage vsega tega in premišljevati. Ni dovolj samo prebrati sv. Pismo, it vsako nedeljo pokazat novo frizuro in čevlje v cerkev, da bo soseda zavistna in misliti, da si s tem vzoren vernik. Ker prav taki si te besede najbolj po svoje razlagajo in zato mislijo, da lahko delajo kar hočejo in so polni sami sebe. In največkrat delajo popolnoma mimo tistega, kar naj bi kot verniki delali.
Default avatar

Robi...

Agatha je napisal/a:
Replika je napisal/a:
Meni je zanimivo to, da so ljudje tako slepo pripravljeni verjeti DRUGIM LJUDEM.
Ljudje na splošno smo lažnivci in manipulatorji, to vemo vsi. Pa vendar bodo vsi absolutno verjeli, da recimo apostoli (v krščanstvu) ali Mohamed (v islamu) govorijo absolutno resnico in da je tisto, kar trdijo "božja beseda". Ker bog ne daj, da bi se zlagali, a ne?
Resno?
Pri tem da v krščanstvu je bilo apostolov in znanilcev božje besede veliko in so si evangeliji čisto konkretno različni. Pa vseeno vsi veljajo za resnične :))) Enako je Mohamed pridno popravljal svoje lastne nauke, celo v popolno nasprotje, pa veljata obe verziji kot resnični :))
Tkole je z vero dragi moji: ko bo bog meni osebno potrdil svoj obstoj in nauke, bom verjela. Dokler mi pa en ČLOVEK trdi, da govori božjo besedo, pa pač ne.
Samo dodam: apostolov je bilo 12, evangelisti (uradni) pa štirje.
Apostoli so vsi umrli mučeniške smrti, ker niso hoteli zanikati svojih besed. Pomeni, da so verjeli v tisto, kar so oznanjali in (tudi) zato so drugi verjeli njim. Kristjani so bili v začetku zelo preganjani, zdaj so spet. Pa vendar obstajajo (obstajamo) že dve tisočletji. Toliko glede verodostojnosti.

Vnaprej povem, da se v tej temi ne mislim več oglašati. Je na preveč nizkem nivoju. Sem samo dodala pojasnilo na napačno trditev, da "je bilo apostolov mnogo". In poskusila pojasniti, zakaj so jim ljudje verjeli.
Preveč na nizkem nivoju za neko večvredno vernico.
Vernico v lasten ego.
In v popolnem nasprotju z Jezusovimi nauki.
Default avatar

lepo v celofan zavijaš

Čaki malček je napisal/a:
Oh teslo zabito. Oprosti, ampak ne morem drugega reči, ker mi je enostavno smešno, da tako preprostih prispodob ne razumeš. Torej:
- kdor z mečem pokončuje, bo z mečem pokončan
Pomeni, karkoli storiš komu drugemu, se ti bo prej ali slej vrnilo. Za primer je meč. Povedati hoče, da se vrne prav tisto, kar seješ.
To pomeni zgolj po tvojem mnenju, ki se na vsak način slepiš, da v verskih naukih ni nič škodljivega, resnica je pa seveda drugačna. Tudi če bi pomenilo to, je še vedno v KONTRADIKCIJI z delom, kjer bog SPECIFIČNO pove za SPECIFIČNO situacijo, kaj naj se zgodi z moškimi, ki ležijo z drugimi moškini (usmrčeni naj bodo). In moraš pretehtati, kaj je bolj pomembno - specifičen ukaz boga za specifično situacijo ali pač neko generalnen nasvet, zavit v neko metaforo (in s tem priznati, da vsemogočni vsevedni bog sploh ne ve, kaj je prav)
Čaki malček je napisal/a:
- bodo usmrčeni
To sem ti pa že malo razložila, a očitno ne bereš ali pa ne razumeš
PONEVERJAŠ citat iz SP z obrezovanjem. Vso nakladanje po tem je zato odveč. Drugič obreži kar vse in se pretvarjaj, da sploh ne obstaja. Glasi se: "NAJ bodo usmrčeni". Če bi res pisalo "bodo usmrčeni", okej, bi razumeli, da bo bog to naredil in izvedel. Ko pa bog sporoči ljudem "ta in ta NAJ bo usmrčen" je pa to nekaj popolnoma drugega in to dobro veš in zato si tudi tako neiskreno obrezala, ker kot zgoraj pač iščeš neko interpretacijo, po kateri bodo božje besede izpadle najmanj morilske in nevarne. Tokrat si se poslužila direktnega poneverjanja.
Čaki malček je napisal/a:
Ja, izrazi so lahko za malce manj bistre zelo dvoumni in jih hitro razumejo (razumete) preveč dobesedno. Zato pa se je treba ( sploh če si vernik) o veri izobraževati, poslušati kake razlage vsega tega.
Kot pravim, poslušati pa je po tvoje "treba" razlage vsega tega s strani skorumpirane RKC, ker se oni najbolj ukvarjajo s tem, kako čimbolj zamegliti neprijetne dele naukov (razen seveda, ko jih lahko izkoristijo za svojo korist, takrat jih lepo obudijo). Seveda boš pa v isti sapi spet trdila, da RKC čisto nič pri tem nima, ker je katoliška vera čisto neodvisna od instutucije. Ja malo morgen.

