Forum.Over.Net

Starševski čvek

Rottweiler ali doberman?

Default avatar

viharni jezdec

ej bipolarni je napisal/a:
Če hodiš v službo še ne pomeni, da si pametnejše od cucka in bolj odgovorno.😅
Default avatar

ej bipolarni

viharni jezdec je napisal/a:
A zato si ti zaposlen na MONu? DDD
Default avatar

viharni jezdec

ej bipolarni je napisal/a:
Če ti je tako vsaj malo lažje, ti se kar tolaži....😅
Default avatar

ej bipolarni

viharni jezdec je napisal/a:
Ma jaz ne rabim tolažbe. Ampak tebi pa mora biti res hudo, ko te noben, še pes, ne mara DDD
Default avatar

Šnelca_

ej bipolarni je napisal/a:
Opa, njega pa psi naravnost obožujejo, da čofotajo po luftu ;)
Default avatar

viharni jezdec

ej bipolarni je napisal/a:
Ej multinično, spomin zlate ribice je pa tud vrag, malo anzaj si norelo kaj imava s Šnelco, včearj z Olivijo....😅
Default avatar

pasja prehrana

Margot- je napisal/a:
Žal nisem prijavljena in se zaradi stanja na forumu ne želim.
Default avatar

ej bipolarni

viharni jezdec je napisal/a:
In?

Sicer sem jaz 'norelo' za Šnelco, glede Olivije pa nimam pojma o čem ti to, da to razčistiva.
Default avatar

viharni jezdec

Šnelca_ je napisal/a:
Amapk veš, da res žival še akko čuti. Sosedove psice je zelo strah pokanja in grmenja, tega je pri nas vedno bilo tu in tam in če sem bil doma je priletela k meni in začela skakat po meni, češ da jo bom zaščitil. Potem iz doline en ovčar, najprej psica, nato pa še mlad pes, ta se je kar vsedel pred prag in začel praskat po vratih in potem je bil cel dan pri meni, tako da lastniku ni bilo treba več skrbet, kam je pobegnil, bi kar moj bil. ( seveda sem mu pa dal kak kos mesa ali klobase, da ni bil cel dan revež lačen in ko se je že sam odločil, da je raje pri meni kot doma)😅
Default avatar

viharni jezdec

ej bipolarni je napisal/a:
eh...čoknjeno si.😅
Default avatar

Šnelca_

viharni jezdec je napisal/a:
Ja, ja, se vidi preko foruma v živo ;)
Pa srnice, konji, veveričke,... vse kar v naravi opaziš in se približaš. In to je posebno, lepo doživetje.
Žival ve in čuti :)
Default avatar

OK MODIJI

Tole temo lahko počasi zaklenete, je zalutala v tri krasne. Po zaslugi viharnega bipolarca, kot ponavadi.
Default avatar

Pikulet

pasja prehrana je napisal/a:
Nevaren pes je na podlagi Zakona o zaščiti živali (Uradni list RS, št. 38/13, UPB3), 9. odstavek 5 člena:

''-nevaren pes je poleg psa, ki izpolnjuje pogoje za nevarno žival, tudi pes, ki je ugriznil človeka oziroma žival. Za nevarne pse se ne štejejo:
– službeni policijski ali vojaški psi, katerih ugriz je posledica izvajanja službene dolžnosti;
– psi, katerih ugriz je posledica nedovoljenega vstopa osebe v objekt ali na ograjeno zemljišče, ki je na vhodu označeno z opozorilnim znakom;
– psi, katerih ugriz je posledica ravnanja z njimi med veterinarskimi posegi;
– psi, ki še niso dopolnili devet mesecev starosti in so v tem obdobju ugriznili enkrat, datum skotitve psa pa je bil vnesen v centralni register psov že pred ugrizom; ''

Mene obtožuješ laži, sama pa nimaš pojma. Imel sem povsem prav, ti pa pametuješ, s tem, da ne poznaš zakonodaje, čeprav se napihuješ kto tista riba napihovalka.

Ker pasjo sceno nekoliko poznam, mi prideta na misel dve osebi ženskega spola, ki bi se lahko skrivali za nickom 'pasja prehrana', če pa nick implicira na dejavnost, je pa jasno, s kom imamo opravka. :)))) V glavnem, zopet si se osmešila, je kar pravilno, da deluješ 'anonimno'.
И от перелеска до звезд
Высится белая рать
Default avatar

pasja prehrana

Pikulet je napisal/a:
S pasjo prehrano se ne ukvarjam :) ta vzdevek imam zaradi teme, v kateri sem se prvič pojavila na forumu in je bilo govora o pasji prehrani - za več info pa uporabi iskalnik.
Če poznaš slovensko pasjo sceno, potem mene ne poznaš. Kratko jedrnato, zato tudi ne morem biti nobena od žensk, ki jih poznaš in sumiš. Ker pa jaz slovensko sceno tudi poznam, pa si kar mislim, za kateri dve me želiš zamenjati :)
In tretjič. Citirati res znaš, tolmačenje zakona pa ti ne gre in bi v tem primeru izgubil svoj primer. Avtorjev pes bi v primeru ugriza bil zaveden v register nevarnih psov, prav tako mu ne tabla z opozorilom hud pes, niti vdor na posest ne bi pomagalo pri izplačilu odškodnine ugriznjenemu.
V čem je keč med navajanjem zakona in praktično uporabo le tega, pa sam poštudiraj.
Default avatar

nobenega od teh

psa bi je napisal/a:
To niso psi za začetnike, ki na sč vprašujejo za mnenje
Default avatar

Pikulet

pasja prehrana je napisal/a:
Zakon je jasen. Ti trdiš, da je pes nevaren, če ugrizne. In da okoliščine niso pomembne. Po tvojem 'tolmačenju' dobi vsak policijski in vojaški pes ob opravljanju službene dolžnosti oznako nevarnega psa.

