Forum.Over.Net

Starševski čvek

Kaj je sedaj s to blokado pred DIPO v NG???

Default avatar

dipo pipo

Po nekaj mesecih se peljem v Novo Gorico, šoping. Grem v DIPO pri Supernovi in hočem zavit po poti, mimo tiste visoke zizakaste stolpnice, ko naenkrat opazim, da je cesta zaprta z betonskim blokom. Matr, cela barikada.
Kaj je bilo tega treba? Pa sem mogel zapeljat okrog, naredit celo klobaso mimo Obija. Da ne govorim o drenjanju, ko sem šel ven.
Prej je promet lepo krožil po Prvomajski, mimo Obija in Dipota nazaj na Prvomajsko. Bila je super ureditev. Sedaj se moraš vračat nazaj po isti poti, od Dipota k Obiju, skozi isto križišče na Prvomajsko in nastaja kolona.
Kateri goriški osel si je to zmislil? Ve kdo?
Default avatar

arrr

Baje je stanovalce tiste stolpnice motilo, da so avtomobili vozili tam??? Saj bi razumela, če bi stolpnica stala nekej bogu za hrbtom, a stoji tik ob Prvomjaski ulici. Upam, da jutri ne zaprejo še Prvomajske, če jih bo promet tudi tam motil.
So se pred meseci pritoževali že nad Železniško postajo, da je hrupna, pa da so neki kovinski delci...
Res ne razumem, kaj bi radi. Železnica je tam še s časa Franca Jožefa. Sedaj pa si oni sezidajo en kao luksuzen blok in težijo.
Kaj niso videli, kaj kupujejo?
Default avatar

ekološkojajcaje

Ja, povsod neka pametovanja, z ekologijo. To je isto, kot zgodbica o tem, koliko se onesnažuje z lesom, če se kuriš z njim.
Pa naj mi nekdo pove, zakaj so peleti boljši. Za moje pojme so skupaj stisnjeni in zlepljeni, vezani z nečim. In ko tisto vezivo gori, se sporšča v ozračje...
Že v jamah smo se kurli na les. Železnice pa so tudi že nekaj časa. Sedaj pa vse škodi.
Default avatar

same glume

Učer ste pisali kako superlepo je živeti v NG.
Sami glumci. Same glume se greste.
Default avatar

Iskrena

arrr je napisal/a:
Ehh ja nešteto takih zgodb je, ko zapravijo nekaj 100.000€ in potem iščejo neke pravice, pa ko so kupovali so vedeli da. Je cel nakupovalni center, da so imeli "jamo" pod blokom, ki so jo sicer zgradili z žico a grem stavit, da so stanovalci meli prste vmes.
Težava je v tem, da taki ljudje se spustijo v nakup kljub temu, da poznajo okolje v katero gredo živet in pol iščejo pravice in kako jim je marsikaj kršeno. V kolikor bi se ostali bunili in ne dovolili pač bi se te zadeve umirile.
Ista zgodba se je odvijala v Kromberku z Meblom ampak ljudje ki so zidali hiše n njihovi bližini so vedeli, da je to ind. cona in čez leta težili kako oni trpijo. Spravili ne sam Meblo na kolena, še marsikatero podjetje v tistem delu, ker so neumorno jim pošiljali razne službe.
Default avatar

Iskrena

same glume je napisal/a:
Sej ni slabo. Nihče ne pove, da mi imamo zastojn mestni avtobus pa, da povezuje več krajev. Mislim, da so v večini vsi vrtci prenovljeni, šole tudi....stvari niso tko slabe. Nekako se skuša stvari uredit čim bolje, da je kvaliteta življenja dobra in mislim, da smo dokaj uspešni na tem področju.
Default avatar

en 1 NG

Iskrena je napisal/a:
O kakšni kvaliteti življenja sploh govoriš? Sploh veš kaj je kvaliteta življenja?
Da ti omenim samo hudo povišane koncentracije ozona v Novi Gorici kar je zdravju zelo škodljivo-še najbolj za otroke-in ti poudarjaš prenovljene vrtce,šole. S tabo je nekaj narobe.
Default avatar

Iskrena

en 1 NG je napisal/a:
V kakem času pa je povišan ozon? Samo v Gorici?
Default avatar

Jonc

Iskrena je napisal/a:
Vrtci niso vsi obnovljeni, šola je obnovljena (in dozidana) le gimnazija.
Mestni avtobus je res zastonj, ima pa zato Trnovska planota le en (in še to le šolski) avtobus na dan.
Kolesarskih poti po mestu je malo. Tržnica je minimalna, verjetno tudi novonačrtovana v bivšem Diamondu ne bo nič večja. Imamo pa zato v strogem centru stadion+tribune+pomožna igrišča, le parkirati ni kam, ko so tekme. Upajmo, da dobimo zimski bazen, nekaj se premika v to smer. Počasi izgubljamo Univerzo, o kampusu se niti govori ne več. Malce se igračkamo z inovativnimi (beri bedastimi) prometnimi ureditvami (parkirišča po Solkanu, križišče za v Brda, pa tudi omenjena cesta do Supernove - menda je bila gradbiščna in nima uporabnega dovoljenja). Trgovin je res vedno več, firme pa propadajo ali se selijo drugam. Nadzorni centri se s centralizacijo selijo v Ljubljano.
Poleti je ozon, niti tega ne pridelamo sami, ampak skupaj s soncem za to poskrbi italijanska industrija. Počasi začenjajo iz Italije lesti migranti čez mejo. Siptarjev je vedno več, verjetno bodo nekateri razredi na tšc kmalu enotne narodnostne sestave (pa ne slovenske). Nepremičnine so drage, precej ceneje je v stari Gorici, tako da se Slovenci selijo tja.
Itd. Pero lokacija je vseeno dobra, v eni uri sem na Kaninu in v pol ure na morju, v 15 minutah pa na Soči.
Default avatar

Na kratko

Tisto betonsko ogrado bi bilo potrebno umakniti, ker omejuje pretočnost prometa. Kar se tiče življenjske ravni v NG je relativno nizka. Služb ni, infrastruktura je slaba, čeprav se v zadnjem času nekaj premika na tem področju, stanovanja so zelo draga ipd. Praktično skoraj vse velike tovarne v okolici so bankrotirale. Na splošno se ljudje izseljujejo iz mesta in okolica. Hvala bogu je še toliko zdrave pameti, da so izvolili vsaj novega župana.
Default avatar

Na kratko

Aja še univerza. Goriški butalci so si omislili univerzo kar brez ustrezne infrastrukture, tako da je vse skupaj precej ubogo. Povrhu vsega producira še nezaposljiv kader. No klima je pa dobra.
Default avatar

Oh ja no

Kaj je še v kakšnem mestu kaj spornega ali samo v NG???!!!