Nega, ličenje in style

Kratki lasje da ne?

Default avatar
jaz povem je napisal/a:
Če si se odločila biti siva, ti namesto barvanja priporočam Balea šampon za sive lase. Je v taki veliki tubi. Mama si z njim umiva že kaki 2 leti in ima enakomerno sive lase.
Default avatar
Kratki lasje res ne pašejo redki ženski. Ampak tisti, ki pa ji pašejo, izgleda pa noro dobro. Predvsem gre za tvoje želje in tvojo odločitev, nekaj izušenj pa verjetno imaš tudi iz preteklosti (najbrž si že kdaj menjala frizure) in veš, s čim na glavi se dobro počutiš in s čim ne.

Sivina pa na kratkih laseh poganja enako hitro kot pa na dolgih. ;-)
Default avatar
Yonny je napisal/a:
Jaz sem se postrigla na kratko...vsi pravijo da sem sedaj izgledam precej mlajša....nekaj takšnega https://www.facebook.com/HAIR-STUDIO-DD-187652758132/

če ti pa sivijo...pobarvaj na sivo in potem imej svojo naravno barvo - sivo...kratki sivi lasje so prav simpatični....
Default avatar
Tara_S je napisal/a:
Pomota...... Takole mi moralo pisati: Kratki lasje res pašejo le redki ženski.
Default avatar
Polona31 je napisal/a:
Default avatar
Yonny je napisal/a:
Ni point v letih, imam dve prijateljici, ena mal pod 60 super zgleda z daljšimi blont lasmi, ena mal čez 60 tudi fajn z blont paž frizuro. Ampak obe imata lepe močne lase. Paž s tankimi in scufanimi lasmi verjetno tudi na dvajsetletnici ne zgleda. Frizuro je treba prilagodit kvaliteti las. In ne, kratkolaske nikakor nis(m)o kot mame, seveda s pravo obliko frizure. Ko sem se jaz iz paža ostrigla na kratko tam nekje po petdesetem, so mi vsi po vrsti rekli, da zgledam 10 let mlajša.
Default avatar
Poletna3 je napisal/a:
Jaz imam skoraj tako frizuro, mogoče spredaj malenkost krajše lase. In z lasmi ni nobenega dela. Umijem, vtrem nekoliko pene, sfenam brez krtače, s prsti. Tudi česat se mi skoraj ni treba, mogoče zjutraj malo s krtačo potegnem, če imam malo zaležane lase, dostikrat pa tudi to ni potrebno. Poravnam s prati in fertik.
Default avatar
Jaz pri frizurah precej eksperimentiram. Mož bi sicer najraje videl, da bi imela dolge temne lase... pa mi ne gre. Frizura pri meni je podaljšek mojega razmišljanja, počutja... :) V pol leta sem tako zamenjala nekaj barv (od čisto svetle, do temne), sedaj nekaj vmes in iz res dolgih sem šla najprej na paž, potem čist kratek paž (skoraj tako kot tista gobica na sliki post ali dva višje), sedaj imam srednji paž, na eni strani pa čisto kratko postriženo.
Lasje rastejo in če imaš dolge greš lahko postopoma na krajše, da vidiš kaj ti bolj ustreza.
Default avatar
Jaz imam sicer goste in močne lase, naravno nagnjene k valu, vendar sem dolga leta nosila raven paž (s pomočjo rednega feniranja v salonu). Na paža sem bila res navezana in vsi so mi govorili, da mi ful paše. Razen moža, ki bi me raje imel skuštrano:) Pa sem se letos na morju odločila za spremembo in se ostrigla na zelo skrajšanega paža različnih dolžin, ki ga sušim naravno in pustim lasu naraven val, ki mu še malo pomagam s kuštranjem. Po prvem šoku sem ful zadovoljna, frizura me baje pul pomladi, jaz pa se počutim bolj igrivo.

