Starševski čvek

Stroški tistih, ki živite sami

Default avatar
Nameravam se seliti pa me zanima koliko imate kaj stroške tisti, ki živite sami? Recimo v garsonjeri ali pa enosobnem stanovanju.
Najemnina in koliko stroški (v mislih imam te ta vsako mesečne stroške, položnice, ne oblačil in podobnega).
Default avatar
Moja hči ima 400€ najemnine, tekoči stroški, kot je elektrika, voda, plin, upravnik stavbe..pribl. 200€, potem pa še internet, telefon, tv..okoli 50€.
Gre pa za enosobno stanovanje v Ljubljani, živi sama.
Default avatar
takole je napisal/a:
Pri meni bo vsaj najemnina nižja. Stroški pa verjetno kar podobni. Ne bo veliko ostalo od plače. Pa hrane še sploh ni vračunana.
Si ne znam predstavlja kako preživijo tisti, ki imajo minimalca pa živijo sami. V LJ se jim itak ne izzide, ampak tudi drugje najemnine niso brezplačne.
Default avatar
takole je napisal/a:
tole so pa eni hudo visoki stroški - skupaj cca. 250€ - za garsonjero. Sama imam približno toliko stroškov samo pozimi, v 3s stanovanju na Obali, pri čemer je marsikaj podvojeno, ker imamo stanovanje fizično razdeljeno na 2 dela in sta torej 2 klimi, 2 hladilnika, 2 pečici, 2 TV, 2 računalnika,... Centralno imamo na elektriko in enotno tarifo, Internet in tv slabih 60€... Skratka, skupaj z vsemi temi minusi, pridem na 250€ samo v obdobju dec-feb.
Default avatar
hudo visoki stroški je napisal/a:
sori, popravek - za 1s stanovanje
Default avatar
bo kar držalo, trosobno stanovanje v Ljubljani, vsi stroški poleti ko ni centralne okrok 230 €/m pozimi še kakih 80 več, stanovanje imam lastniško. Potem je pa še investic. vzdrževanje poleti 80, pozimi 40€/m, pa 2 x letno zemljiški prispevek, pa zavarov. stanovanja, pa najem garaže...........živim sama v stanovanju. če bi imela pol manjšo kvadraturo, bi plačala samo kakih 40 eurov manj, ker je samo centralna po kvadraturi in vse ostalo po osebah,
Default avatar
Dobri časi so. Ko sem ~ 30 nazaj bil v podobnem položaju sploh pomislil nisem na povsem lastno stanovanje (najem). Pa sem imel dokaj spodobno plačo (daleč od minimalne). Šele ko se je dekle za stalno priselila sva si poiskala "lasten" najem.
Dandanes pa je država "kriva", če si človek z minimalcem ne more najeti vsaj enosobnega stanovanja. Zlati časi!
Default avatar
mentalna_sirota je napisal/a:
Hja, in kaj naj, do 50tega leta bivakiram pri mami ali kaj?
Na 1000 teme tu gor, kjer se pljuva po odraslih, ki živijo pri starših. Ko se sprašuje po stroških samskega življenja, se najdejo spet taki, ki se zgražajo, da si nekdo drzne živet sam.
Default avatar
Za sebe se brigaj.
Default avatar
ojojj je napisal/a:
ok, samo tukaj je bilo govora o najemu, zato tudi jaz nisem pri svojih stroških upoštevala zavarovanja, invest. vzdrževanja ipd., ker so to stroški lastnika, ne najemnika. Ti imaš torej tekočih stroškov - primerljivih s stroški najemnika - za 3s stanovanje cca. 230€ poleti in 310€ pozimi (grobo povprečje 270€), ona pa sama za 1s povprečno 250€ ?? A ima to enosobno 80-100m?
Default avatar
2 sobno 60m2 veliko stanovanje, najemnina 250 + ca. 100e tekočih stroškov vsak mesec za flat (komunala, voda, elektrika, internet, tv), približno 500e letno porabim za kurjavo (od regresa), potem je še dodatno zdravstveno zavarovanje in naročnina telefona (skupaj od 60 do 100e). Kar ostane, pa pojem, popijem in pokoristim za lastne potrebe (izleti, hobiji, tobak, avto itd.).
