Starševski čvek

nisem tipična ženska

Default avatar
Že kakšno leto si nisem kupila oblačila, ne čevljev, ne torbice...
Enostavno sovražim nakupovanje oblačil.
Še katera taka?
Default avatar
Še ena taka in mislim da sva taki samo dve:)
Default avatar
Evo mene, smo že tri.
Default avatar
Ne bom rekla, da že leto dni nisem kupila nič (ker pač nekaj stvari sem nujno potrebovala), a vseeno - še ena taka, ki sovraži nakupovanje.
Default avatar
Jaz sem tudi bolj skromna za nakupovanje, vendar si kupim točno tisto, kar potrebujem in kar nosim. Evo letos moji nakupi: dvojne pajkice (hlače čez kolena), ena daljša majica za čez pajkice, sandali, lepi in udobni, mi jih je uspelo dobiti za 24 eurov.
Za jeseni in pozimi ne nameravam nič kupiti, razen nogavic, ki se hitro strgajo.
Default avatar
Raje nakupujem posteljnino, posodo, male gospodinjske aparate..
Npr., grem z namenom da kupim čevlje, domov pa prinesem sesalec:)
Default avatar
Jaz vse nakupe opravim zelo racionalno. Od oblek, kozmetike, čistil, hrane, in tudi večjih nakupov. Vedno se dvakrat vprašam, če to res potrebujem in ponavadi je drugi odgovor ne, ne potrebujem, razen pri hrani, kjer pazim kaj točno kupim. Imam svoje kriterije.
Ne gre za to, da bi mi bilo nakupovanje odveč, ali da ne bi imela denarja. Gre za zavestno odločitev, da je potrošništvo med največjimi onesnažebvalci planeta in pri tem nočem sodelovat. Imam vse kar rabim, nič mi ne manjka.
Default avatar
Kupujem samo obutev, če jo potrebujem, z vsem ostalim me moj zalaga (vedno kaj privleče iz tujine). Ima okus za modo, ampak vsega pa tud ne morem ponosit, zato polovico podarim.
Kakršnokoli nakupovanje (tudi hrane) mrzim. Trgovine me ponavadi vidijo 1x na teden.
Default avatar
No, jaz sem moški in obožujem takšne ženske, ker tudi sam sovražim nakupovanje in hojo ter izbiranje po trgovinah, obožujem pa naravo. Me zanima, če ste slučajno samske, saj sem sam samski in bi z veseljem odšel z vami na pijačo, kjer bi se pogovorili in morda preskoči tudi kakšna iskrica, pustimo se presenetiti.
Default avatar
Jaz sovražim nakupovanje, ker so slovenske trgovine zanič.
Default avatar
ni tako strastnih nakupovalk, kot bi radi mediji prikazali. Za večino je to nuja (tedenski šoping za familijo, kar nekateri moški smatrajo za zapravljanje, dokler niso sami prisiljeni nabaviti hrane in ostalih nujnih pripomočkov) in muka.
Default avatar
Zato pa jaz vse kupujem na spletu iz tujine. Imajo vse, izbira ogromna, cene po želji - zelo drago, poceni ali normalno - glede na budžet, ki je na razpolago.
Default avatar
jaz pa je napisal/a:
Debatiramo o nakupovanju in ne o založenosti domačih konkretnih trgovin!
Default avatar
Imam rad take ženske je napisal/a:
Če si ljubitelj narave, raje povabi na sprehod v naravo, ne pa v gostilno :).


Drugače pa se strinjam, da večina žensk ni nekih nakupovalk, vsaj tiste ne, ki jih jaz poznam. večini je tečno hodit po trgovinah.
Default avatar
ne nakupujem oblačil je napisal/a:
Jaz sem pa letos nabavila kar nekaj novih stvari, ker mi je vsega zmanjkalo!
Tudi za jesen in zimo imam namen nabavit kar nekaj nove garderobe.

Zato sem bila pa prejsnja leta zelo skromna, kar nekaj let si nisem kupila skoraj nic drugega, kot le pajkice, ki so potrosni material.
Nakupujem pa kar nekaj preko spleta, nekje polovico, drugo polovico grem pa v trgovino po trenirko in spotoma nabavim se majcke, bluze, hlace, ce sem ze v sopingu in vem, da bom v kratkem rabila se kaj, to kupim takoj, da ne hodim naslednji mesec spet po trgovinah.

Komaj cakam, da obnovim garderobo, da bo pol spet en cas mir!
Default avatar
nenakupovalka je napisal/a:
Saj nisem rekel, da mora biti pijača v gostilni, lahko si pripraviva piknik s hrano in pijačo v naravi, sicer je za ta vikend napovedano deževno vreme, naslednji vikend bi pa že šlo, lahko greva na Gorenjsko ali na kako drugo zanimivo lolacijo, zmeraj rad odkrivam nove stvari.
Default avatar
luna med oblaki je napisal/a:
A v nakup škarjic za nohte pa ne bi investirala ali pa pedikuro, da ne bi z zanemarjenimi kremplji trgala nogavic?
Default avatar
ena je še je napisal/a:
Ko si moram kaj kupiti (nujno), vedno rečem: kaj sem komu naredila, da moram po trgovinah!? Res , to je zame nujno zlo.
Default avatar
po trgovinah? Zakaj so pa navadno vedno natrpane? Poznam kar nekaj žensk, ki gredo v trgovino po eno stvar, se sprehajajo, ogovarjajo ostale, zraven pa kukajo v košare, kaj je kdo kupil.
Default avatar
nobena ne hodi rada je napisal/a:
Tukaj nas je le peščica , ki ne hodi, ne mara hodit po trgovinah. Racimo 10-15%. Ostale hodijo, zato je gužva. Nekatere, da gledajo, kaj je kdo kupil? Resno?? Mene še moj nakup zanima le toliko, da vidim, da nisem česa pozabila. Kaj drugi kupujejo. Briga me.