Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Kateri predeli Bežigrada in mesta Ljubljane so vam simpatični in kateri ne?

Default avatar

Bivša Ljubljančanka

Meni je všeč jugozahodni del Bežigrada, to je-gledano od centra Ljubljane proti severu-vse tele manjše ulice okrog Parmove ceste, vključno s križiščem s Samovo, Podmilščakovo, Janševo-vse majhne tihe lepe ulice okrog bežigrajskega stadiona in naprej do konca Slovenčeve, kjer se začne obvoznica.
Najbolj MORBIDEN IN ZAMORJEN del Bežigrada pa mi je Vzhodni del, na oni strani Dunajske ceste, vse ulice iz tiste strani gospodarskega razstavišča, do Žal.
Naprimer Vilharjeva, Linhartova, Vojkova, Dimičeva, Topniška, BS-3, Žale-in vse manjše ulice tam okrog.
V Ljubljani kot celem mestu, pa mi je všeč spodnja Šiška-takoj od Bežigrada čez progo, stara Ljubljana, glavna tržnica, ulice okrog kliničnega centra oziroma bolnišnic....to je to. Ostali predeli mi niso simpatični.
Default avatar

šiškarca

Živela sem na Viču in sedaj v Šiški. Dve sosednji občini, ki ju imam rada. Če bi se preselila kam drugam, kot bi mi glavo siloma obrnil za 180 stopinj. Najbolj tuj mi je Bežigrad, res čutim negativno energijo, pa sploh ne vem zakaj, Center me ne gane, mogoče del Most okrog Kodeljevega, pa tudi del Rudnika.
Default avatar

Ne v Šiško

Šiška in Moste sta mu najgrša. Nove jarše tud niso nek presežek.
Default avatar

Pikulet

Bežigrad je lep, tam tisti bloki za Dunajsko Einspielerjeva so pa bedni do konca.
Default avatar

otiss

Šiška je brez kančka dvoma najlepša. Okolica Kina šiške pa sploh. V centru si, kot bi mignil , popolnoma vse imaš na dosegu roke, hkrati pa je to najbolj zelena občina, Tivoli, Mostec , Rožnik, Šišenski hrib.
Default avatar

stvar okusa

Sem bivša Šiškarca, priseljena Bežigrajčanka v Savskem naselju. Prvo leto sem mislila, da se ne bom nikoli navadila na ta del Ljubljane. Danes sem hvaležna za svojo odločitev o selitvi na ta konec. Do mesta imam peš 15 do 20 min. Enako do UKC. Pred nosom imam trgovino, lekarno, zdravnika, knjižnico, šolo, tekaško pot in športni park. Lepo je živeti v tem predelu. Ne dvomim pa, da bi se enako navadila tudi kje drugje.
Default avatar

meni edinole

Trnovo

V centru mesta si, kot bi mignil ( peš po Eipprovi v stari ljubljani in potem gor proti strogemu centru), ali pa mimo RImskega zidu in Aškerčeve si kmalu pri Maximarketu..... S kolesom si tudi takoj v Rožni doli, pri živalskem vrtu ( kolesarska steza , levo od ceste po gozdičku). MIr, spalni predeli, hiše z vrtovi in zasebnostjo, nekateri manjši solpi blokov so tudi OK ( tisti na Zeleni poti napirmer, malo napirej od gostilne Julči)

Ne bi pa nazaj živela v Ljubljani sedaj ( sem 30 let prej) - iz preprostega razloga, ker je že vedno dovoljeno preveč prometa z osebnimi vozili do samega centra. To ne požira ob določenih konicah ( prometne konice po 17. uri in petki, pred vikendom - katastrofa). Pa tudi zaradi smradu s smetišča Barje - je bilo tridest let dovolj - in še nikakor ne pojenja.......

Veliko ljudi tudi noče razumeti sistema kombinacije parkiranja in LPPja (P+R), ker se je treba pripeljat v mesto z avtom ( sploh ljudje iz drugim mest Slovenije).

Za LJ BTC mi je vseeno za gnečo, ker se ga ob vikendih in popoldnevih vedno izognem.
Default avatar

trnovčanka 1 A

Definitivno Trnovo, 5-10 minut peš do centra, pa kljub temu vn iz mesta, ob Ljubljanici in zelenju.