Samo bejž s temi poceni triki, si navadna prevarantka in dvoličnica, čisto enako kot visoki predstavniki RKC. Pa ti tega ne pravim kar tako, ampak ker si to dokazala tukaj in zdaj.
Default avatar

Čaki malček

lepo v celofan zavijaš je napisal/a:
Čaki malček je napisal/a:
Oh teslo zabito. Oprosti, ampak ne morem drugega reči, ker mi je enostavno smešno, da tako preprostih prispodob ne razumeš. Torej:
- kdor z mečem pokončuje, bo z mečem pokončan
Pomeni, karkoli storiš komu drugemu, se ti bo prej ali slej vrnilo. Za primer je meč. Povedati hoče, da se vrne prav tisto, kar seješ.
To pomeni zgolj po tvojem mnenju, ki se na vsak način slepiš, da v verskih naukih ni nič škodljivega, resnica je pa seveda drugačna. Tudi če bi pomenilo to, je še vedno v KONTRADIKCIJI z delom, kjer bog SPECIFIČNO pove za SPECIFIČNO situacijo, kaj naj se zgodi z moškimi, ki ležijo z drugimi moškini (usmrčeni naj bodo). In moraš pretehtati, kaj je bolj pomembno - specifičen ukaz boga za specifično situacijo ali pač neko generalnen nasvet, zavit v neko metaforo (in s tem priznati, da vsemogočni vsevedni bog sploh ne ve, kaj je prav)
Čaki malček je napisal/a:
- bodo usmrčeni
To sem ti pa že malo razložila, a očitno ne bereš ali pa ne razumeš
PONEVERJAŠ citat iz SP z obrezovanjem. Vso nakladanje po tem je zato odveč. Drugič obreži kar vse in se pretvarjaj, da sploh ne obstaja. Glasi se: "NAJ bodo usmrčeni". Če bi res pisalo "bodo usmrčeni", okej, bi razumeli, da bo bog to naredil in izvedel. Ko pa bog sporoči ljudem "ta in ta NAJ bo usmrčen" je pa to nekaj popolnoma drugega in to dobro veš in zato si tudi tako neiskreno obrezala, ker kot zgoraj pač iščeš neko interpretacijo, po kateri bodo božje besede izpadle najmanj morilske in nevarne. Tokrat si se poslužila direktnega poneverjanja.
Čaki malček je napisal/a:
Ja, izrazi so lahko za malce manj bistre zelo dvoumni in jih hitro razumejo (razumete) preveč dobesedno. Zato pa se je treba ( sploh če si vernik) o veri izobraževati, poslušati kake razlage vsega tega.
Kot pravim, poslušati pa je po tvoje "treba" razlage vsega tega s strani skorumpirane RKC, ker se oni najbolj ukvarjajo s tem, kako čimbolj zamegliti neprijetne dele naukov (razen seveda, ko jih lahko izkoristijo za svojo korist, takrat jih lepo obudijo). Seveda boš pa v isti sapi spet trdila, da RKC čisto nič pri tem nima, ker je katoliška vera čisto neodvisna od instutucije. Ja malo morgen.

