Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

terenc ali karavan?

Default avatar

Boskarin

Mini bus.
Default avatar

Stuartt

Ce hoces bit frajer si kupi terenca, kaksne boljse znamke seveda. Karavan je pa zelo primeren za kmete.
Default avatar

višji avti zakon

Jaz sem totalno fanica višjih avtov, ker imaš pregled, poleg tega pa je dajanje vozička v avto in iz njega bolj enostavno, sploh, ker imam težave s hernijo.
Default avatar

tajdaL

Števec na mojemu QASHQAI-ju beleži 200.000 km, in še vedno dela ko urca. Samo redni servisi, nobenih drugih težav... Priporočam iz prve roke, res.
Default avatar

Radojka

Kaj pa kaksen Humer limuzina.
Default avatar

odločitev je padla

Sem ga šla zdejle prav pooguglat in zelo mi je všeč sistem za lažje parkiranje. Tega namreč pri mojem avtu še ni, ker je starejši model avta, bi mi pa prišel zelo prav, ker so nekatera parkirna mesta zelo ozka in tesna. To je zame sigurno velika prednost.
Pa kot mamici dveh majhnih punčk me zanima predvsem varnost, za katero je v tem avtu dobro poskrbljeno. Med vožnjo te hitro kaj zmoti, zato je njihov sistem za ohranjanje varnosti v zgoščenem prometu pa do ohranjanja varnostne razdalje na avtocesti v odlično pomoč. Vprašanje je le koliko ves ta "hec" stane, ker verjetno ni v osnovnem modelu.
Glede na vse ugotovitve in prednosti, bi mi (nam) še kako prišel prav takšen družinski avto ...
Default avatar

petermm

Za 20 jurjev pozabi na prostornost, ker to niti t od terenca niso, ampak našminkani in dvignjeni golfi, clioti in poloti. Prostornost se začne en razred višje.
Karavana pa že dobiš lepega za ta denar. Npr. Octavia, prostora za stran metat v tem cenovnem razredu
Default avatar

mi pa tako

No, pri nas je situacija taka, da imamo zelo razgiban teren, ker stanujemo "v hribih", do službe pa imam z možem v obe smeri skupaj 80 km, 5 dni v tednu. Že z vožnjo v službo se nabere kar precej kilometrov, poraba pa ni zanemarljiva, zato morava pri avtu gledat predvsem na porabo. Meni je pomembno, da ima avto prostoren prtljažnik, da gre noter z lahkoto voziček za malega in seveda Isofix, za lažje montiranje stolčka. Ni mi toliko pomembno, da je avto ogromen, ampak to, da z lahkoto premaguje hribe tudi pozimi.
Moževe želje pa so že druga pesem ;-) On bi rad, da je družinski avto velik, prostoren, dvignjen od tal in pregleden, pa z zmerno porabo in še z zmožnim motorjem, da o varnosti niti ne govorim, ker bi imel vse možne dodatke, kar trenutno obstajajo. Po vsem tem naštevanju naš sanjski avto najverjetneje še ne obstaja, če pa že, pa je cena najbrž problematična. Kaj pa nam potem svetujete za dober denar in da nudi veliko?
Default avatar

MarKo

Jaz bi vzel nissana qashqaja. Sicer je med športnimi terenci že veteran, ampak gre za udoben avto z zadosti varnostne opreme. Motorji so pa tudi v redu. Dizli so se dokazali v nissanih, renaultih in daciah, majo pa tudi novega 1,3-litrskega turbobencinarja, ki ima dovolj moči in navora za dinamično vožnjo, poraba pa je tudi precej na rvni dizlov. Pa še laže ga bo čez nekaj let prodati rabljenega, zdaj, ko so dizli na slabem glasu in se jih ljudje izogibajo.
Default avatar

tatjanica

Tudi mi že nekaj časa gledamo za temi mestnimi džipi :) Res je veliko ponudbe, se je kar težko odločiti katerega izbrati.
Default avatar

fgjhghjgh

Imamo enoprostorca pa je tam po 3 letu otroka čisto brez veze, ker ne rabiš več toliko prtljažnika. Kolesa damo pa na nosilec.

Moje zahteve za naslednji avto:
- da je visok
- stransko odpiranje vrat - drsna vrata
- gretje sedežev
- gretje sprednje šipe
-vklop gretja na daljavo - čeprav tega ne potrebujem več tako nujno ker imamo garažo po novem, prejšna leta pa bi ubijala za kaj takega
- odpiranje prtljažnika z nogo
- da ima funckijo "tu sem" - da ti poblinka in potrobi na parkingu, ko ga iščeš
- vgrajene zavese/senčniki

Sploh ne vem, če to je to vse izvedljivo ali ne in ali kateri avto ima to vse.
Moj ziher ne :D

Za ostale karakteristike je zadolžen mož.
Default avatar

o nakupu avtomobila

Nima baba kaj odločat, lahko se samo strinja z možem!
Ali pa če se ne, dec bo že vedel kaj je prav.
Default avatar

karfiola

Imel večjega karavana, poraba 5,6 placa za se ubit ampak sem potreboval 4x4 pa veliko placa
tako da sedaj imam enega od največjih terencev (ne te male SUV-je ki so samo šminka) pa je tako da hudič pije kot krava.... če si fejst priden 8.5 drugače pa ko vklopiš 4x4 in greš tudi na teren gre poraba v nebo... tist cagar za trenutno porabo sploh ne gre iz maximuma. Sem že mislil da se je pokvaril :-)

Vzdrževanje terenca je drago. Že samo gume te hudo olupijo.

Kar se pa varnosti tiče... ja no ta moj je en tak tank. :-)