Tu živimi 15 let, ne menjam za noben del Ljubljane. Saj temu primerne so pa tudi cene nepremičnin v Trnovem.
Default avatar

Ena južna

Men pa Fužine. Vse kar rabš imaš na kup: cel kup trgovin, ZD, banka, pošta, šole, vrtci...velik zelenja, sprehajalne poti. Bliz je BTC, tud center ni glih daleč, zravn obvoznca, bliz UKC če kdaj rabš, prjazn folk. Kaj čš boljšga ;)
Default avatar

hmhmhmh

a niso na Fužinama sami čapci?
Default avatar

vic pravi tako

hmhmhmh je napisal/a:
a niso na Fužinama sami čapci?
Bili 30 let nazaj, ko so še ptički tam čivkali ćif ćif, čfi..... - zdaj ne več toliko.
Default avatar

Ena južna

hmhmhmh je napisal/a:
a niso na Fužinama sami čapci?
Multikulti ;) zanimiva druščina smo, je tud čedalje več Slovencev, če so pa glih kleni pa ne bi vedla ;)
Default avatar

hhgfg

Meni pa ravno Bežigrad ni ok. Nikoli ne bi šla tja živeti. Kratek čas sem bila na Vilharjevi, tisto je bilo še znosno, bližina železniške je romantična, ampak žal nimaš kam, ujet si. Prijetno je iti mogoče čez tisti park proti Zupančičevi jami, ampak se takoj naveličaš in razen tega so naokoli sami neprijetni kraji in velike ceste. Ko sem šla teči, sem vedno ves čas tekla (brez sprehoda) in šla direktno domov in več kot polovico časa sem porabila, da sem se izkopala na plano stran od tistih zoprnih blokov (Štajerska ulica - tam je bilo božansko teči, ampak vedno malo neprijetno, ker je odmaknjena). Drevoredi in javne površine so lepo urejeni v bistvu. Druga stran Dunajske nikakor. ... tam je par firm, pa Lidl, mošeja, Zavod, stare privatne hiške, čudni bloki, čudne ceste, Slovanska knjižnica. Pa potem dalje gor proti Mercatorju je en lokal, ki je ves čas odprt. Pač, ta konec Ljubljane (Dunajska gor) mi je ok za kakšne opravke, ampak ne bi živela.
Default avatar

wiqa

Najgrše so Moste. V mostah me odbijajo grda, čefurska naselja, umazana industrija . Razen BTC ni v Mostah prav nič pametnega.
Default avatar

Frtula

Všeč mi je Trnovo, pa del Viča tam okrog športnega parka, okrog kopališča Kolezija..Rožna dolina tam, kjer so stare vile (in ne kjer so naštuljene pritlične hiše s petimi pri-in nadzidki), Koseze okrog bajerja. Bežigrad me iz neznanega vzroka odbija-par let sem živela tam kot študentka in se nikakor nisem uspela udomačiti.
Default avatar

MsOlivija

Moste mi ob Zaloški ni všeč, Šiška tudi ne ob Celovški, Rudnik tudi ne ob Dolenjski, tudi Vič ne ob Tržaški:):):) Očitno imam kar vzorec:)
Lepo mi je Trnovo, Prule, Bežigrad, Rožna dolina, Štepanjsko naselje in Nove jarše so mi tudi všeč. Dejansko mi je všeč kjer so nizki bloki in dovolj narave.
Kaj čem, Ljubljana mi je pač všeč:):):)
Default avatar

Kok ste zabiti

A niste pogruntal da avtor hvali plac okol džamije? Zabiti lublancanstani.
Default avatar

prule

Daleč najljubše so mi Prule.
Za Bežigradom je pa Mariborska sanjska. Bi imela eno od tistih starih vil.
Default avatar

Bivša Ljubljančanka

Kok ste zabiti je napisal/a:
A niste pogruntal da avtor hvali plac okol džamije? Zabiti lublancanstani.
Če je kdo proti džamiji in džemalom, sem to jaz. Še fb so mi parkrat blokirali, ker imam žal tolk čez njih za povedat, sploh čez kamel-jaharje iz Divjega vzhoda.
In nikakor ne propagiram tega dela Ljubljane zaradi tistega ošpičenega svinčnika nad debeloritno kupolo na Kurilniški za Bežigradom.
Moram pa priznati, da sem to malo spustila iz glave, saj žal že 6 let ne živim v Ljubljani, niti blizu mesta ne.
Ampak ulice, ki sem jih naštela, so pač samo ulice moje mladosti, oziroma vsega skupaj cca 47 let, ko sem živela vsa ta leta za Bežigradom na treh različnih lokacijah.
Vse so v bile v bližini Plečnikovega stadiona, oziroma zahodno in severno od stadiona. In to je to.
Res pa sem spustila še nekaj lokacij, na katere ste me spomnili in so mi tudi všeč.
To so Trnovo ob Ljubljanici in Rimskem zidu-Mirje, Krakovo in absolutno Rožna dolina-uličice s privat hišami, pa seveda vse stare vile, kjer koli so že.
Default avatar

vas vasica selo

Zanimivo da vsi naštevate dele ljubljane, ki bi jih lahko našli povsod na podeželju. Zeleno, pa nizki bloki pa mir. Po tem se vidi, da je Ljubljana samo ena malo večja vas.