Samo bejž s temi poceni triki, si navadna prevarantka in dvoličnica, čisto enako kot visoki predstavniki RKC. Pa ti tega ne pravim kar tako, ampak ker si to dokazala tukaj in zdaj.
Zato, ker ti še vedno ne razumeš napisanega, še vedno nudlaš eno in isto, čeprav sem ti že večkrat razložila in si itak že vnaprej odločena, da greš kontra vsemu, kar povem, pa ali imam prav ali ne, to še ne pomeni, da sem dvolična in prevarantka. Pomeni, da si ali malce zabita ali pa trmasta, kar si, prav tako kot naj bi jaz, tudi sama tukaj dokazala. Meni ni v interesu kogarkoli prepričevati biti pripadnik cerkve, ker to tudi sama nisem. Nekaj pa o tem vseeno vem, ker ne hodim z zaprtimi očmi naokrog in nisem gluha in kar vem, se mi zdi čisto preprosto, zelo jasno povedano in hkrati očitno, da se marsikaj zelo razlikuje od tega, kar rkc uči in naroča svojim pripadnikom. Ti očitno vidiš drugače in dol mi visi za to. Vsake oči imajo svojega malarja.

Ps: V resnici mi nič nikjer ne visi, tako se samo reče in v očeh nimamo res možicljev, ki so po poklicu malarji. Tudi to je samo prispodoba. Ti samo povem, če slučajno ne razumeš (nočeš razumeti), da ni vse mišljeno dobesedno.
Default avatar

lepo v celofan zavijaš

Nič ni isto, saj se napreduje. Tvoja nizkotnost je dosegla nove globine s potvarjanjem citatov.

No, dopuščam pa tudi možnost, da ne razumeš bistvene razlike med "usmrčen naj bo" in "usmrčen bo" - potem so tu posredi neke druge pomanjkljivosti. Pa se ne kažejo zgolj v različni interpretaciji metafor, ampak dejanskem nerazumevanju čisto kratkih konkretnih stavkov.
Default avatar

lepo v celofan zavijaš

Čaki malček je napisal/a:
- bodo usmrčeni
To sem ti pa že malo razložila, a očitno ne bereš ali pa ne razumeš. Vera smatra življenje ne samo na tem svetu, ampak tudi po tem, ko telo umre, v nebesih. Temu reče večno življenje. Dobri ljudje grejo v nebesa, kjer jih to večno življenje čaka. Umreti oz. smrt pa pomeni, da so bili ljudje slabi in zato za kazen grejo v pekel, kjer jih čaka večna kazen. In temu rečejo smrt. Torej bodo usmrčeni pomeni, da bodo večno kaznovani za svoja dejanja.
Piši ti raje o tem, kaj pomeni, če bog človeku sporoči, NAJ bo nekdo usmrčen (ker to dejansko piše), ne pa izpuščat bistvenega tukaj. Bo bolj koristno od napihovanja.
Default avatar

Nkeichi

lepo v celofan zavijaš je napisal/a:
Čaki malček je napisal/a:
- bodo usmrčeni
To sem ti pa že malo razložila, a očitno ne bereš ali pa ne razumeš. Vera smatra življenje ne samo na tem svetu, ampak tudi po tem, ko telo umre, v nebesih. Temu reče večno življenje. Dobri ljudje grejo v nebesa, kjer jih to večno življenje čaka. Umreti oz. smrt pa pomeni, da so bili ljudje slabi in zato za kazen grejo v pekel, kjer jih čaka večna kazen. In temu rečejo smrt. Torej bodo usmrčeni pomeni, da bodo večno kaznovani za svoja dejanja.
Piši ti raje o tem, kaj pomeni, če bog človeku sporoči, NAJ bo nekdo usmrčen (ker to dejansko piše), ne pa izpuščat bistvenega tukaj. Bo bolj koristno od napihovanja.
Tole je iz stare zaveze - Leviticus in je dejansko navodilo, ne metafora.
Celo poglavje je spisek pravil plemenu Levitov, kako naj se obnašajo, oblačijo itd.
Lahko bi rekli, da je krščanstvo opustilo večino teh pravil, kar se tice školjk, tatujev, ipd. Dejansko pravijo, da jemljejo staro zavezo kot ne ravno veljavno, ker se še modernizirali ( tudi druga bozja zapoved se je spremenila😁)
Samo to o homoseksualnosti ostaja kot argument res radikalnih redneck kristjanov , le zakaj?
https://m.news24.com/MyNews24/Cherry-pi ... s-20130805
Default avatar

islam

Dejte probat to govorit muslimanom. Ali pa ste sami muslimani?
Default avatar

ni nben

islam je napisal/a:
Dejte probat to govorit muslimanom. Ali pa ste sami muslimani?
Saj veliko tega drži tudi za muslimane, ker je stara zaveza tako od kristjanov kot muslimanov. Pač ista osnova. Ni pa noben musliman tule spraševal, zakaj je diskriminiran.
Default avatar

