Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek malica v službi

malica v službi

imate možnost tople malice, koliko odštejete za to

sama imam toplo malico za cca 4€/dan, je pa veliko izbire in kar okusno

Pri nas imamo 30 minut odmora za malico, pa še to ob določenih urah. V tem času skoraj ni mogoče priti do dostojne gostilne, naročiti in še pojesti. Imamo pa v neposredni bližini cel kup lokalov s hitro prehrano, od čevapov, burekov, kebabov in hamburgerjev, za 2 do 3 evre. Se prestane, sploh če je doma potem normalno kosilo.

V ozji okolici lj imamo moznost dostave 3 ponudnikov cene med 5,5 -6€….

V službi imam možnost za tople malice, fast food-a, steet food-a ali trgovine. Sama grem izjemoma v trgovino kaj iskat, drugače pa si nosim od doma, ker mi najbolj ustreza in se po tem najbolje počutim. V službi grem na kosilo cca 4x letno, bolj zaradi druženja, pa imam potem vedno težave z želodcem/počutjem.

Moje domače malice v službi so v dveh deli, prva je 2-3 kose sadja in/ali jogurt in/ali skuta in/ali oreščki, druga malica pa so večinoma juhe + solate z beljakovinami (riba/meso/sir/jajaca/stročnice) ali pa karkoli ostane od kosilo, saj kuhamo vsak dan, po možnosti čimbolj zdravo.

Haha Breskva, zgleda da sva sodelavki. 🙂

če ima podjetje organizirano možnost tople malico. Lahko ob normalnih urah tam lepo ješ in doma ti potem ni potrebno hiteti s kuhanjem in ti lepo ostane čas, ker si prej ob normalni uri lepo zdravo jedel.

nimamo organizirane prehrane, je pa naokoli nekaj oštarij, malice od nekje 7 eur in naprej, pa pekarna in trgovine. malico si nosim od doma.

ponavadi je res poudarek na zdravo :)))))

Malica je sadje, kakšen piškot in kava. Ker pač kuham je toplo potem nekje med 17-18h.

ponavadi je res poudarek na zdravo :)))))
[/quote]

Točno tako, določena podjetja imajo malice iz nekih menz, kjer kuhajo iz najcenejših sestavin, mastno, mokasto, preveč začinjeno, soljeno. Tudi sami imamo toplo malico v službi, v treh letih sem pridelala 15 kg. Če bi imela možnost oz če bi dobili nakazano, bi si sama nosila s seboj.

Točno tako, določena podjetja imajo malice iz nekih menz, kjer kuhajo iz najcenejših sestavin, mastno, mokasto, preveč začinjeno, soljeno. Tudi sami imamo toplo malico v službi, v treh letih sem pridelala 15 kg. Če bi imela možnost oz če bi dobili nakazano, bi si sama nosila s seboj.
[/quote]
a to pa misliš,da je zdravo,da ješ cel dan piškot in sadje potem pa se doma zvečer šele naješ normalnega toplega obroka – ko bi morala že vse te kalorije porabiti čez dan. To ni zdravo.

občasno je težava s časom, da se dve v času malice nahranita z mojo spermo ☺
po potrebi druga počaka do naslednje kave ☺

Točno tako, določena podjetja imajo malice iz nekih menz, kjer kuhajo iz najcenejših sestavin, mastno, mokasto, preveč začinjeno, soljeno. Tudi sami imamo toplo malico v službi, v treh letih sem pridelala 15 kg. Če bi imela možnost oz če bi dobili nakazano, bi si sama nosila s seboj.
[/quote]
da smo dobili regres za malico, hkrati pa je bila tudi menza v kateri si z denarjem si lahko plačal izbrano malico – lahko si si izbral samo solato recimo – in si tam plačal z denarjem tisto. To je najbolje se mi zdi, da imajo ljudje izbiro.