Zakonodaja seveda določa povsem nekaj drugega, kar trdiš ti. Lepo pove, v katerih primerih se pes kljub ugrizu ne šteje za nevarnega in med temi izjemami so tudi 'psi, katerih ugriz je posledica nedovoljenega vstopa osebe v objekt ali na ograjeno zemljišče, ki je na vhodu označeno z opozorilnim znakom'. Torej, nekateri psi kljub ugrizu niso nevarni. Okoliščine ugriza so še kako pomembne. Skratka, ne poznaš zakonodaje in nimaš prav.

Glede varovanja pa se lahko mirno izvijaš kot jegulja, zaradi mene situacijo, ko kosmato besnilo v hiši čaka, če bo treba komu pomeriti hlače, lahko imenuješ tudi 'tihožitje'.

Glede odškodnine bi pa jaz lahko dejal, da je v primeru vstopa protipravneža v objekt škodna posledica nastala zaradi protipravnega ravnanja 'vlomilca', ki je vstopil v objekt, čeprav je bil predhodno na ustrezen način z opozorilnim znakom pravočasno in nedvoumno opozorjen, da mu ob vlomu/vstopu v objekt kosmato besnilo lahko pomeri hlače.

Pa ne bom dejal tega, ker se v odškodnino sploh nisem spuščal.
И от перелеска до звезд
Высится белая рать
Default avatar

pasja prehrana

Pikulet je napisal/a:
Oh se obešamo na besede, ko argumentov in znanja tolmačenja zakonov manjka. Ne vem, če bi ti še sploh kaj napisala, sploh glede na to, s kakšnim tonom pišeš. Prav imaš, da v prejšnjih postih nisem posebej izpostavila okoliščin recimo policijskih psov, ki jih ti omenjaš, ker se mi ni zdelo potrebno glede na vsebino teme.
Delovanje, delovna praksa in dejanski primeri so mi poznani, na podlagi tega pišem. Bralci so opozorjeni, ti pa lahko nadaljuješ z razpredanjem, upam samo, da ti kdo ne bo nasedel in si s tem pridelal nepotrebne probleme, če bo slučajno do česa prišlo in se nato skliceval na tvoje pisanje.
Če se pa navežem zgolj na vsebino teme in ne na posploševanje v okviru še sto drugih zgodb in možnosti, za katere tukaj jasno da ne gre, potem velja, da bi pes avtorja bil vpisan v register, prav tako bi ugriznjeni smel zahtevati odškodnino.
Za zavarovanje premične in nepremične lastnine obstajajo rešitve, pes ni ena od njih!

P.s. Pikulet, glede na to, kako oglašujem tukaj en drug (pasji) forum, me čudi, da mi do sedaj nisi pripisal identitete še koga drugega s slovenske pasje scene. Aja, pa Yo tudi nisem, čeprav so naju na tem forumu že hoteli spojiti v eno osebo pod dvemi nicki.
Default avatar

Praxa

pasja prehrana je napisal/a:
Kaj ko bi nam dala povezave do primerov sodne prakse za dogodke ki so se zgodili po uveljavitvi zakona o katerem teče debata in to primere, ko je pes dobil status nevarnega psa in je bil to policijski ali vojaški pes med opravljanjem del in nalog, pes ki je ugriznil v nepremičnini, ki je bila opremljena z ustreznim opozorilom, pes, ki je ugriznil veterinarja med pripravo na operacijo in 3 mesece star psiček?

Ko to najdeš pa pametuj!
Default avatar

Roti

Mi imamo rotvajlerja za čuvaja. Super čuvaj, zelo družinski, živi v ograjenem pesjaku z dvojno izolirano pasjo uto. Včasih je spuščen (znotraj ograje, ja, pri nas je vse ograjeno), včasih je zaprt v pesjaku, nimamo nekega ustaljenega ritma.
Imamo tudi druga sredstva varovanja, ampak čez rotija ga ni.
Pravzaprav imamo rotvajlerje za čuvaje že vsaj 20 let.
Prednost rotvajlerja pred dobermanov vidimo v tem, da ga zunaj ne zebe, torej je čez zimo zunaj, dobermana bi verjetno zeblo. Rotiju pa zraste debela poddlaka.
Imeli smo tudi stafordko za čuvaja (ki je še boljša od rotija) ampak jo je pozimi zeblo in ko je bilo pod 5st. je ponoči spala v pomožni shrambi, čez dan je bila spuščena zunaj.
Default avatar

Pikulet

pasja prehrana je napisal/a:
Kot je že nekdo napisal - čakamo na primere iz prakse.
И от перелеска до звезд
Высится белая рать