Ko sem iskal stanovanje zase, sem imel možnosti od garsonjer do 2 sobnih, pa sem se po ogledu odločil za slednjega (ki je bil mimogrede tudi najbolje opremljen) in mi nikakor ni žal. Cel štuk v hiši imam zase, plus terasa in ločen vhod, tako da sem z izbiro super zadovoljen. Tudi lokacijsko mi blazno odgovarja, nudi mi koriščenje bližnje in malo manj bližnje okolice za aktivno in pasivno preživljanje prostega časa, trgovine in ostale ustanove imam blizu, mirna vasica, pa sončna in zavetna lega pod Karavankami😊 Happy sem, da sem si našel meni skoraj idealno možnost, pa mislim da se nikjer od ostalih takrat prostih stanovanj nebi mogel počutit bolje. Morda edino v Bohiju v neki vasici, a je tisto stanovanje izpuhtelo v parih urah, tsko da ga niti videl nisem😁
Prekajen meso dl cajt gvera;)
Default avatar
Sushi je napisal/a:
Tole je pa super. Sploh, ker si v hiši. Pred časom sem iskala po Gorenjski, ni bilo nič cenejšega kot 400€ in to za luknjo v bloku.
Stroške imaš tudi nizke. Ampak najbolje mi je to, da imaš veliko stanovanje in to v hiši. NOro, ni kaj drugega reči :). Jaz bi tudi kaj takega :). Upam, da mi uspe kdaj kaj takega najti. Mi tudi ni za bit v mestu.
Default avatar
koliko imate je napisal/a:
Morda si poglej kdaj kako hollywoodsko "limonado" in malce pomisli kako oni živijo. Pač - skupinski najem neke nepremičnine ali tudi če je nekdo že lastnik, oddaja sobo ali celo dve, da zmanjša svoje stroške. A seveda - da bi Slovenec sobival z komerkoli - ne, to je pač pretežko (še z partnerjem precejkrat "ne gre")
Default avatar
Imamo 4 sobno stanovanje - 90m2 +2 balkona + garaža + pokrito pakirišče zunaj.
Najemnina 350 eur + 150 eur stroški. Pozimi do 200.
Smo pa na podeželju. Novogradnja.
Default avatar
mentalna_sirota je napisal/a:
No jaz nisem v ZDA.
Nisem lastnik nepremičnine, zato oddajat ne morem.
In nimam možnosti sostanovalcev. Veš za skupinski najem rabiš sostanovalce. Jaz jih pa nimam.
Default avatar
Sem preračunala svojo porabo na 1 osebo v obstoječem stanovanju in mi pride povprečje okrog 160-170€, pri čemer so tudi določeni stroški (smeti ipd.) na osebo ali so fiksni, in je vseeno, koliko ljudi je v stanovanju. Elektrika (z veliko mero rezerve, ker pač ne moreš enostavno zdajšnjih stroškov deliti s št. oseb): 50€, kabelska 55€ (1 vmesnik manj), smeti 8€, voda 20€, rtv: 13€, upravnik 20€. Meni bi se torej vseeno poznalo slabih 100€.
Default avatar
koliko imate je napisal/a:
Včasih so temu rekli: "Čez kamot ga ni" - v vsaki stvari najde 1000 razlogov zakaj "ne"
Default avatar
2-sobno stanovanje z balkonom v LJ, 73 kvadratov, stroški okoli 200 € na mesec.
Default avatar
mentalna_sirota je napisal/a:
Jao, odprem temo o stroških tistih, ki živijo sami. Notri pa začne težit en vezan tip s svojimi travmami. Pa koga zanimajo tvoje težave? Teme ni o tebi. Tema je o storških tistih, ki živijo sami.
Default avatar
7 let v najemu v garsonjeri v Komendi, 350€ s stroski vred, zadnje leto je dvignil na 380, obcasno izpulil se par stotakov za poracune. Poloznice se okrog 150€, s hrano, kaksnimi izrednimi stroski in bencinom vred v povprecju 800€ stroska. Pa sama sem zivela.