Forum.Over.Net

Starševski čvek

pametne ure vaši nasveti

Default avatar

nekaj me zanima

Gledam pametne ure, cene od 10 pa do 300+ everčkov.
V bistvu me zanima zaradi štetja korakov, mogoče gps/navigacija, a sploh ni nujna, pa zanimivo mi je "kontroliranje" spanja in srčnega utripa, baje tudi pritiska, to bi bilo zelo uporabno.
Kar zadeva povezovanje s telefonom in internetom, nimam potrebe po tem.

Torej, katero uro izbrati?
Kakšne so vaše izkušnje?
Default avatar

skromna pripomba

Vse to, kar rabiš in naštevaš, imaš tudi na aplikacijah za na pametne telefone. Zastonj.

Amak če želi imeti posebej še uro, potem pa OK.
Default avatar

tašinka

Takole bom rekla, kar iz prve roke, jaz imam Garminovo, dve leti staro, ampak manjka GPS, in mi sedaj res manjka. Čeprav me na začetku ni motilo, vendar pri teku ne šteje prav, pri hoji je v redu, ker delam velike korake. Partner ima skoraj novo Samsungovo, z GPS in ostalimi novodobnimi stvarmi gor (še sama ne vem, kaj vse ima) in je zelo zadovoljen. Tako, da če misliš kupit, kupi nekaj za več denarja, pa še plačuješ lahko z njo. Vendar to velja samo za uro Garmin. Jaz bom verjetno zamenjala, je pa res da precej športam, od teka, hoja, hribi...
Default avatar

se strinjam

S Takole bom rekla. Sama imam garmin vivoactive 3, pa sem zelo zadovoljna. Srčni utrip meri na zapestju, včasih celo zaplavam z njo, da vidim približno koliko preplavam, porabljene kalorije so kar normalne, tudi prehojeni km, ker ima GPS. Vsaj za kalorije ne moreš primerjat s telefonom, ker tiste aplikacije so na približno. In kažejo ohoho porabljenih kalorij, kar pa žal ne drži. Da bi pa pritisk ura merila, no tega pa ne poznam. Pa kar fajn je da baterija zdrži kolikor toliko, Vsaj, če vklopiš GPS ni fajn, da se ti po parih urah izprazni.
Default avatar

starokopiten

Takole bom rekel: hodim za to, ker sem nekam namenjen, koliko korakov je do tam, me ne zanima. Hodim tako hitro, kot se mi da in hoče. enkrat počasi, drugič, da me nihče ne dohaja. Ko tečem, tečem tako, kot mi paše in kolikor mi paše in telo zmore. Ko grem v hribe, grem v hribe, da doživim nekaj lepega, razgled, dobro družbo, da prešvicam itd. Koliko je višinske, koliko km, koliko% vzpon, me ne zanima.
Pri vsem poslušam predvsem svoje telo, danes zmore več, kot je včeraj, ko sem bil slabe volje itd. Zakaj bi se pri vsem tem uokvirjal v neke številke, podatke itd? moram to deliti s kom? primerjati? zakaj?
Živim, se gibljem in športam izključno zaradi sebe, svojega počutja in doživljanja prijetnih stvari in ne da imam vse popredalčkano, da me naprava spodbuja, da moram hitreje ali da moram upočasniti.
Default avatar

ena tečna danes

starokopiten je napisal/a:
Super zate. SE strinjam, toda vsi nismo enaki. Tudi niso vsi zdravi. Nekateri uro, ki jim pokazuje srčni utrip nosijo zato, ker ne smejo pretiravati. Nekateri zato, ker sami nimajo dovolj volje do gibanja, pa jim je ura pač spodbujevalec za bolj zdravo življenje. Ko vidijo rezultat. Pri ženskah, ki hujšajo so kalorije kar dobra vzpodbuda npr. :)
Default avatar

starokopiten

ena tečna danes je napisal/a:
tista, ki pri hujšanju šteje kalorije ne bo nikoli shujšala, oz. se bo kmalu spet zredila.
Pravilno hujšanje je tako, ko z majhnimi koraki, komaj zaznavnimi, spreminjaš način življenja, gibanja, prehranjevanja, dela, itd in tako počasi preideš v novo obliko življenja. To bo trajno. sicer je pa vse v glavi, tisti, ki rabi igračko, da mu reče, da mora trenirat, se gibat, ne bo nikoli dosegel rezultata.
Default avatar

sprobala par stvari

Ja, obstajajo, vsaj teoretično, ure, ki merijo tudi pritisk. Eno sem nabavila in korake je kar ok merila. AMpak pritisk je pa merila povsem narobe, tudi spanje in dihanje, je merila narobe. Tako, da sem jo vrnila.
Sem malce čekirala in sem ugotovila, da nobena od znanih firm nima zraven tudi merjenja pritiska.
Imela sem Garminovo zapestnico oz. jo še imam, stara je že nekaj let. Spanje meri kar ok, korake tudi, druge športe pa ne. Je bila pa fajn vodoodporna, za plavat ok. Ni imela pa GPS. Je pa baterija zelo dolgo držala, več kot eno leto.
Zdaj imam Polarjevo ima GPS, meri korake, razdalje, nadmorske višine, vodotesna, meri utrip na zapestju (možno tudi preko prsnega traku, če ga dokupiš), meri spanje. Fajn zadeva. Aja pa veliko športov pozna, tako notranje, kot zunanje.
Default avatar

Smart watch

Veste kaj je skupni imenovalec uporabnikov pametnih ur?
Da ste idijoti!!!!!!
Ste suznji elektronike in control freaki, ki ne znate na wc brez statiske
B E D A K I
Default avatar

hjanone

Smart watch je napisal/a:
Default avatar

nekaj me zanima

skromna pripomba je napisal/a:
Vem, ampak ne nosim telefona skoz s seboj in ne spim z njim. Zato razmišljam o tej uri.
Default avatar

nekaj me zanima

Smart watch je napisal/a:
Najprej se izobrazi malo, da ugotoviš, da se s svojimi izjavami na javnem forumu zelo smešiš, potem pa poskusi komentirat z znanjem, ki si ga boš pridobilo, ko boš pogledalo izza svojega nosu!
Default avatar

nekaj me zanima

sprobala par stvari je napisal/a:

Polarjevo zadevico, prsni trak z merilno napravico, ima mož prijateljice, zelo zadovoljen. Si me prav spomnila zdaj, da mogoče bi mi pa to zadostovalo, meri sčni utrip in korake se mi zdi ali razdaljo, ne vem tčno, ampak mislim, d lahko nosiš non-stop. Se bom prav pozanimala.