Da.
Okrog 2 evra za zelo velik gurmanski sendvič (5 ali 6 različnih kombinacij, ciabatta, focaccia, pesto, različne mesnine, siri in zelenjava, pa to…
In 5,5 evra za kompletno ala carte kosilo. Sproti pripravljeno v restavraciji, ne menza.


a to pa misliš,da je zdravo,da ješ cel dan piškot in sadje potem pa se doma zvečer šele naješ normalnega toplega obroka – ko bi morala že vse te kalorije porabiti čez dan. To ni zdravo.
[/quote]

O kakšnem “normalnem toplem obroku” ti to?
Normalni ljudje zjutraj pojejo kar jim paše (lahko tudi samo spijejo kavo), malicajo lahko hrano, ki ni nujno kuhana – v kolikor na delovnem mestu sedijo, je zanje bolje, da ne jedo neke hrane iz menze (ali gostilne), je preveč kalorij glede na to koliko jih porabijo. Torej kakšno sadje, solato, lahek sendvič, oreščke, …. V takih primerih je konkreten kuhan obrok 1x dnevno, četudi popoldan, zanje več kot dovolj in nobene škode ni, če se ne nabašejo med delovnim časom s kakšnim pohanim sirom ali ričetom, lol.
Ne moreš primerjati dela v pisarni z nekim fizično napornim delom.

Da.
Okrog 2 evra za zelo velik gurmanski sendvič (5 ali 6 različnih kombinacij, ciabatta, focaccia, pesto, različne mesnine, siri in zelenjava, pa to…
In 5,5 evra za kompletno ala carte kosilo. Sproti pripravljeno v restavraciji, ne menza.
[/quote]
poješ toplo kosilo v normalnem času dneva, s tem prihraniš čas za kuhanje doma, pozno nezdravo prehranjevanje – in tudi za hrano čez mesec ne zapraviš toliko – saj od špecarije kupuješ v bistvu samo za zajtrk, večerjo in kosila čez vikende… se pozna… regres za malico pa itak dobiš. Meni je to top.


poješ toplo kosilo v normalnem času dneva, s tem prihraniš čas za kuhanje doma, pozno nezdravo prehranjevanje – in tudi za hrano čez mesec ne zapraviš toliko – saj od špecarije kupuješ v bistvu samo za zajtrk, večerjo in kosila čez vikende… se pozna… regres za malico pa itak dobiš. Meni je to top.
[/quote]
V bistvu te možnosti skoraj nikoli ne koristim.
Prehranjujem se po načelu OMAD: jem enkrat dnevno, okrog 15-17ih. (doma)
Zajtrka in večerje ne jem.
Regresa dobim nekaj čez 6 evrov, se mi zdi.


poješ toplo kosilo v normalnem času dneva, s tem prihraniš čas za kuhanje doma, pozno nezdravo prehranjevanje – in tudi za hrano čez mesec ne zapraviš toliko – saj od špecarije kupuješ v bistvu samo za zajtrk, večerjo in kosila čez vikende… se pozna… regres za malico pa itak dobiš. Meni je to top.
[/quote]
Kaj pa vem….V bistvu te možnosti skoraj nikoli ne koristim.
Prehranjujem se po načelu OMAD: jem enkrat dnevno, okrog 15-17ih. (doma)
Zajtrka in večerje ne jem.
Regresa dobim nekaj čez 6 evrov, se mi zdi.

