Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Narovoslovna učna pot iz Radovljice ...

Default avatar

Pustigrad

Gremo mimo ruševin Lipniškega gradu.
Je kdo že bil? Bi šli na kakšen drugačen izlet v okolici?
Default avatar

gapštz

Fajn izletek, ne preveč naporen.
Default avatar

nasotočjuje

Na sotočju Save Bohinjke in Save Dolinke je lepo ali pa pojdi na pot ob Savi, je tudi zanimiva.
Default avatar

sobec

Mi gremo radi peš do Bleda in tam okrog, lahko direktno ali skozi Šobec in po drugi strani Save proti Bledu.
Default avatar

brezje

Radi bi šli na en mini izlet. Pa me zanima ali je kakšna pešpot oz. ali se da iz radovljice priti na Brezje peš, pa da ni ves čas ob cesti?
Default avatar

Minkica

Mi gremo iz Radovljice peš čez Savo v Lipniško dolino. Tam so razvaline pustega gradu, za otroke je kul tudi tematska pot "prisluhni reki"
Default avatar

Mima122

Radovljica je res lep kraj s tem starim delom ... Morate pa jo obiskati, ko bo aprila Festival čokolade. Božanska izkušnja s tako res dobro čokoladoooo
Default avatar

Radovljica123

Za prvi izlet bi predlagala pot Radovljica in Kropa. Izlet pričnemo s sprehodom po Radovljici, enem najlepših starih mestnih jeder v Sloveniji. Iz nekdanjega grajskega parka mimo rojstne hiše znamenitega slovenskega arhitekta Ivana Vurnika dosežemo ostanke mestnega obzidja. Pot skozi skrivnostni srednjeveški obrambni jarek stop nas privede do nekdanjih mestnih vrat in živahnega Linhartovega trga, kjer nas z vseh strani obkrožajo živopisane fasade starih meščanskih hiš in palač. Najznamenitejše med njimi: Šivčeva hiša, Vidičev dvorec, župnijski dvorec ter Radovljiška graščina nas gotovo ne pustijo ravnodušne. Na razgledni točki na koncu trga se nam odpre veličasten pogled na dolino reke Save in Julijske Alpe s Triglavom.

Več na: https://www.zurnal24.si/popotnik/znamen ... sak-323944 - www.zurnal24.si