Starševski čvek

ALI vas takšna novica razveseli ali razjezi?

Default avatar
... peljimo 500 otrok na morje ...

vam to polepša dan, ali vam ga pokvari ko se zaveste da imajo ti otroci neodgovorne starše, ki si otrok sploh ne morejo privoščiti in na koncu otroci potegnejo ta kratko in čisto nič krivi ...
(izvzamimo tistih 10% staršev ki so res imeli smolo v karieri, čeprav sta se jim pred tem cedila med in mleko)
Default avatar
muha med je napisal/a:


Razjezi me.

Pa ne zaardi staršev, ki naj bi bili neodgovorni, ampak zaradi jebenega sistema, ko mora posameznik (beri: mi, ki nekaj imamo) skrbeti za tiste (beri: otroke na morje, šolske potrebščine, zdravljenje otrok in odraslih, pomoč socialno ogroženim, invalidom, itd.itd.!), za katere bi morala jebena država poskrbeti!

Živimo v času in prostoru, ko je vsega dovolj čez glavo za vse! Če bi se stvari malo razporedile, bi lahko vsi šli na morje in vsi na zdravljenje, brez da stalno nekaj doniramo!
Default avatar
V nobeni druzbi ni vse popolno in nikoli ne bo. Zato je lepa novica, da so ljudje, ki primaknejo kaksen evro, da tudi manj srecni otroci dozivijo nekaj pocitniskih radosti.
P.s. posedovanje denarja in nudenje dopusta ali vec njih ni zagotovilo za srecne otroke in odgovorne starse.
Default avatar
Stara sem 55 let,ko sem bila otrok nisem videla morja do 15 leta.Pa nimam nobenih traum in se nisem nikomur smilila.Nas je bilo veliko v soli,ki smo morje samo sanjali..dovolj povedano,kaj si mislim.
Default avatar
poznam sistem in velika vecina teh otrok gre na morje tako z Zvezo prijateljev, v razne kolonije, z mladinskimi centri, itd...
Ko slisim "ti otroci niso videli morja" se mi pa skoraj obrne, ker ne drzi. Tu pa tam kaksen ze, pa se to zelo malo otrok. Sedaj je to prodajna nisa in so dojeli, da folk pada na to.
Default avatar
razjezi me je napisal/a:
Dokler boste ovce donirale bo tako.
Default avatar
razjezi me je napisal/a:
Moj podpis!
Default avatar
tak je to lej je napisal/a:
Če ovce ne bodo donirale, ti otroci ne bodo mogli na morje!
Default avatar
nemogoce, saj sta se v socializmu cedila med on mleko.
no ja, jaz sem med pocitnicami susil seno in otavo, nabiral borovnice in gobe, obiral hmelj in pasel krave.
okus morske vode sem obcutil na zakljucnem izletu v prvem letniku srednje sole.

sem pa vseeno prezivel in nikoli nisem imel obcutka, da bi bil zaradi trga blazno nesrecen.
Default avatar
Starasem je napisal/a:
Ali nakladaš? Zakaj nisi videla morja do 15. leta? Ste raje hodili v hribe, pa na Bohinjsko jezero? Da niste mogli sesti v avto ali na vlak in se zapeljati do Kopra, pa ne verjamem. Razen če zate Koper ni morje, ampak bi morala biti vsaj Hrvaška, če že ne Grčija.
Default avatar
žal je tako je napisal/a:
In če čez par let ljudje ne bodo donirali, bodo brezposelni brez pomoči, nezaposleni brez nadomestila, eni brez zavarovanja.......vedno več bo tega, ker pristajate na igro.
Default avatar
sem leto dni mlajša je napisal/a:
nikoli ne bos razumela, da je zivljenje lahko tudi drugacno kot v pravljicah:-(
Default avatar
problem je v tem, da naša država raje porabi denar za migrante, kot za naše otroke :(
Default avatar
Bi si skoraj mislil, da spada "morje" med človekove osnovne potrebe.
In to delno zato, da lahko rečejo "bil sem na morju". Da se z tem počutijo skoraj enaki tistim, ki jih starši vsako leto peljejo na morje.
Ljubši bi mi bil drug pristop. Verjamem da za to, da se imajo lepo, da se igrajo, so z vrstniki, ni morje tisti "katalizator", pač pa neka organizacija, animatorji. In so lahko čudovite počitnice kjerkoli, ob kateremkoli bazenu, jezeru, ali ne na gozdni jasi,
Ampak ne - edino "morje" je tista "zveličavna" lokacija, in ko jih peljemo na "morje", smo jim dali vse kar potrebujejo.
Sorry - meni je to zgolj vzgoja bodočega potrošniškega člana črede. In ko bo čreda rekla - le copati xy so "in" bo zopet stekla akcija, da ubogim otrokom priskrbimo copate xy, da bodo tudi oni "in".
Bilo bi pa "greh" ozavestiti otroke da morda pa ni edina in zveličavna sreča da si vedno v sredini "črede". (Na morju, v copatih xy, z "apple" telefonom ....). A to so pač "instant" dobrine, ki jih je najlažje deliti (in imeti ob tem občutek dobrodelstva)
Default avatar
Kako ste lahko favšljivi otrokom, ki gredo preko ZPM na morje? Tudi moja in njegova nečaka ne bi mogli iti, če ne bi bilo nikogar, ki bi skrbel za kmetiji v tistem času.
In ja, mi vsako leto nakažemo nekaj denarja ZPM za otroke, da jih lahko gre več, da ja ne bi v vaših žepih nastala prevelika luknja.
Default avatar
Bikoli mentalno odrasle foušljive večno samske stare nedojebanke, bi namreč morale dojet vasj to, da so same bile rojene nekomu in tudi bile otrok, potem pa postopno tudi kaj je otrok. Šele potem bi se lahko vključevale v take debate.
Default avatar
Doniram in mislim, da je prav, da gredo na morje.

Na morje hodijo vsi, razen nekaj nedoyebank in starih debeluhov s previsokim pritiskom, ki pač tja ne morete iti. Na morje se je hodilo 50 let nazaj in se bo hodilo še nadaljnjih 50 let (in še dalj). Za otroke so poletne počitnice MORJE. Tako je bilo od nekdaj in tudi vedno bo.
Default avatar
Lepo je, da peljejo otroke na morje.
Default avatar
viharni jezdec je napisal/a:
To je tko - če bi favšija gorela........ če kdo izve, da komu pomagaš, bi te najraje raztrgal, ker nisi dal njemu.
Še tisto ubogo hrano iz Spara, ki jo 1x na teden raznosimo upokojencem in invalidom, so jim favš. Neseš v en blok, na vsakem oknu pa firbci. Nekteri stopijo celo na hodnik, da bi ja videli, kaj je v vrečkah :(
Default avatar
Mi je žal, ampak take masovne akcije mene ne pritegnejo.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Če znaš življenje izkoristiti, je dovolj dolgo. (Seneka)
-----------------------------------------------------------------------------------------------