Starševski čvek

Možu starši posodili denar za stanovanje

Default avatar
Lažeš je napisal/a:

v prvem postu piše tudi: Sedaj sva na tem, da se ločiva in seveda mož zahteva stanovanje zase, ker ga je uradno dobil od staršev za darilo. Da sva ga tekom let odplačala pravi, da ne morem dokazat.


Sicer pa tudi jaz mislim, da je provokacija, ker noben ni tako glup da mi tole kanpe šele po 15 letih pa še to ji ne bi, če ne bi bila ločitev pred vrati.


Po moje je kar lepo mož dobil stanovanje v dar po starših, sedaj pa bi ona rada pol stanovanja in si bo izmislila, da ga je odplačevala.
Bog ve, če sta ga res.
Default avatar
teoretično je napisal/a:
Ja, po vsem napisanem je bilo tako.
In če je bilo tako, vprašanje, če lahko odvetnik kaj doseže. Ker ni nobene sledi, da je bilo za podarjeno stanovanje treba kaj vračat. Orng šmorn.
Default avatar
Res je butasto napisano je napisal/a:
Pa saj mi ne bomo tukaj ugotovili, kaj je res. To bo sodišče, če bo do tožbe prišlo. Jaz pa povsem verjamem, da je takih zgodb mnogo. Zakaj pa ne. Na začetku imajo ljudje pogosto občutek, da se nikoli ne bodo razšli in temu primerno ravnajo.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar
Stran si vrgla kar zajeten znesek svojega denarja. Lekcijo si dobila, nehi jamrat in spokaj čimprej na svoje. Doma poberi kar lahko.
Default avatar
Preračunano 1/2 od 80 k v 15 letih je to 222 eur na mesec + 1/2 stroškov.
Če bi bila v najemu bi bilo še slabše.
Default avatar
Ustna pogodba je še vedno pravno veljavna, čeprav pravijo da je vredna papirja na katerem je zapisana. Če imaš pričo, do odvetnika pa to reševat sodno.
Si vis pacem, para bellum.
Default avatar
Ali lahko kaj naredim je napisal/a:
Kot sem rekel, nekaj konkretnega ne moreš naredit. Moraš se tudi zavedat da je bila finančna pismenost njegovih staršev precej na višjem nivoju kot tvoja in to je dejansko tvoj največji problem.

Starša bi lahko dala sinu gotovino (brez pogodbe), s katero bi kupil nepremičnino, a če bi se ločila se bi nepremičnina delila. Če bi mu dala denar z darilno pogodbo, s katero bi kupil nepremičnino, bi ti lahko zaradi rasti cen nepremičnin zahtevala svoj delež rasti.
Da so zavarovali nepremičnino je bilo najbolje, da sta jo kupila starša in z darilno pogodbo prenesla na sina. Na ta način je celotna nepremičnina njegova in nimaš praktično nobene pravne možnosti, da si do česa upravičena. Upravičena bi lahko bila če bi v njo vlagala, a ne verjamem, da so ti to dopustili.

Da si pristala na to, da odplačujeta je pa še večji fail. Odplačevala sta nepremičnino, ki ni tvoja in kjer niti možnosti nimaš da bi bila tvoja (razen ob smrti moža). Še huje je to, da sta jo odplačevala tašči in tastu in to brez kakršne koli pogodbe!
Največji problem takšnega odplačevanja je, da sta si manjšala skupno ustvarjeno premoženje (ki se ob razvezi deli). To razliko premoženja sta kopičila pri njegovih starših, ki jo je mož dobil nazaj ob njihovi smrti skupaj s tvojim deležem, do katerega nisi upravičena (dedovanje ne gre v skupno ustvarjeno premoženje).

Šla si 2x na led, pa se tega še zavedaš ne...
Default avatar
excell je napisal/a:

Bo ze drzalo. Tast in tasca sta imela uspesno firmo ki jo je sedaj prevzel moz in eno izmed boljsih racunovodskih in pravnih pisarn zadaj. Akpak kot 20 letnica ne razmisljas o teh zadevah.
Logicno ti je da prispevas v skupno malho in da ne studiras na locitev.
Default avatar
Noro, pokvarjenost oziroma grabežljivost enih nima meja. Sem skoraj 40 in mi kaj podobnega ne bi prišlo na misel, tako da si kar takoj odpusti, da si bila zaupljiva.
Drugič, nujno rabiš odvetnika. Polovica stanovanja je skoraj gotovo šla, a glede na to, da vodi uspešno firmo ima keš. Pripada ti pol vsega kar je zaslužil v času zveze, res angažiraj odvetnika, da ne boš še ob to. Si boš že kupila stanovanje oz plačala najemnino in preostalega, na to se osredotoči, da vsega ne poskrije in prepiše na kdo ve koga. Imata kaj skupnih otrok?
Default avatar
Ce njej pripada pol njegove place, potem tudi njemu pol njene.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar
Seveda boš plačala svojo naivnost. Tudi jaz imam kredit za hcerino stanovanje, ki je pisano name. Njegovi vsi skupaj niso kreditno sposobni za flet v stanovanju, čeprav jim ne gre slabo kot sp. jem. Vendar, ko bo stanovanje izplačano, bo hcerino. On bi itak lahko bil samo v najemu. Če bo to ljubezen do groba, ok, ampak če gresta narazen, pa bo hči imela streho nad glavo zagotovljeno.
Default avatar
Realnost je taka je napisal/a:
Popravek
Default avatar
Če to ni provokacija lahko samo rečem, da to bo nerešljiva zadeva in zelo draga šola. Če je bil napisan kot lastnik stanovanja že od začetka oz. tudi če je bilo stanovanje kasneje dano kot darilo tvojemu možu boš kaj lahko dokazala? Nič. Ti si nosila skupen denar tastu in tašči za odplačevanje kredita, dokazala boš pa s čem?
Glede na to kako je bilo izpeljano ne vidim nobene možnosti. Razen, če bi imela kakšne račune za večje zadeve kot je npr.oprema stanovanja ampak vseeno če si plačala v teh letih 40.000 EUR bi dobila drobiž od tega kar je dokazljivo. Očitno so to prevaro zelo dobro naumili.
Najbolje, da povprašaš odvetnika.
Nauk: Ne vlagaj oz. ne odplačuj nepremičnino, če nisi najprej poskrbel za dokumentacijo s katero je jasno dokazljiva lastnina.
Default avatar
Prav je da se varalice nategne hahahahha
Default avatar
Ali lahko kaj naredim je napisal/a:
Default avatar
Starši vedno ščitimo svoje otroke in lastnino. Moj oče mi je dal hišo v centru Ljubljane pod pogojem, da je pisana izključno name. Da ostane v družini če se kaj zalomi.
Default avatar
Ali lahko kaj naredim je napisal/a:
Da mene tako nategne nekdo, ki sem mu zaupala in mi pobere življenske prihranke? Za take garjave prasce obstajajo undeground rešitve in verjemi, da bi mi izplačal denar, za katerega oba veva, da mi ga je ukradel. Na koncu bi mi dal še čez kakšen euro ali dva. Ne obstajajo samo odvetniki ..
Default avatar
ata mama sin snaha je napisal/a:
Dokler punca ve, da plačuje samo najemnino, je ok, če pa misli, da ga kakorkoli odplačuje, ste pa enostavno samo pokvarjeni.

Ne bi sina raje učili poštenja in solidarnosti, kot pa samo tega, kako zaščititi premoženje?

Otroka bi v 4 letih lahko odplačala že 4 leta svojega kredita, če vi ne bi pazili samo na to kako boste punci pobrali nek mesečen fee.

V grob ne boste nič nesli, žal.
Default avatar
Ščiti se svoje otroke je napisal/a:
To ni primerljivo s tem kar je ona napisala. Je pa popolnoma logično v tvojem primeru, da je oče tako naredil in nič spornega. Pri njej je bilo treba odplačevati kredit, se pravi vračati denar kreditojemalcu/kreditodajalcu. Ona je prav tako odplačevala kredit vsaj tako so ji naplozali, ni pa pomislila da bi najprej uredila dokumentacijo kjer bi bilo jasno napisano skupno lastništvo oz. lastniški deleži. Če bi ji njen mož jasno povedal, da to kar ona plačuje ni kredit ampak najemnina potem bi se zadeve najverjetneje drugače odvile. Skratka temu se reče nateg. Edina tolažba ji je lahko, da bodo to nekoč njeni otroci dobili ... če se kaj ne spremeni.
Default avatar
Mutna posla je napisal/a:

Sine in punca bi lahko lepo dvignila guze hop na banko po kredit na 25 let 700 eur mesecno pa kupila svojo nepremicnino.
Noben ju ni zalepil v to stanovanje.

Je gdc na boljsem ce placa pol socialne najemnine. Ko se bota stara dva stegnila bo pa itak njuno.

Ce je gdc pametna bo dala vsak mesec razliko v stumf da bo imela cez 15let neko osnovo da ne bo na cesti brez vsega kot tale avtorica.