O kakšnem “normalnem toplem obroku” ti to?
Normalni ljudje zjutraj pojejo kar jim paše (lahko tudi samo spijejo kavo), malicajo lahko hrano, ki ni nujno kuhana – v kolikor na delovnem mestu sedijo, je zanje bolje, da ne jedo neke hrane iz menze (ali gostilne), je preveč kalorij glede na to koliko jih porabijo. Torej kakšno sadje, solato, lahek sendvič, oreščke, …. V takih primerih je konkreten kuhan obrok 1x dnevno, četudi popoldan, zanje več kot dovolj in nobene škode ni, če se ne nabašejo med delovnim časom s kakšnim pohanim sirom ali ričetom, lol.
Ne moreš primerjati dela v pisarni z nekim fizično napornim delom.
[/quote]
ne vem kdo si ti,da za normalne označuješ druge ljudi, ki ne jedo zajtrka npr. ampak samo kavo spijejo – to sploh ni zdravo.
Ampak po vaši želji – jaz sama sebe poznam in imam raje normalno kosilo v času malice recimo okoli 12, ker jem zajtrk zjutraj ob šestih obvezno ga jem vedno, brez njega ne grem od doma, in v tem času sem zagotovo že lačna, četudi miselno delaš za mizo – porabljaš kalorije… in raje ob 12 pojem normalen topel obrok in recimo namesto,da potem divjam domov, ko pridem domov lepo pol ure športam recimo in po tem pojem okoli petih do šestih kaj lahkega beljakovinskega recimo…
Meni nikoli ni pasalo, da bi jedla poln obrok šele on 17 popoldan – prej pa celo popoldan nič…
in to kar pišeš,da za mizo z delom v pisarni čez cel dan ne porabiš kalorij, potem jih ob petih popoldan do večera še manj…tako,da ta argument mi je malo mimo…
ne vem jaz se po sebi držim načela, da je človeško telo kot neka ura z bioritmom – in zjutraj rabi energijo,da se zbudi in začne delati (metabolizem) in tako več porabi in največ porabi, čez dan, ko si najbolj aktiven – že sam metabilozem je potem tako naravnan, popoldan, se umirja telo po naravnem bioritmu in popoldan ga šele prvič nasititi z normalnim obrokom je zame zelo prepozno. takrat bi že počasi moral počivati po boritmu in pojesti še kaj lahkega, ne pa poln obrok.
Tak je moj vidik in način življenja.
Ti pa , delaj po svoje, mene ne moti. Samo ne govori,da je normalno, da se prvič šele je ob petih popoldan.

Moja izkušnja je ta – da sem tako šlampasto se prehranjevala v srednji šoli. Takrat še nismo imeli mosil itd. v šoli – niti možnosti za to… in zjutraj nisem jedla, ker sem raje spala, potem malica je bil kak sendvič ali kakšno sadje, kosilo sem jedla s staršema ob cca četrti uri popoldan – to je bil torej šele prvi tisti pravi cel obrok… vuhuuu sem nabirala kilograme in v svoji koži se niti slučajno nisem počutila dobro. in sem se odločila to spremeniti samo z načinom bolj rednega prehranjevanja… in so se takoj začeli poznati rezultati – v izgubi -6 kg… brez nobene hude telovadbe, samo sprememba urnika prehranjevanja. In potem mi je bilo super takrat po postavi in počutju.
kakor rečeno ti pač po svoje, jaz vem,da bi raje si vzela topel obrok za malico.


ne vem kdo si ti,da za normalne označuješ druge ljudi, ki ne jedo zajtrka npr. ampak samo kavo spijejo – to sploh ni zdravo.
Ampak po vaši želji – jaz sama sebe poznam in imam raje normalno kosilo v času malice recimo okoli 12, ker jem zajtrk zjutraj ob šestih obvezno ga jem vedno, brez njega ne grem od doma, in v tem času sem zagotovo že lačna, četudi miselno delaš za mizo – porabljaš kalorije… in raje ob 12 pojem normalen topel obrok in recimo namesto,da potem divjam domov, ko pridem domov lepo pol ure športam recimo in po tem pojem okoli petih do šestih kaj lahkega beljakovinskega recimo…
Meni nikoli ni pasalo, da bi jedla poln obrok šele on 17 popoldan – prej pa celo popoldan nič…
in to kar pišeš,da za mizo z delom v pisarni čez cel dan ne porabiš kalorij, potem jih ob petih popoldan do večera še manj…tako,da ta argument mi je malo mimo…
ne vem jaz se po sebi držim načela, da je človeško telo kot neka ura z bioritmom – in zjutraj rabi energijo,da se zbudi in začne delati (metabolizem) in tako več porabi in največ porabi, čez dan, ko si najbolj aktiven – že sam metabilozem je potem tako naravnan, popoldan, se umirja telo po naravnem bioritmu in popoldan ga šele prvič nasititi z normalnim obrokom je zame zelo prepozno. takrat bi že počasi moral počivati po boritmu in pojesti še kaj lahkega, ne pa poln obrok.
Tak je moj vidik in način življenja.
Ti pa , delaj po svoje, mene ne moti. Samo ne govori,da je normalno, da se prvič šele je ob petih popoldan.

