Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Kako malo ljudi je glasovalo pri EMI!

Default avatar

samo gledala

Številka me je presenetila.
Bilo je samo okoli 4600 klicev za zmagovalca in 1700 za Raiven.
A ni to mala številka?
Default avatar

misst

Ja, taki smo, malo jih glasuje, veliko se jih (nas) potem pi*di. Podobno kot na volitvah.
Default avatar

RTV Slovenija ustrelila v koleno

Nacionalna televizija si je sama sprožila strel v koleno s tem, ko je dala na izbiro le dva finalista za telefonsko glasovanje.

Lahko bi prejeli veliko več klicev in zaslužili več denarja, če bi lahko glasovali za vse izvajalce. Tudi sama prireditev bi bila bolj gledana.

Ne vem, kdo je šef razvedrilnega programa, vendar kaj dosti pojma očitno nima, kako vzbuditi zanimanje javnosti.

Je pa cena klica dražja kot npr. v Italiji in ljudje se potem pač težje odzovejo.

Emo bi jaz razdelila na več večerov. Če gre za raznorazne bedaste oddaje denar, bi lahko tudi Emo organizirali drugače. Če se že gremo tega, se gremo ornk, ali pa raje nič, pa še več slovenskih izvajalcev se bi tako lahko predstavilo slovenski in tudi svetovni publiki, saj so državni izbori za ESC zelo spremljani po celem svetu.

Pred dvema letoma je bil kar dober koncept. Tak bolj evrovizijski.

Če se npr. prijavi 100 ali več skladb... Polovico od teh bi za Emo izbrala žirija, potem pa po evrovizijsko organizirala dva polfinalna večera in potem še finale. Pri tem ne bi rabili gostiti nobenega drugega glasbenega gosta, le našega lanskoletnega zmagovalca, da kakšen komad zapoje med glasovanjem.

Glasovanje bi bilo takšno, kot lani na Eurosongu. Pol glasov prispeva publika, pol pa gledalci. To se mi zdi edini pošten način. Istega so letos imeli Hrvati in bo tudi na prihajajočem Eurosongu.

Tudi ljudstvo namreč nima vedno prav. Spomnimo se na Žlindro & Kalamare ipd.

Letos me je namreč že skrbelo, ko so slovenski gledalci Okustična tako hvalili, evropski pa so ju zelo negativno kritizirali, da bomo še kje njiju poslali.
Mimogrede, a nihče od vodilnih na RTV in žirije ne spremlja mnenj evropske publike? Če bi malo bolj to upoštevali, bi imeli boljše rezultate na Eurosongu. Le YT je treba kdaj odpreti, pa evrovizijske portale, razne strani skupin oboževalcev itd., pa bi lahko pametneje izbrali.

Morali pa se bomo v bodoče odločiti, ali bomo v bodoče pošiljali pesmi, ki so le nam všeč, ali pa bomo pošiljali izdelke, ki bodo všeč širši evropski publiki.

Okustična npr. sta za naš trg povsem solidna. Tudi pesem sama me ni zmotila, vendar da bi bila primerna za Eurosong? 🙄😱 Tu je pa treba ločiti, kaj je dovolj dobro za nas in kaj za tujino.

Če se oddaljim od Eme... Sidharta npr. so poskusili v tujini, pa jim ni uspelo. Zakaj? Ker ne delajo glasbe za širšo evropsko publiko. Za nas so lahko povsem kul, za Evropo pa le podpovprečni garažni bend.

Za odločitev le med dvema letos sploh ne bi bilo potrebno organizirati EME. Je skoraj isto, kot če bi RTV Slovenija interno izbrala predstavnika.

Meni je bil največji nesmisel, da smo poslušali 10 pesmi, a glasovali smo lahko le za dve. Čemu to? Ne vidim smisla. Pamet v roke predstavniki RTV Slovenija. Vas le plačujemo.