Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

ALI vas takšna novica razveseli ali razjezi?

Default avatar

Jezno na starše ki zanemarjajo otroke

muha med je napisal/a:
... peljimo 500 otrok na morje ...

vam to polepša dan, ali vam ga pokvari ko se zaveste da imajo ti otroci neodgovorne starše, ki si otrok sploh ne morejo privoščiti in na koncu otroci potegnejo ta kratko in čisto nič krivi ...
(izvzamimo tistih 10% staršev ki so res imeli smolo v karieri, čeprav sta se jim pred tem cedila med in mleko)
Razjezi me. Pa ne zato, ker imajo starši otroke, kljub temu, da si jih finančno ne morejo privoščiti.

Ampak zato, ker imajo nekateri otroke, pa jim ne privoščijo nič, ti otroci pa potem letujejo preko raznih zvez prijateljev mladine.

Poznam take starše. Starša imata vsak po en luksuzen avto, živita v dragi hiši, ogromno vsega imajo, otroci pa ne dobijo nič. Otroci hodijo okoli raztrgani, v oblačilih, ki so jim jih donirali drugi (ni problem dobiti oblačil od staršev, čigar otroci so jih prerasli...), hrane dobijo komaj toliko, da preživijo, ok, pohvalno je, da ne poznajo McDonaldsa, ampak to, da starša gresta vsako leto na Karibe, otroka pa prepustita babici v varstvo, je pa že malo out, mar ne?

In potem prijavita otroka na letovanje preko zveze prijateljev mladine kao, da nimajo denarja...
Default avatar

MIHAc

Me razveseli. Naj gredo, jim privoščim.
To da si starši ne morejo privoščit dopusta na morju, še ne pomeni, da otroci trpijo neko hudo pomanjkanje. Važno je, da imajo streho nad glavo, kaj za oblečt in jest, ter ljubezen staršev.

Ostalo je pač luksus.
Default avatar

kruta realnost

spotoma je napisal/a:
Še ena izmed tistih, ki jih tovrstne akcije razjezijo. In to dvakrat. Delno iz istega razloga kot ga navaja avtor, ker se mi otroci neodgovornih staršev, ki so jih pač naredili, zdaj pa ne vejo kaj bi z njimi oz. kako bi jih preživeli, resnično smilijo. Pa ne glede pomanjkanja morja, pač pa v čisto vsakdanjem življenju, ker so prikrajšani še za mnogo več. Delno pa tudi zaradi tega, ker morje (ali pa Planica in podobne akcije) niso osnovna potreba. Marsikdo od nas v mladosti ni šel in še vedno ne more iti, ne glede na razlog; recimo finančni (ni sredstev), zdravstveni (kronična bolezen), službeni (na morju so družine z otroki, ostali pa jih nadomeščajte), družinski (skrb za ostarelega starša) in še bi lahko naštevali.

In konec koncev,otrok s tem ne profitira dosti, mogoče celo izgubi. Ugotovi, da je življenje lahko boljše, lepše .... po 5h dneh pa spet vrnitev v kruto realnost. Če se bo v šoli pohvalil, da je letos pa bil na morju v okviru te akcije, ga bodo zasmehovali. In mu bo nato še huje. Se mi zdi da gre pri takih akcijah bolj za dober občutek sicer zelo dobronamernih donatorjev, še toliko bolj pa promocijo društev. Žal.
Podpis.

A ne bi bilo fer, da bi organizirali še npr. akcijo:
“Peljimo 500 delavcev, ki so na minimalcu na križarjenje z luksuzno jahto”?

... in jim vsaj tako polepšajmo težko zivljenje.
Naj tudi oni okusijo prestiž, luksuz in razvajanje...
Default avatar

kruta realnost

Ps

Polepšajmo jim počitnice, saj niso oni krivi, da jih delodajalec tako mizerno plačuje, za pošteno opravljeno delo ...
Default avatar

00897

sem leto dni mlajša je napisal/a:
hhm je napisal/a:


nikoli ne bos razumela, da je zivljenje lahko tudi drugacno kot v pravljicah:-(
No, pa mi razloži, zakaj bi bil v Sloveniji kdajkoli v Sloveniji, ki je tako majhna, problem iti na morje vsaj za 1 dan? Mi nismo imeli veliko denarja, imeli smo kmetijo, a vseeno smo vsako leto šli na morje za en dan. Seveda na slovensko obalo, ki za vas ni morje.
Odvisno, kje v Sloveniji živite. Če ste iz Marezig pri Kopru imate zelo blizu do morja. Če pa ste iz Lendave, imate do morja že kar nekaj 100 km... Upoštevati je treba, da takrat pred 50 leti še ni bilo avtoceste na Štajersko, pa tudi do morja ne...
Default avatar

v jugoslaviji

Jezi me, da v naši državi nekateri ne zaslužijo v celem letu toliko, da bi otroka poslali za en teden na morje.

Zgodaj sem izgubila očeta, mami ni imela veliko a mi je lahko vedno omogočila, da sem šla s kolonijo vsako leto v osnovni šoli za 10 dni na morje. Potem sva šli še skupaj.
Ni bilo problema.
Ne vem kaj je to danes.
Default avatar

kruta realnost

Ps

Pa se to me razjezi, zakaj nekateri sploh zaposlujejo delavce, če jih ne morejo solidno in pošteno plačati. Potem morajo pa ti ničkrivi ljudje hoditi celo na Karitas, si trgati od ust in šparati na vsakem koraku ....
Ja, zato bi bilo fer, da steče akcija ... 500 delavcev (z minimalcem) gre na križarjenje z jahto ...
Default avatar

Morag

hhm je napisal/a:
sem leto dni mlajša je napisal/a:


No, pa mi razloži, zakaj bi bil v Sloveniji kdajkoli v Sloveniji, ki je tako majhna, problem iti na morje vsaj za 1 dan? Mi nismo imeli veliko denarja, imeli smo kmetijo, a vseeno smo vsako leto šli na morje za en dan. Seveda na slovensko obalo, ki za vas ni morje.
morda zato, ker so nam zaradi neplacanih davkov leta 1958 rubezniki odpeljali iz hleva edino kravo, kljub ocetovi hudi bolezni in trem majhnim otrokom.

Zdaj pa malo pretiravaš a ne? če si stara 55 let, leta 1958 še nisi bila rojena. Lahko, da so fotru odpeljali kravo in če so bili že takrat 4 otroci in taka revščina.... koliko sta jih pa še naredila? Če bi ostala pri treh, bi pa mogoče lahko šli za 1 dan tudi na morje.
Sploh gredo pa meni te akcije za morje tudi na živce. Zakaj pa ne v Bohinj, ali pa v kranjsko goro, pač kam drugam se tudi lahko gre in se ima fajn. Ampak, doniram pa vedno, ker gre pač za otroke.
Default avatar

potapljac

Užalosti.
Da kljub obem zaposlenim ni toliko denarja, da bi si privoščili vsaj skromen dopust.
cron