Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Če se da brez moraliziranja

Default avatar

Motorola

Moje mnenje je napisal/a:
In zakaj se človek že prej, ko je zdrav, ne bi mogel odločiti, da se ga v določenih okoliščinah evtanazira? Saj bi se dalo to prej urediti do podrobnosti.
Jaz sem absolutno ZA evtanazijo. Če bi obstajala kakšna kartica, kjer bi določila, v katerih primerih zahtevam evtanazijo, se mi ne zdi sporno, da se izvede. Itak pa še živalim ne povzročamo nepotrebnega trpljenja, oziroma nesmiselnega podaljševanja življenja. Zakaj bi ga privoščili sebi ali najbližnjim? Tudi ne bi imela nobene težave pomagati umreti bližnji osebi na tak način. Meni se to zdi edino spoštljivo do sočloveka.
Nimam pa popolnoma nič proti, če se eni odločijo drugače. Zaradi mene so lahko 10 ali 20 let negibni in skoraj brez zavedanja v kakem domu. Pa naj bodo. Naj imajo svojo svetost življenja in ostale argumente za ohranjanje življenja.
Drugi pa naj imamo izbiro, ki po mojem mnenju vsakomur pripada. Ne pa da eni vsiljujejo drugim, kaj je zanje prav, oziroma to podpirajo z argumenti, kako "sveto" je življenje in kako ga nimamo pravico sami končati. Pravico imajo odločati samo o svojem življenju (in morda svojih bljižnjih, če poznajo njihovo stališče), ne pa o življenju drugih ljudi.
Odličen zapis! Se popolnoma strinjam....
OT: Ext, rada te berem.... ;)
Default avatar

Duster

gost žblj je napisal/a:
gost žblj je napisal/a:
Evtanazija, da ali ne!
Jaz : DA!
Namig: Dovoliti odločitev, ko je člove še pri polni zavesti in zmožen odločati o sebi!
Še en namig: O svojih hišnih ljubljenčkih se imamo pravico odločiti za evtanazijo brez njihovega pristanka, ko vidimo, da naprej ne bo šlo!
Kako pa naj bi hišni ljubljenčki po tvojem dali dovoljenje? Pisno, ustno ali overjeno pri notarju?