Moja izkušnja je ta – da sem tako šlampasto se prehranjevala v srednji šoli. Takrat še nismo imeli mosil itd. v šoli – niti možnosti za to… in zjutraj nisem jedla, ker sem raje spala, potem malica je bil kak sendvič ali kakšno sadje, kosilo sem jedla s staršema ob cca četrti uri popoldan – to je bil torej šele prvi tisti pravi cel obrok… vuhuuu sem nabirala kilograme in v svoji koži se niti slučajno nisem počutila dobro. in sem se odločila to spremeniti samo z načinom bolj rednega prehranjevanja… in so se takoj začeli poznati rezultati – v izgubi -6 kg… brez nobene hude telovadbe, samo sprememba urnika prehranjevanja. In potem mi je bilo super takrat po postavi in počutju.
kakor rečeno ti pač po svoje, jaz vem,da bi raje si vzela topel obrok za malico.
[/quote]

Ja lej, vsak po svoje.

Jaz recimo zjutraj pojem doma kakšen kos sadja, v službi kavico spijem, malica okoli 11h-12h kakšna malenkost – sadje, jogurti, zelenjava, solata s piščancem, lahek sendvič …. Če bi jedla neko konkretno kosilo ali malico v kakšni menzi ali gostilni, se lahko po njem samo uležem in zaspim v pisarni. 🙂
Ko pridem domov, skuham glavni obrok, ki se glede na uro recimo šteje kot večerja, okoli 18 jemo.
Vsi zdravi, noben nima problemov s težo ali zdravjem.

V razne “urnike” prehranjevanja ne verjamem. Tudi v razne zgodbe o tem, koliko obrokov je potrebnih, ne.
Pomemben je vnos kalorij in njihova poraba. Tebi paše, da imaš nabito poln želodec ob 11h, meni pač ne, ker me visok vnos kalorij (sploh hrane iz menz), uspava.

Na splošno ima največ ljudi probleme s težo in počutjem ravno takrat, ko se začnejo prehranjevati tako, kot naj bi bilo zanje “primerno”, čeprav to seveda ni.

Ja lej, vsak po svoje.

Jaz recimo zjutraj pojem doma kakšen kos sadja, v službi kavico spijem, malica okoli 11h-12h kakšna malenkost – sadje, jogurti, zelenjava, solata s piščancem, lahek sendvič …. Če bi jedla neko konkretno kosilo ali malico v kakšni menzi ali gostilni, se lahko po njem samo uležem in zaspim v pisarni. 🙂
Ko pridem domov, skuham glavni obrok, ki se glede na uro recimo šteje kot večerja, okoli 18 jemo.
Vsi zdravi, noben nima problemov s težo ali zdravjem.

V razne “urnike” prehranjevanja ne verjamem. Tudi v razne zgodbe o tem, koliko obrokov je potrebnih, ne.
Pomemben je vnos kalorij in njihova poraba. Tebi paše, da imaš nabito poln želodec ob 11h, meni pač ne, ker me visok vnos kalorij (sploh hrane iz menz), uspava.

Na splošno ima največ ljudi probleme s težo in počutjem ravno takrat, ko se začnejo prehranjevati tako, kot naj bi bilo zanje “primerno”, čeprav to seveda ni.
[/quote]
ne pretirava- jaz jem normalno – jaz se ne najem,da si nabijem želodec do polnega.
In s tem,da se šteje samo vnos kalorij, ki je pomemben se tudi ne strinjam – iz preprostega dejstva – kalorije porabljaš čez dan največ, ker kakorkoli obrneš si čez dan bolj aktiven, kot pa potem zvečer – (razen tistih, ki delajo zvečer in ponoči)… in po osnovni matematiki in logiki ti največ kalorij vnešeš pozno popoldan, ki jih potem ne porabiš, v večeru… prej čez dan – pa za svoje aktivnosti poješ manj kot porabiš – in na to telo navadno obrambno v stilu preživetja reagira tako,da dela zaloge, kopiči, ker ga v času največje aktivnosti čez dan – v bistvu hiraš – torej vneseš manj kot porabiš…
iz te preproste logike glede vnosa kalorij in porabe – tvoja teorija ne pije vode…
ampak kakor želiš. jaz vem,da da sem na lastni koži preizkusila, da mi tak način prehranjevanja kot ga imaš ti ne leži.
če tebi pa pač izvoli.
me samo zanima zakaj potem med vikendom ješ kosilo tam nekje okoli poldneva in ne šele za večerjo? Najbrž ga ješ, ali tudi takrat med vikendom vedno kosilo jeste šele skupaj z večerjo?