Svetovati pa ne znam, vsak pozna svoj las, svetovati bi ti moral tvoj frizer.
Default avatar
Kratki lasje pašejo ženskam z lepim in simetričnim obrazom. Še bolje pa je, če imajo poleg tega še kakšno zares lepo obrazno značilnost, recimo lepe oči, polne ustnice ali visoke ličnice, ter obvezno ne prevelikega nosu. Vse ostale ženske izgledajo bolje s paževsko frizuro oziroma lasmi, ki vsaj ob obrazu (pri ušesih ali tik za njimi) segajo do spodnje čeljusti. Poleg tega so za zares kratke frizure bolj primerni gostejši lasje, saj je s takimi lasmi dejansko moč oblikovati pričesko z nekaj volumna. Če imaš zelo tanke, ravne in redke lase, boš z lepo oblikovanim pažem izgledala bolje.
Če so tvoji lasje zares zelo poškodovani, raje spremeni rob paža tako, da bodo tvoji lasje spredaj še vedno ohranili nekaj dolžine ter bodo krajši zadaj.
Moraš pa tudi vzeti v zakup, da je z urejanjem kratke pričeske več dela kot z daljšimi lasmi. Za paža lase samo posušiš in po potrebi zravnaš, pa imaš super frizuro. Pri kratkih laseh, pa mora biti vsak las na pravem mestu oziroma mora imeti frizura dovolj volumna, da izgleda urejeno. Sicer lahko zelo hitro izgledaš, kot da bi imela na glavi sračje gnezdo ali pa kot da si brez frizure in grdo postrižena. Seveda je količina dela, ki ga boš imela s pričesko, odvisna tudi od lastnosti tvojih las.

Spodnja fotografija je zares dober prikaz tega, kako neposrečena izbira je lahko neprimerno oblikovana kratka frizura. Oziroma frizura, ki je lastnica sama ne zna urediti tako, kakor so si jo zamislili in uredili v frizerskem salonu.
super lepotice in reala je napisal/a:
Default avatar
Dajte no nehat s temi kratkimi lasmi. To pase 1% zensk ali pa se manj. Za zenske so dolgi lasje, za moske kratki, jezki so pa za fantke v osnovni soli. 😉
Default avatar
Uf....meni je pa obupno videt stare babe z dolgimi lasmi.
Default avatar
Slovanke imajo drugačen obraz od Američank in jim pašejo drugačne frizure. Za avtorico pa: Zdaj je poletje in si brez problema pobriješ glavo na 1 centimeter. Potem pa pri barvanju ne uporabljaj blanža in 12% razvijalca.
Default avatar
Liljanapadic je napisal/a:
Si ljubosumna in zavistna, ker si imela in imaš preslabe lase, da bi lahko bila dolgolaska?

Aja, pa moškim so zelo všeč dolgolaske.
In zgubane kratkolaske so lepše od zgubanih dolgolask? Stvar okusa ali ne?
Default avatar
Ona je primer ženske, ki ji kratka frizura sploh ne paše. Ne v mladih ne v starih letih.

Slika
Default avatar
super lepotice in reala je napisal/a:
Točno tko... redke redke so ženske, ki jim kratki lasje pašejo...samo takim s pravilnimi potezami, izrazitim očmi, majhnim pravilnim nosom...pa še te so z dolgimi lasmi ponavadi lepše, bolj ženstvene. Tudi ženske, ki niso več mlade, lepo in mlajše zgledajo z lasmi do ramen, ki so urejeni. Pri ženskah, ki so ostrizene na kratko, po možnosti še sivi in polizani ob glavi, vedno dobim občutek, da hočejo povedat; sem kakršna sem, vem da nisem privlačna nikomur in nihče ni privlačen meni!!
Kakor koli vkljucim fantazijo, če nekdo opiše, ženska od 50 - 60 let, kratka frizura, vmes nekaj sivih las, malo bolj obilna, si ne morem predstavljat niti žensko povprečnega izgleda.
Tako je pač moje mnenje, ampak se dobro, da imajo vsake oči svojega malarja in da je lepota relativni pojem.
Default avatar
Evo mene, kratkolasa, pobarvana, 50+. Vedno urejena, postrižena tako, da imajo lasje volumen, vrat in ušesa so zunaj. Dolgo sem nosila dolge, valovite lase, s sivino je prišla sprememba frizure. Ženstvenosti ne povezujem z dolžino las, ampak z damskim obnašanjem in oblačenjem.
Default avatar
Poletna3 je napisal/a:
Ta predlog mi je res všeč. Mislim da taka frizura sede vsakem tipu obraza