Verjetn

ni nben je napisal/a:
islam je napisal/a:
Dejte probat to govorit muslimanom. Ali pa ste sami muslimani?
Saj veliko tega drži tudi za muslimane, ker je stara zaveza tako od kristjanov kot muslimanov. Pač ista osnova. Ni pa noben musliman tule spraševal, zakaj je diskriminiran.
Verjetno je to zaradi teha, ker niso diskriminirani. V slo že ne. So nad državljani. Pa še rečt noben nič ne upa čeznje.
Default avatar

Hjgujhhuj

Ne sme se biblijo spreminjatii in dodajati in se zmljisljevati. Kdor to dela bo v peklu. In vi verniki najbolj spreminjate sveto pismo, hohohoho. Če piše z mecom je to z mecom in nič drugega. Dva moška je treba z mecom ubiti, če seksata. To je vaš bog in Jezus.
Default avatar

lepo v celofan zavijaš

Hjgujhhuj je napisal/a:
Ne sme se biblijo spreminjatii in dodajati in se zmljisljevati. Kdor to dela bo v peklu. In vi verniki najbolj spreminjate sveto pismo, hohohoho. Če piše z mecom je to z mecom in nič drugega. Dva moška je treba z mecom ubiti, če seksata. To je vaš bog in Jezus.
Pretiravat res ni treba, nismo v tej temi še ravno našli, da bi bilo treba koga ravno z mečem. Ampak samo, da naj bo usmrčen. Še dobro, da so kaj spremenili in se ne držijo (vsaj pogosto ne) več tega barbarstva. Samo naj tukaj ne nakladajo, da nič niso spremenili. Če sebe nategujejo in svojega boga ne upoštevajo, me nič ne moti, meni pa ne frizirat besedila tu, ker jaz za razliko od domnevnega boga to dejansko opazim.
Default avatar

Hajdi Heidi

lepo v celofan zavijaš je napisal/a:
Hjgujhhuj je napisal/a:
Ne sme se biblijo spreminjatii in dodajati in se zmljisljevati. Kdor to dela bo v peklu. In vi verniki najbolj spreminjate sveto pismo, hohohoho. Če piše z mecom je to z mecom in nič drugega. Dva moška je treba z mecom ubiti, če seksata. To je vaš bog in Jezus.
Pretiravat res ni treba, nismo v tej temi še ravno našli, da bi bilo treba koga ravno z mečem. Ampak samo, da naj bo usmrčen. Še dobro, da so kaj spremenili in se ne držijo (vsaj pogosto ne) več tega barbarstva. Samo naj tukaj ne nakladajo, da nič niso spremenili. Če sebe nategujejo in svojega boga ne upoštevajo, me nič ne moti, meni pa ne frizirat besedila tu, ker jaz za razliko od domnevnega boga to dejansko opazim.
Če ti nečesa ne razumeš ali pa razumeš po svoje, ni nujno, da je sfrizirano. Jaz razumem čisto drugače kot ti in zame je pa tvoje mišljenje sfrizirano. Ali imaš prav ti, jaz ali nekdo tretji pa ne bomo nikoli vedeli. S tvojim trmastim prepričevanjem, kako imaš samo ti prav in samo ti prav razumeš, si v bistvu zelo podobna predstavnikom RKC in njihovim sledilcem, ker nikakor ne dopuščaš drugačnega mnenja.
Default avatar

lepo v celofan zavijaš

Hajdi Heidi je napisal/a:
lepo v celofan zavijaš je napisal/a:


