Starševski čvek

Ženska, ki ve kaj hoče, je pravi magnet za moške?

Default avatar
Robi... je napisal/a:
Vsako bogastvo lahko razložiš s pohlepom. Samo, da materialnim smislu to nekako ustreza (smo na to izrazoslovno navajeni), nekdo, ki pa ne zbira materialnega bogastva, pa to opisujemo z drugaimi besedami: žejen znanja, radovednost (ki je tudi lahko negativna) ipd.

Zakaj bi nekdo, ki ve in razume, kot tudi čuti in dojema več kot ostali, še vedno stremel k več znanja, več notranjega bogastva?
Ker bi bil notranje reven, če bi ne bil “pohlepen”.

Evolucijski biologi (ne gre jim čisto vse verjeti), pravijo, da se ljudje ne bi grebli za gmotne stvari, če ne bi to delovalo na drugi spol - oz- spol, ki nas privlači, kot v smislu odnosov do drugih ljudi v sekundarnem pogledu.

Gre torej zgolj za nivo, mejo.. o kateri je pa že Kinsey lepo prikazal, kako gre:
“Kdo je nifoman?”
Tisti, ki seksa več kot vi.
De omnibus disputandum..
Default avatar
BTDT je napisal/a:
Več omejitev, vnaprejšnjih togih določitev si postavljamo, manjši življenjski prostor nam ostaja.. in ljudi, ki v ta domišljijski prostor sploh še “sodijo”.

Fleksibilnost, toleranca, spremenljivost.. bo prišla dlje.
De omnibus disputandum..
Default avatar
Johana33333 je napisal/a:
prvi pravi odgovor
Default avatar
Stepni_Volk je napisal/a:
Igzekli. Če delaš in živiš kot, da bo jutri konec sveta, se pač ne prilagajaš in vse jemlješ za samoumevno. Ker ravnaš, kot da boš živel še milijon let, ravnaš preudarno in veš, da se lahko še vse obrne na glavo.
Default avatar
Stepni_Volk je napisal/a:
Ne pričakujem, opazujem in se na osnovi opažanj odločam. Togost? Da, v zdravi meri razuma in v omejevanju pričakovanj do drugih.
Default avatar
Ženska, ki ve kaj hoče je lahko katastrofa za partnerski odnos. Razlog "ki ve", to je nezaveden proces, brez razuma. Ideal.
_______________________________________________
https://greenbalkan.org/

Zdravilec s konopljo in zdravilnimi rastlinami.
_______________________________________________
Default avatar
Pravi magnet za moške so lepe in pametne ženske.

Te, ki vejo kaj hočejo, je pa odvisno, kaj hočejo.

Če hočejo služabnika niso magnet za moške, če hočejo nekoga ki jih bo financiral, da bodo lahko lenarile prav tako ne.
Če hočejo nekoga, nad katerim se bodo lahko znašale, niso magnet za moške.

Če hočejo enakopravnega partnerja, s katerim bodo skupaj ustvarjale, potem so pa lahko ( če so pametne in lepe ) magnet za prave moške.

P.s. Psihopatke naprimer, vejo kaj hočejo.
Default avatar
BTDT je napisal/a:
Ne, ni exactly. Ravno obratno: popolnoma napačno in zgrešeno. Ne A, ne B nista pravilna odločitev.. temveč od primera do primera.. vsak das sproti.. kot je že Hawkings:
Slika

Torej bo enkrat primerno vedenje A (varčnost, preudarnost.. ), drugič B (razsipništvo, uživanje v življenju..).

Ponavljam: Gledano torej iz te perspektive, je ženska (kot tudi moški), ki ve kaj hoče.. pravzaprav naravnost odvratna, samovšečna in pompozna, (pa verjetno prerokovalka iz kristalne krogle, ker “vse ve”).
De omnibus disputandum..
Default avatar
Stepni_Volk je napisal/a:
Moj point je bil, da je preudarnost vedno boljša od impulzivnosti. Razsipništvo in pišmevuhovstvo ne vsebujeta preudarnosti. V življenje ti vnašata dramo, nemir in spremembe na n-to potenco.
Default avatar
BTDT je napisal/a:
👍
Default avatar
je vseeno, ali vedo kaj hočejo ali ne vedo. redkokatera se vidi z enim do smrti.
Default avatar
BTDT je napisal/a:
NI!

Ogromno trenutkov je, kjer mora človek tudi v sodobnem svetu odreagirati instinktivno, impulzno, da se izogne katastrofi.. če ne drugega ob nenadnem dogodku na cestišču.

Da preživimo potrebujemo OBOJE. Za lepše in kvalitetno življenje pa ustrezen balans.. ne moreš vse vreči na ENO stran..
O tem so že Egipčani:
Slika

Kjer Anubis tehta tvoje srce napram konceptu resnice in pravice upodrobljene v "peresu resnice" (maat) pred tribunalom še 43 drugih božanstev, ki se nato odločijo ali te smejo spustiti v posthumno življenje... če je srce pretežko (ker se vedno odločaš zgolj racionalno ali zgolj iracionalno), ga bog Ammit - oni s krokodiljo glavo - požre.. in s tem izgineš v nič.
De omnibus disputandum..
Default avatar
Stepni_Volk je napisal/a:
Impulzivnosti v smislu hitrega odločanja mi v moje življenje dovolj vnesejo že drugi. Ni treba, da si življenje dodatno kompliciram še sam.
Če povem drugače: O tem kaj bom jedel, ali kaj bom pil in na kateri hrib se bom šel premigat, se zlahka odločim impulzivno. O tem, s kom bom živel ali koga bom spustil v svoj intimni del življenja, se pa ne odločam impulzivno, ker bo to skoraj zagotovo pomenilo konkreten vnos drame v moje, že tako dovolj zanimivo življenje.
Kaj pa si o tem mislijo(te) drugi pa ni moja stvar.