Forum.Over.Net

Starševski čvek

Javna tribuna: Ponovno vnetje mehurja?

Default avatar

Med.Over.Net

Okužbe sečil so ne le neprijetne, mnogim se ponavljajo in pošteno vplivajo na kakovost življenja.

Zakaj se pojavijo, kateri so najpogostejši dejavniki tveganja, kaj lahko storimo poleg pogosto predpisanih terapij z antibiotiki, so le nekatera od mnogih vprašanj.

O tem in kako si pri okužbah sečil lahko pomagamo z naravnim zdravilom Canephron®, bomo govorili v tokratni javni tribuni.

Pridružite se nam v sredo, 6.2.2019, med 10. in 11. uro. Gost in sogovornik bo Robert Terčelj, ki z ekipo Farmedice podpira uporabo zdravil rastlinskega izvora, fitoterapijo.
Vabljeni!

secila.jpg
(52.42 KiB)

Default avatar

PetRa8

Pozdravljeni,
žal se mi poleti večkrat zgodi, da začutim bolečine v mehurju, lani se mi je zgodilo, da me je matralo kar 10 dni, seveda sem na koncu pristala na antibiotiku.
Je smiselno, da bi začela jemati Canephron takoj, ko začutim pekoč občutek in tiščanje na vodo? Koliko dni naj bi se ga jemalo?

Hvala
Default avatar

LunLan

Hčerka je stara 9 let in večkrat potoži da jo "špika" v mehurju.
Zanima me ali ji lahko dam zdravilo Canephron, da se ne razvije pravo vnetje?

Hvala.
Default avatar

mehurčica3

Vnetja mehurja so se mi pojavljala redno in pogosto več let. Vedno je trajalo nekaj dni, preden me je neha peči mehur. Vse seveda čaji in kopeli, pa grelne vrečke in brusnice. Lani poleti sem prvič poskusila canefron in od takrat sem imela mir. Delala sem kuro z dvema škatlicama.
Zdaj pozimi pa se mi spet začenja dogajati, da občasno čutim mehur. Ne peče in ne boli, ampak kot bi nekaj utripalo. Če se hitro zavijem in mi je toplo, mine brez vnetja.
Ocenjujete, da bi ponovila kuro? Koliko časa naj jemljem za dolgotrajnejši učinek. Je dve škatlice dovolj ali bi 3? Lahko pričakujem, da bi potem bilo še bolj učinkovito in da se morda lahko enkrat za vselej znebim teh neprijetnih bolečin?
In kako je z uporabo pri otrocih - od kdaj naprej lahko jemljejo in ali je kakšna kontraindikacija, če gre za deklico, ki je imela operiran refluks zaradi ponavljajočih vnetij?
Hvala za oba odgovora.
Default avatar

ursi čaj

Moja izkušnja: vedno pri meni je tako, da moram veliko piti, da se sčistim, potem ponavadi vedno gre naprej, oz se pozdravim sama. Ampak potrebno je res veliko tekočine, lahko tudi navadna voda, še najbolje pa ursi čaj.
Default avatar

brusnice

So brusnice ok?
Default avatar

Na zdravje

Premalo pijemo. 2,5-3 l dnevno bi morali piti dnevno, da se bakterije odplaknejo.
Default avatar

pridruženn

pozdrav, sem paraplegik in imam vnetje mehurja nekajkrat letno, na račun kateterizacije in nošenja urinala. Kot preventivo jemljem Canefron, običajno mi predpišejo Macrobid, ker imam na Primotren neželene reakcije.
Nazadnje se je vnetju mehurja pridružil še orhitis. Zanima me, kaj lahko storim, da bom zmanjšal pogostost uroinfektov in kako dolgo vstraja oteklina po orhitisu in kako resno je le to stanje .
lp D
Default avatar

Ivona ilona

Hm ne vem... ali mi lahko ze 2 tableti canephrona pomagata?
Default avatar

Ivona ilona

Ivona ilona je napisal/a:
...se mi je ravno danes to zgodilo ps sedaj ne vem... in kot naroceno naletim na tole temo na starsevcu:)
vgl okrog poldneva sem vzela 2 tableti, sedaj zvecer pa se mi ze zdi da sem ok..
Default avatar

Bettsy

Ob vsakem vnetju mehurja sem dobila antibiotike (Primotren). Nazadnje pa sem ob tem v lekarni kupila še prehransko dopolnilo Brusnica in mi je ob ponovnem vnetju res pomagalo. Kakšna je razlika med Canephronom in Brusnico?
Default avatar

