Forum.Over.Net

Starševski čvek

Dlake na ženskem obrazu?

Default avatar

jaga baba

Stara sem med 20 in 30.
Nekje od najstniških let imam na bradi (spodaj na čeljusti) cca 3 temne "moške" dlake. Ne gledam vsak dan, ampak načeloma opazim in izpulim s pinceto. Na meni je tako največ 1 dlaka, ki je še nisem opazila. Včasih nisem bila navajena čekirati in mi je kar šokiralo, ko sem opazila recimo 2, in to gromozanski, tudi 2-3cm. Danes v bistvu že kar zatipam, če se pogladim s prstom (še preden se sploh kaj vidi). Ampak nikoli ni bilo več. Da bi bilo 5 dlak - nikakor. Tudi 4 ne. Skratka to imam pod kontrolo. Jaz vem, ker pač vem, mogoče je vedel tudi kdo, ki je gledal pod mojo čeljust vsak dan.

Ločeno od tega imam čisto malo brčic na levi in desni strani. Dolge so morda 2-3mm (max). So temnejše. Imam ekstra svetlo, nežno kožo, sicer se ne bi niti videlo. Ne bi rekla, da se vidijo brki, deluje pa (meni) čisto in izčiščeno, če jih odstranim. Jaz pač vem, kaj gledam. Ni tako striktno kot recimo umivanje zob, ampak če želim biti urejena in se dobro počutiti (ali pa rutinsko na cca na 14 dni) grem čez z depilatorjem. Boli seveda. Ampak poskrbim, da kožo ustrezno pripravim, piling, namažem z bepanthenom+, da se kaj ne vname. Vedno sem pulila, nikoli brila. Tudi to je po mojem pod kontrolo, sedaj pa k temi.

Po obrazu imam mini dlačice, kot verjetno vsaka ženska, samo jaz jih imam verjetno več od povprečja. Predvsem ob straneh. Puh kot pri starih ljudeh, čeprav manj gosto. In ne štrlijo na ven (kot živalska dlaka), ampak bolj na dol/vzporedno s površino kože. Gre za čisto nežne, bele, "prozorne" dlačice. Čeprav je kakšna kar dolga. Če bi se spremenile v trdovratne, bi bila to katastrofa, zato sem skeptična do laserjev. Rajši naj bodo take, kot pa da se spremenijo v takšne, ki jih bom MORALA do konca življenja odstranjevati. Ampak če pa se ne bi spremenile, bi pa morda poskusila laser in delovala nekako bolj "profesionalno". Pač, verjetno bi tudi makeup deloval bolj "izčiščeno", ker se pač ne bi oprijel teh dlačic.

Ali je laser spremenil naravo vaših mini dlačic na obrazu? (ne govorim o brkih/bradi). Naj še dodam, da ni bilo kakšnih sprememb glede poraščenosti, vedno je bilo enako, ščitnico pa tudi preverjam, imam Hashimoto zadevo (premalo) in bom nekoč verjetno hormone jedla (zdaj ne).

Ali ste na mestih delovanja laserja opazile kakšno spremembo na koži? Ravno tam ob straneh (in na licih) imam sicer najlepšo kožo na obrazu (razen dlačic popolno). In res se mi vse vidi, vsaka rdečica, žilica, mozolj, vse se vidi na mojem obrazu.
Default avatar

Philips prestige

Nekaj mesecev tudi na obrazu uporabljam laser za domačo uporabo. Z njim sem zelo zadovoljna, saj sem prej dlake brila večkrat tedensko (pazduha, bikini, noge), na obrazu sem si tistih nekaj dlak populila.
Odkar uporabljam laser, imam vsaj 14 dni mir pred rastjo dlak. In zame je to dovolj, tiste na obrazu že nekaj mesecev ni zaznati.

Koža je dan ali dva po uporabi nekoliko bolj občutljiva, tudi suha. Je pa verjetno odvisno od tipa kože. Če imaš možnost, se ga sposodi, saj je zadeva razmeroma draga. Aja, pa dlake so po večkratni uporabi laserja svetlejše in tanjše.
Default avatar

jaga baba

Philips prestige je napisal/a:
Šla bi na poseg(e), da sama česa ne zafrknem. Suha koža? 2 dni? Kaj pa če je več? Kaj pa če je stalno? To je zelo pomembno.

Kaj pa zraste, če nehaš uporabljati laser po več mesecih?

Kaj pa če poškodujem lasne mešičke?

Sploh pa sprašujem za bele, mehke dlačice, ne vem, če je laser, sploh domači, sploh učinkovit zanje?
Default avatar

presnete dlakice

Tudi meni rastejo na bradi, na vsaki strani po mali puhek, dlake so kar temne. Prej sem si voskala sama, prejšnji teden pa sem šla prvič na laser. Upam, da jih dokončno odparvim čez nekaj mesecev.
Default avatar

Računovodenje itd

Eno je IPL, drugo pa je laser.

Na puhku in svetlih dlačicah laser ne prime. Idealno za laser je svetla polt in temne dlačice, v tem primeru laser najbolj prime.

Če greš na ta pravi laser (ne v kozmetični salon), ti nič ne pusti posledic na koži oz. so posledice samo kratkotrajne (malo si rdeč, peče, kdaj se pojavi površinska krastica), dober si že zvečer, naslednji dan po posegu, ali pa po parih dneh, če je krastica.

Glede na opis, ne rabiš takšnih posegov. Denar raje nameni za kaj drugega.