Starševski čvek

Vložki za najstnice

Default avatar
Katere hig. vložke uporbljajo vaše najstnice (13 let) sama jih ne uporabljam že več let. Tamponi in ostalo še ni primerno.
Default avatar
da ni primerno?

A potisne noter vsaj tri prste?
Default avatar
Moja 14 letnica uporablja Tosama Jasmin nature. Bombaž je mnogo boljši od plastike in kemije v Allways in podobno... Jaz sem se s temi vložki končno rešila ponavljajočih vnetij.
Default avatar
Kakšna vnetja? Genitalni herpes?
Default avatar
Kako veš je napisal/a:
Nima še menstruacije, bo pa verjetno prej ali slej. Tampone sem uporabljala v teh letih samo za kopanje. Ni bilo prijetno.
Sedaj imam pa skodelico. Sicer so ens primerne tudi za mlade punce samo morajo biti dovolj zrele za to. Kar pa mkja ni.
Default avatar
In zakaj rabi tampone, če še nima menstruacije?
Default avatar
Ne rabi. Bo imela pa paket ali dva na zalogi, ker te prvič preseneti. Jaz sem imela starejši sestri, tako da je bilo to vedno doma. Ona je pa edinka. Gre pa sedaj v kolonijo, kjer mene ne bo zraven.
Default avatar
Ne kompliciraj preveč. Kupi ene vložke, za vsak slučaj in to je to. Mi ne moremo vedeti, kateri so najprimernejši zanjo. Jaz sem se v njenih letih počutila dobro samo z always. Tisti "prijetni, naravni, bombažni in najbolj zdravi", na katere je prisegala moja mama, so mi bili enostavno ogabni. Slabše so vpijali in ves čas sem čutila mokroto. In zato me je koža stalno srbela in se vnela ob vsaki menstruaciji. Z uporabo always so tudi težave minile in so mi bili neprimerno udobnejši in boljši, plastika gor ali dol. Moja prijateljica pa always ni prenesla za noben denar. Takoj vse vneto. Različni smo si, zato mora tudi tvoja s preizkušanjem različnih ugotoviti, kaj ji najbolj ustreza. Tudi tisti Jasmin niso ravno bombažni, če smo pošteni, mogoče res malo manj plastični kot always, to drži. Ampak če niti menstruacije še nima in kupuješ v bistvu tako za preventivo, kupi en paket ni važno kakšnih.
Default avatar
Zakaj je ostala edinka?
Default avatar
he he he , ne presenečaš...
Default avatar
Začela sem pri 11h z Vir 90 od Tosame, ki so danes res precej boljši, kot so bili v mojem času, vendar pa nato prešla na Always in za moje pojme so ti še danes edini ustrezni zame. Res pa je, da jih kupujem izključno v Mullerju, ne v katerikoli trgovini. Tamponov ne prenesem, razen če je res nujno. Kot ti je rekla ena pred mano, za prvič, ko krvavitev še ni tako huda oz. celo za rezervo bo pa v redu tudi karkoli drugega.
Default avatar
Le kako smo preživeli mi, ko še ni bilo vložkov, plenic, itd..
Sedaj pa v poplavi vsega sprašujete neumnosti!
Default avatar
Za začetek pač kupiš nek paket oz. več paketov (v mislih imam več ali manj kapljic, ker menstruacija ni vse dni enako močna). Potem pa naj eksperimentira sama. Pač naj vzame enkrat te, drugič druge pa bo videla.
Jaz sem nazadnje uporabljala Always pa ene iz DM. Vem pa, da so bili moji ta prvi začetki z Vir vložki, obup. Te mi je mama kupila. Teklo je vse naokrog in čez vložke. Potem pa sem sama eksperimentirala in našla boljše zadeve. Zdaj pa že veliko let ne uporabljam vložkov. Skodelica je zakon :).
Default avatar
Zakaj je ostala edinka?

Haha, imamo novega seljaka na MON-u. Dobrodošel!
Default avatar
Bom vprašala še v drogreiiji. Sedaj ni samo Tosama ali Always. Jaz sem se o teh zadevah pogovarjala s prijateljicami, tak da sem si sama kupovala. Ne vem, o čem se sedaj pogovarjajo punce.
Default avatar
grozaa je napisal/a:
ja čestitam Rozi, da še pri 105.tih na monu visiš.
Default avatar
Seljaki je napisal/a:
Novega?
Pa saj nam je vsem jasno, če se on oglasi v taki temi, da bo napisal nekaj takega. In takole teži že kar dolgo.
Default avatar
Imam tri hčerke + jaz - tamponov in vložkov gre pri nas na tone.
Kupujem Always bombaž v Avstriji.
Živimo zraven meje in gremo 1x mesečno v nabavo za kake 3 mesece.
Ja cela omara je polna vložkov in tamponov in ščitnikov perila :D
Default avatar
Kot so že predlagale, najprej ji kupi en paket katerekoli znamke in naj vidi, kako bo. Če bo imela problem, probaš z drugo znamko.
Drugače pa ful priporočam, da si ogledata PRALNE VLOŽKE. Imaš različne firme, vpojnosti, materiale, tako kot pri teh za 1x. Razlika je v tem, da se ne rabiš non-stop sekirat, če jih je dovolj, potem ko si nakupiš zalogo, so koži prijaznejši, enostavno vzdrževanje (splakneš z mrzlo vodo, nato pa na 90° k brisačam in posteljnini) pa še ful luštne vzorčke lahko kupiš. Sploh priporočajo za občutljivo kožo. Danes obstajajo tudi menstrualne hlačke (po domače - vložek je noter všit).

Ko bo dovolj razvita(16+), lahko poskusita s skodelico ali spužvo(oboje se lahko kupi v drogerijah kot je DM), če ji bo bolj všeč od vložkov. Se pa priporoča, da pred 16(sicer je 18 priporočljiva starost, prej nožnica in maternični vrat še nista "zrela" in lahko pride do infekcij itd., zato tudi spolnih odnosov ne priporočajo puncam pod 18) ne daje ničesar noter...
Default avatar
Kupila sem od libresse in mullerjevo znamko. To je itak za vsak slučaj.

Skodelica je super, ko se navadiš. So tudi za mlade punce, sam ni šans da si to noter tiši.