Kam in kako na počitnice

Vpitje otrok v kampih

Default avatar
ext je napisal/a:
Starši! Kar naprej si slišal: ne ga škropit, ne se tunkat, brez potapljanja, za nos se prim, da ti ne bo voda šla v grlo, hahaha ..... še dobro, da jih otroci niso slišali, ne ubogali :)
Default avatar
monmonči je napisal/a:
V kampih imajo tudi pravila, od 22-6h ali 23-6.00h, od 0.00-6.00h, odvisno od kampa, mora biti mir za nočni počitek, lansko leto smo prijavili družino, ki se jim je drl otrok in jih je varnostnik pospremil iz kampa, naj zapustijo kamp.
Default avatar
Pravila kampa je napisal/a:
Še nimam otrok. To se je dogajalo pri men doma.
Default avatar
Ptobkem je, če i.aš 3 otroke in sta 1 ali 2 budna ob 5ih ali prej, 1 pa spi.
Ne moreš 1 pustit samega, vsaj jaz ne. Zato poskušam otroka nekako zamotiti.
Nikiki nam še nihče ni nič rekel, je pa dolgo, ko morajo otroci biti tiho do 6ih. Pa tudi takrat ne moreš pustit, da se igrajo pred prikolico, ker večina spi.
Default avatar
Dokler sta bila dojenčka, smo hodili v apartma, ker se nama ni dalo vsega voziti s sabo, postavljati... No, pa tudi tam se spomnim, da sva prvo leto izmenično zjutraj ob 5.30 že vozičkala. Uf, je bila dolga do prvega odprtega kafiča in jutranje kave. A tamali se pač ni dalo dopovedati, da mora biti tiho.
Zdaj hodimo v kamp. Ker nam je všeč. Gotovo bi nam bilo všeč tudi v kakem apartmaju s senčnim vrtom tik ob morju - ampak, evo...Smo Gorenjci. Preškrti. In socialci.
In v 15 letih kampiranja še nismo naleteli na neznosne mulce, niti na pijane grozne odrasle (ok, festivale odštejemo - miru v kampu na Šengenfestu, Lakenesu ali kakem drugem glasbenem festivalu res nismo pričakovali, ane Maaaaaarjaaaan :),
Default avatar
Mnmnmn17 je napisal/a:
Maaarjaaaan):):) Šengenfest:):)

Z glasnimi otroki nisem nikoli imela problemov, s pijanimi odraslimi pa. Dotična skupina je po 2 dneh v spremstvu varnostnika zapustila kamp, ker je bilo preveč pritožb od sosedov.

Sem pa vedno kampirala na pasji strani kampa in ob prisotnosti psov, so otroci tišji in manj divjajo - ker v tem primeru potegnejo še psa za sabo, to je pa le preveč in tudi nevarno. Je bila občasna kaka bitka z vodnimi baloni in pištolicami, a je sodelovalo več kampistov in je bil splošen đumbus v našem okolišu, ki je podnevi trajal uro dve. Ponoči pa je bil vedno mir.
Default avatar
V kamp ne hodimo, pa tam bi še nekako preživela, me pa zelo moti, ker se v naselju kjer živimo, sosedova otroka dereta in igrata zunaj že ob 6-7.00. Meni je to prezgodaj, moja dva spita, imata počitnice, tudi tisti ki hodimo v službo, ne vstajamo vsi ob 6.00. Tako da to je pa meni zelo moteče. Sploh poleti, ko imaš vsa okna odprta je obup.
Default avatar
pravila za na plažo ☺

Default avatar
koliko gledate na je napisal/a:
Huje kot občasen jok dojenčka so glasna omizja do dveh ponoči!
Default avatar
v enem slovenskem kampu je napisal/a:
Ušesni čepi?

Ne razumem vas, ki se čez vse pritožujete, danes otroci, jutri veseljaki, potem psi in celulit v kopalkah...a razumete, da je folk na dopustu? Tisti, ki iščete mir in samoto v naravi, imate boljše opcije, kot kamp - npr. kaj takega https://www.adriatic.hr/sl/zasebna-name ... ki-turizem
Default avatar
že več kot 20 let....po celi Evropi...vključno z Italijo, Grčijo, Španijo, Turčijo itd..........in bolj brezobzirni do okolice kot slovenski kampisti, so le še Angleži....žal
Vse je v redu, dokler letuje le ena družina/par.....takoj, ko se začne družiti več "sonarodnjakov" se obnašanje spremeni iz "sem turist v drugi državi" v " jaz sem na dopustu, za ostale me pa briga"..;)...in otroci so običajno res še najmanj moteči
Default avatar
Bae je napisal/a:
Kljub temu, da so ljudje na dopustu, ne pomeni, da je dovoljeno vse. Verjetno so moteči isti ljudje, ki že doma terorizirajo okolico, ker imajo svoje "pravice". Dolžnosti, da niso moteči za druge, pa (očitno) ne. Tudi, če gre za dopust, ne vem zakaj bi moral kdo tolerirat razgrajanje pijancev pozno v noč? če se ga hočjo napit, naj si rezervirajo oni nek robinzonski turizem, pa naj tam razgrajajo kolikor hočejo. Če smo na dopustu, nam pač ni treba tolerirat sosedovih malčkov, ki cel dan razgrajajo in iščejo poznost staršev, ki svoje riti ne dvignejo, da bi se ukvarjali s svojimi otroci. me ne zanima, če so na dopustu, imajo nalogo, da poskrbijo za svoje otroke, ne pa da vsi okoli trpimo v tem "dopustniškem" vzdušju (zaradi njihove lenobe).
Default avatar
vbgwgbvq3wgf je napisal/a:
Ne oporekam tvojim ugotovitvam, ampak kot napisala, morda kam, kjer bo vse umerjeno po tvojem ustroju in niti milimeter drugače, ali preprosto ostati doma?
Default avatar
Bae je napisal/a:
Normalno razposajenost otrok vsak razume, tudi občasno glasnejšo debato, ki ne traja glih ure pred tvojim nosom. Do popivanja in razgranja pijancev nimam nobene tolerance. Tudi ne do nočnega razgrajanja, ko je zapovedana tišina. kot so pisali eni zgoraj, bi v takem primeru mirno zahtevala mir od pristojnih v kampu, hotelu, kjerkoliže.
Da bi bila pa doma zaradi tega, ker ne toleriram pišmeuhovskega obnašanja nekaterih (vedno enih in istih) ljudi, mi pa na kraj pameti ne pade.