ne pretirava- jaz jem normalno – jaz se ne najem,da si nabijem želodec do polnega.
In s tem,da se šteje samo vnos kalorij, ki je pomemben se tudi ne strinjam – iz preprostega dejstva – kalorije porabljaš čez dan največ, ker kakorkoli obrneš si čez dan bolj aktiven, kot pa potem zvečer – (razen tistih, ki delajo zvečer in ponoči)… in po osnovni matematiki in logiki ti največ kalorij vnešeš pozno popoldan, ki jih potem ne porabiš, v večeru… prej čez dan – pa za svoje aktivnosti poješ manj kot porabiš – in na to telo navadno obrambno v stilu preživetja reagira tako,da dela zaloge, kopiči, ker ga v času največje aktivnosti čez dan – v bistvu hiraš – torej vneseš manj kot porabiš…
iz te preproste logike glede vnosa kalorij in porabe – tvoja teorija ne pije vode…
ampak kakor želiš. jaz vem,da da sem na lastni koži preizkusila, da mi tak način prehranjevanja kot ga imaš ti ne leži.
če tebi pa pač izvoli.
me samo zanima zakaj potem med vikendom ješ kosilo tam nekje okoli poldneva in ne šele za večerjo? Najbrž ga ješ, ali tudi takrat med vikendom vedno kosilo jeste šele skupaj z večerjo?
[/quote]

Kako pa ti veš, kdaj jaz porabljam kalorije? Ne sodi po sebi in ne obremenjuj se z drugimi ljudmi, ki živijo drugače, kot ti.

Tebi leži, da se nabašeš med delovnim časom in popoldan pač stradaš, meni pa nasprotno, dopoldan jem lahko hrano in popoldan konkretno.

Ne vem, od kje ti ideja, da vsi po 16 uri obležimo in čakamo na spanje?

Kako pa ti veš, kdaj jaz porabljam kalorije? Ne sodi po sebi in ne obremenjuj se z drugimi ljudmi, ki živijo drugače, kot ti.

Tebi leži, da se nabašeš med delovnim časom in popoldan pač stradaš, meni pa nasprotno, dopoldan jem lahko hrano in popoldan konkretno.

Ne vem, od kje ti ideja, da vsi po 16 uri obležimo in čakamo na spanje?
[/quote]

Ok ti so fenomen biologije in cloveka in za fizicno aktivnost ne potrebujes kalorij, in.jih vec porabis potem zvecer. Ne vem zakaj strokovnjaki priporocajo ne jesti po 18 uri… s tem je misljena vecerja, ki je lažji obrok, ti pa se takrat polno napokas. Tudi prav.
Mene ne moti
Samo ne govori, da je to zdravo.
In preberi kaj sem napisala, da bi jaz naredila ob 16 uri namesto da stojim v kuhinji in kuham. Nisem napisala spanja. In ce jem ob 17 tudi vsakrsna rekreacija odpade saj s polnim zelodcem ni niti zdravo miti normalno se rekreirat.
Ne bit tolk ekstremisticen v svojih zapisih in sodbah in drugic raje preberi kaj zapisemo.
Mi bi bilo pa res cudno, da si ti ta fenomen, ki cez dan delas in ne rabis kalorij, zvecer pa jih v recimo 4 urah poranis vec kot pa prej cez cel delovni dan… ta matematika mi je pac nelogicna in moras biti ekstra fenomen…