Bettsy

Ob vsakem vnetju mehurja sem dobila antibiotike (Primotren). Nazadnje pa sem ob tem v lekarni kupila še prehransko dopolnilo Brusnica in mi je ob ponovnem vnetju res pomagalo. Kakšna je razlika med Canephronom in Brusnico?
Default avatar

Sled krvi na vodi

Pozdravljeni,
pred časom so mi pri pregledu ugotovili sled krvi na vodi. V tem času sem opravila ginekološki pregled - bp, čakam pa še na pregled pri urologu. Bolečin pri uriniranju nimam, tudi drugih težav ne opazim, me pa zanima, s čim je lahko povezana sled krvi na vodi? V primeru, da bi bila težava v ledvicah, kako bi se to kazalo?
Lepo se vam zahvaljujem za odgovor in vam želim uspešno delo še naprej.
Default avatar

Med.Over.Net

Pozdravljeni,
začenjamo z današnjo javno tribuno. Vabljeni, da se nam pridružite z vprašanji, izkušnjami, morebitnimi dilemami.

Z nami je g. Robert Terčelj, ki vam bo na voljo za vsa vprašanja.
Default avatar

RobertTercelj

PetRa8 je napisal/a:
Pozdravljeni,

hvala za vaše vprašanje, ki je zelo na mestu - kdaj pričeti in koliko časa jemati. Zdravilo Canephron, kot že sami ugotavljate, je priporočljivo pričeti uporabljati takoj ob prvih znakih možnega vnetja sečil (npr. sečnica, mehur). S tem delujemo protivnetno in lahko znatno omejimo nadaljnji razvoj okužbe, kjer bi bili že potrebni antibiotiki. Canephron ima sočasno tudi diuretični učinek in zmanjša občutek pekočega uriniranja s pogostimi opravljanji male potrebe. Naš nasvet je - imejte ga pri roki in uporabite takoj. Tu sva pri naslednjem vprašanju: koliko časa? Priporočljivo 10 - 14 dni, za kar bo zadoščalo že eno pakiranje (60 tablet, 3x2 tableti dnevno, 10 dni). Simptomi mnogokrat izzvenijo znatno prej, vendar ne prenehajte, porabite škatlico do konca. Pogosto so bakterije v urinu še prisotne, zato je potrebna vztrajnost, da se nam vnetje sečil ne ponovi. Vkolikor se nam to pogosto ponavlja, je priporočljivo vsaj 12 tedenska terapija s Canephronom. Več o tem smo zapisali tudi na
https://www.farmedica.si/izdelek/105/Ca ... AE-tablete

Naj vam poletje mine s čim manj uro-težavami!

R.Terčelj
Robert Terčelj

Naročite se na brezplačne Voglove nasvete za zdravo življenje na http://www.avogel.si
Default avatar

antib

Si lahko z antibiotiki naredim več škode kot koristi?
Default avatar

RobertTercelj

LunLan je napisal/a:
Pozdravljeni,

Canephron je uradno indiciran za starost 12let in več. V primeru mlajših, lahko odloči zdravnik. Izkušnje v svetu so pri taki uporabi dobre, celo nekaj raziskav je narejenih. Vendarle, ker pri otrocih po definiciji ne govorimo o t.i. "nekompliciranih" okužbah sečil, mora o uporabi oz. sami terapiji v tej starostni skupini presoditi zdravnik. Naš kontakt v primeru dodatnih vprašanj, tudi s strani zdravnika je 01.5240216 oz. [email protected]

prijeten dan vam želim!
R.Terčelj
Robert Terčelj

Naročite se na brezplačne Voglove nasvete za zdravo življenje na http://www.avogel.si
Default avatar

KatjaZ

Pozdravljeni, imam kar pogosta vnetja, in to vsaj 3-5 na leto Vedno se zgodba ponavlja, in sicer na koncu vedno pristanem na antibiotikih, Kljub temu, da delam vse "po predpisih" - veliko pijem, jem brusnice, ursi čaaj, mažem se s čajevcem, si grejem spodnji predel..
Res ne vem kaj naj še naredim. Tudi s canephronom sem probala, pa žal ni pomagalo.
Obstaja tudi pri tem kaka močnejša verzija?
Default avatar

Ledviččka

Kakšna je verjetnost, da se iz mehurja preseli še na ledvice? Bakterijsko okužbo lahko pozdravimo brez antibiotičnih zdravil?
Default avatar

nalezljivo

je to slučajno nalezljivo? se lahko mož od mene okuži??