Forum.Over.Net

Starševski čvek

komunikativnost delodajalca

Default avatar

tak to zgleda

ja glej vsak delodajalec komaj čaka na neke praktikante, da mu bodo guzvo delali, koristi od njih pa nobene prave
je treba malo težit, drugače ni nič
Default avatar

nekdo pač

A potem ni nič narobe če jih vsaj enkrat na teden poklicem pa povem kaj bi rad oz potrebujem
Default avatar

tak to zgleda

ne pravijo zastonj da kdo jezika špara kruha strada

enkrat sem delala obvezno prakso v eni firmi, ki je imela rahle probleme s plačevanjem. no, takrat so itak vsi imeli probleme s plačevanjem in so se delale kompenzacije. jaz sem dolžen tebi, ti si dolžen tretjemu, tretji je dolžen meni, podpišemo kompenzacijo in nihče ni nikomur več dolžen.

no, delala sem v financah in firma je imela enega tečnega dobavitelja, ki je non stop gnjavil, kdaj bo plačan račun. dobavitelj je bil mali s.p., firma pa kar velika za občino.
no, kakor hitro je kak denar prišel na firmo, je šefica rekla, daj plačaj najprej tatečnemu, da me ne bo vsako jutro klical. evo, on je dobil plačano takoj, ostali pa so čakali po 3 mesece na plačilo.
Default avatar

Alotta Fagina

Se vidi, da si šele na začetku. Počakaj, ko boš enkrat začel redno delati takrat boš šele videl "zanimive" stvari … naj te ne preseneti, ko ti bo kakšen delodajalec izrazil željo da bi zanj delal brezplačno, za "reference" ipd. Presežek med presežki pa je ko ne dobijo delavcev LOL
Default avatar

MsOlivija

Alotta Fagina je napisal/a:
"za reference" - tole me je pa nedolgo nazaj skoraj kap, ko je ena študentka omenila, da v eni Lj agenciji delajo "za reference". WTF? Od kdaj pa ljudje delajo brezplačno - za reference? Takega ponudnika dela bi bilo potrebno prijaviti!
Default avatar

nvmzakaj

jaz nerazumem tistih delodajalcev, ki jamrajo da nimajo dovolj kadra, pol ko se jim pa ponudi en praktikant pa ga ne vzamejo oz mu nič ne odgovorijo to se mi zdi mal smotano, ker kolker jaz vem delodajalec po zakonu ni dolžen praktikantu izplačevati plačo, dobiti mora samo malico in regres
Default avatar

nekdo pač

jaz tudi ne, al pa so povprečni odrasli
Default avatar

koperčan

Meni osebno se je že zgodilo da so toliko zavlačevali da je kadrovnik šel še na bolniško