ne vem kdo si ti,da za normalne označuješ druge ljudi, ki ne jedo zajtrka npr. ampak samo kavo spijejo – to sploh ni zdravo.
Ampak po vaši želji – jaz sama sebe poznam in imam raje normalno kosilo v času malice recimo okoli 12, ker jem zajtrk zjutraj ob šestih obvezno ga jem vedno, brez njega ne grem od doma, in v tem času sem zagotovo že lačna, četudi miselno delaš za mizo – porabljaš kalorije… in raje ob 12 pojem normalen topel obrok in recimo namesto,da potem divjam domov, ko pridem domov lepo pol ure športam recimo in po tem pojem okoli petih do šestih kaj lahkega beljakovinskega recimo…
Meni nikoli ni pasalo, da bi jedla poln obrok šele on 17 popoldan – prej pa celo popoldan nič…
in to kar pišeš,da za mizo z delom v pisarni čez cel dan ne porabiš kalorij, potem jih ob petih popoldan do večera še manj…tako,da ta argument mi je malo mimo…
ne vem jaz se po sebi držim načela, da je človeško telo kot neka ura z bioritmom – in zjutraj rabi energijo,da se zbudi in začne delati (metabolizem) in tako več porabi in največ porabi, čez dan, ko si najbolj aktiven – že sam metabilozem je potem tako naravnan, popoldan, se umirja telo po naravnem bioritmu in popoldan ga šele prvič nasititi z normalnim obrokom je zame zelo prepozno. takrat bi že počasi moral počivati po boritmu in pojesti še kaj lahkega, ne pa poln obrok.
Tak je moj vidik in način življenja.
Ti pa , delaj po svoje, mene ne moti. Samo ne govori,da je normalno, da se prvič šele je ob petih popoldan.

Moja izkušnja je ta – da sem tako šlampasto se prehranjevala v srednji šoli. Takrat še nismo imeli mosil itd. v šoli – niti možnosti za to… in zjutraj nisem jedla, ker sem raje spala, potem malica je bil kak sendvič ali kakšno sadje, kosilo sem jedla s staršema ob cca četrti uri popoldan – to je bil torej šele prvi tisti pravi cel obrok… vuhuuu sem nabirala kilograme in v svoji koži se niti slučajno nisem počutila dobro. in sem se odločila to spremeniti samo z načinom bolj rednega prehranjevanja… in so se takoj začeli poznati rezultati – v izgubi -6 kg… brez nobene hude telovadbe, samo sprememba urnika prehranjevanja. In potem mi je bilo super takrat po postavi in počutju.
kakor rečeno ti pač po svoje, jaz vem,da bi raje si vzela topel obrok za malico.
[/quote]

V vsem napisanem drži edino to-“da je človeško telo kot neka ura z bioritmom”.
Kaj je normalno in kaj zdravo za tiste,ki so v nočni izmeni ali popoldanski izmeni (to so večinoma poklici s fizično obremenitvijo,gibanjem,narava dela je dinamična) in teh je v Sloveniji zelo,zelo veliko.
Si predstavljaš voznika avtobusa?

Ok ti so fenomen biologije in cloveka in za fizicno aktivnost ne potrebujes kalorij, in.jih vec porabis potem zvecer. Ne vem zakaj strokovnjaki priporocajo ne jesti po 18 uri… s tem je misljena vecerja, ki je lažji obrok, ti pa se takrat polno napokas. Tudi prav.
Mene ne moti
Samo ne govori, da je to zdravo.
In preberi kaj sem napisala, da bi jaz naredila ob 16 uri namesto da stojim v kuhinji in kuham. Nisem napisala spanja. In ce jem ob 17 tudi vsakrsna rekreacija odpade saj s polnim zelodcem ni niti zdravo miti normalno se rekreirat.
Ne bit tolk ekstremisticen v svojih zapisih in sodbah in drugic raje preberi kaj zapisemo.
Mi bi bilo pa res cudno, da si ti ta fenomen, ki cez dan delas in ne rabis kalorij, zvecer pa jih v recimo 4 urah poranis vec kot pa prej cez cel delovni dan… ta matematika mi je pac nelogicna in moras biti ekstra fenomen…
[/quote]

Strokovnjaki nikomur ne priporočamo zadnjega obroka ob 18 uri, dokler se ne poglobimo v posameznikov način življenja in prehranjevanja.

Daleč največ vpliva na to ali se redčmo ali ne ima skupen vnos kalorij, pa še to ne dnevni, ampak tedenski. Potem sledi zadosten vnos beljakovin, vitaminov in mineralov in kar ostane porazdeliš med OH in maščobe, glede na preference posameznika.

Časovna razporeditev in število obrokov ima na vse skupaj minimalni vpliv.

Tako, da če imata ustrezno težo in se dobro počutita, se obe prehranjujeta čisto ustrezno, tako kot vama paše. Vsaka ima svoj prav zase, zato je kakršno koli prepucavanje katera je normalna in katera fenomen popolnoma brezpredmetno.

New Report

Close