Pretiravat res ni treba, nismo v tej temi še ravno našli, da bi bilo treba koga ravno z mečem. Ampak samo, da naj bo usmrčen. Še dobro, da so kaj spremenili in se ne držijo (vsaj pogosto ne) več tega barbarstva. Samo naj tukaj ne nakladajo, da nič niso spremenili. Če sebe nategujejo in svojega boga ne upoštevajo, me nič ne moti, meni pa ne frizirat besedila tu, ker jaz za razliko od domnevnega boga to dejansko opazim.
Če ti nečesa ne razumeš ali pa razumeš po svoje, ni nujno, da je sfrizirano. Jaz razumem čisto drugače kot ti in zame je pa tvoje mišljenje sfrizirano. Ali imaš prav ti, jaz ali nekdo tretji pa ne bomo nikoli vedeli. S tvojim trmastim prepričevanjem, kako imaš samo ti prav in samo ti prav razumeš, si v bistvu zelo podobna predstavnikom RKC in njihovim sledilcem, ker nikakor ne dopuščaš drugačnega mnenja.
Med "naj bo usmrčen" in "bo usmrčen" je bistvena razlika. In to je friziranje, če greš drugo namesto prvega razlagat, ker prvega (ki dejansko tam piše), ne upaš razlagat. To je dejstvo, ne mnenje.
Default avatar

Hajdi Heidi

lepo v celofan zavijaš je napisal/a:
Hajdi Heidi je napisal/a:


Če ti nečesa ne razumeš ali pa razumeš po svoje, ni nujno, da je sfrizirano. Jaz razumem čisto drugače kot ti in zame je pa tvoje mišljenje sfrizirano. Ali imaš prav ti, jaz ali nekdo tretji pa ne bomo nikoli vedeli. S tvojim trmastim prepričevanjem, kako imaš samo ti prav in samo ti prav razumeš, si v bistvu zelo podobna predstavnikom RKC in njihovim sledilcem, ker nikakor ne dopuščaš drugačnega mnenja.
Med "naj bo usmrčen" in "bo usmrčen" je bistvena razlika. In to je friziranje, če greš drugo namesto prvega razlagat, ker prvega (ki dejansko tam piše), ne upaš razlagat. To je dejstvo, ne mnenje.
Ne bom se spuščala v preprir s tabo. Samo povem svoje mnenje. In vidim, da sem te prav ocenila. Pa lep pozdrav.
Default avatar

Nkeichi

lepo v celofan zavijaš je napisal/a:
Hajdi Heidi je napisal/a:


Če ti nečesa ne razumeš ali pa razumeš po svoje, ni nujno, da je sfrizirano. Jaz razumem čisto drugače kot ti in zame je pa tvoje mišljenje sfrizirano. Ali imaš prav ti, jaz ali nekdo tretji pa ne bomo nikoli vedeli. S tvojim trmastim prepričevanjem, kako imaš samo ti prav in samo ti prav razumeš, si v bistvu zelo podobna predstavnikom RKC in njihovim sledilcem, ker nikakor ne dopuščaš drugačnega mnenja.
Med "naj bo usmrčen" in "bo usmrčen" je bistvena razlika. In to je friziranje, če greš drugo namesto prvega razlagat, ker prvega (ki dejansko tam piše), ne upaš razlagat. To je dejstvo, ne mnenje.
https://www.commondreams.org/further/20 ... ans-slaves
Default avatar

lepo v celofan zavijaš

Hajdi Heidi je napisal/a:
lepo v celofan zavijaš je napisal/a:


Med "naj bo usmrčen" in "bo usmrčen" je bistvena razlika. In to je friziranje, če greš drugo namesto prvega razlagat, ker prvega (ki dejansko tam piše), ne upaš razlagat. To je dejstvo, ne mnenje.
Ne bom se spuščala v preprir s tabo. Samo povem svoje mnenje. In vidim, da sem te prav ocenila. Pa lep pozdrav.
Jaz pa tebe. Lep pozdrav tudi tebi.
Default avatar

Kar veliko pride na misel

Hmm... mogoče Španska inkvizicija, prisilno pokristjanjevanje večine sveta, boj Cerkve proti kontracepciji, LGBT skupnosti, samskim materam, nezakonskim otrokom... Mogoče tudi dejstvo, da je Cerkev za obnovitev katedrale Notre Dame v Parizu pobrala na stotine milijonov evrov, čeprav sama sedi na milijardah in ima v Vatikanu pozlačeno vse, kar se na kakršenkoli način vidi, si lasti umetnime in nepremičnine, ki bi se zlahka prodale za denar, ki je bil potreben za obnovo... Je dovolj, ali ti naj naredim cel seznam?