Starševski čvek

Izostanek menstruacije-zanositev?

Default avatar
Zivjo! Stara sem 17 in menstruacija mi zamuja ze 5 dni. Zadnja dva dni pa imam tudi res mocen bel izcedek ki se ne ustavi do 10 ur. Kot da bi namesto menstruacije imela bel izcedek. Imam pa tudi bolecine v trebuhu kot nekaksno crvincenje. Umes sem pa se zbolela(prehlad) in imela majhno vrocino. S fantom imava nezasciten odnos vendar paziva in kolikor jaz vem ni slo nic narobe. Saj nisem noseca??
Default avatar
Larcii9 je napisal/a:
Lahko ti z 90% gotovostjo zatrdim, da si noseča. Ne vem, kako se lahko spuščaš v nezaščiten spolni odnos s fantom, no mislim, da boš po tej nosečnosti bolj pazila. Saj ves kako pravijo, na napakah se vsi ucimo, pametni na tujih, neumni na svojih (:
Default avatar
verjetno si noseča, ja
kako moreš verjet, da obstaja "nezaščiten" odnos??
tega ni.
pri moških ni samo izliv, ampak tudi predsemenska tekočina, ki vsebuje semenčice. kakor hitro ti fant penis vtakne v nožnico, obstaja možnost, da zanosiš.
Default avatar
Kaj pa ce cez nekaj dni dobim menstruacijo? Je potem se vedno verjetnost za nosecnost?
Default avatar
a vam niso v soli razlozili kako preveriti ali si noseca ali ne? Reklame za test nosecnosti tudi se nista videla ne ti ne fant?

Glej, pot pod noge in po test, bo takoj jasno. Pazljivo preberi navodila, seveda. Se bolj natancen je pa krvni test, ki pa ga ne mores opraviti sama doma, bo treba v laboratorij.

Ja, lahko je zenska noseca, pa ima se vedno menstruacije. Redko, a lahko.

No, gremo, po test... prej ves, prej se lahko odlocis za naprej. Pa - ne glede na izid testa - pojdi h ginekologu, se imata veliko za pomenit. "Paziti" pridela otroke, ves, nama je to uspelo! Prav ponosno sva potem zibala pridelek.
Default avatar
Mene pa zanima ce med nosecnostjo nimas nikoli menstuacije use dokler ne rodis?
Default avatar
Hvala za vase odgovore. In saj je prav da me okregate, ampak trenutno sem ze sama tako na tleh, da nevem ce bom sploh lahko nadaljevala, zato bi bila tudi kakrsnekoli podpore zelo vesela. :((
Default avatar
kr ena887 je napisal/a:
95% žensk res nima menstruacije celo nosečnost, a 5% jih ima menstruacijo tekom nosečnosti, tako da ni nič sigurno, dokler ne vzameš testa in pogledaš, če si morda noseča, če veš, da obstaja možnost, da bi lahko zanosila. Ker sploh v najstniških letih (kmalu po prvi menstruaciji) imajo ženske še zelo neredne krvavitve.
Default avatar
Larcii9 je napisal/a:
Kwa ne bos nadaljevala? A misles zdj otroka ubit in ga splavit? Wtf?
Default avatar
med nosečnostjo so možne ciklične krvavitve, ki so podobne menstruaciji

znanka je poleti rodila, do 7.ga meseca sploh ni vedela, da je noseča, ker je krvavela in celo redno jemala kontracepcijske tablete.
Default avatar
Oprostine nisem mislila tako. Seveda da ne bom ubila svojega otroka(ce ga sploh imam), saj sem sama osebno zelo proti splavom.
Default avatar
ciklične krvavitve je napisal/a:
pa tudi seksala ni že dve leti. Jo je napadel desijev gen iz zasede. Sedaj je že 52 moškim poslala test očetovstva, 17 jih je odgovorilo, pozitivnega zadetka zaenkrat še ni.
Default avatar
Larcii9 dej ne poslušaj te monovske strokovnjake. En bolj pameten kot drugi.

Nezaščiten odnos in manjkajoča menstruacija še ne pomeni, da si sedaj pa kar noseča.
Z ženo sva 5 let prakticirala nezaščiten sex, in ni zanosila dokler se nisva odločila imeti še enega otroka (tabletk ni jemala).

AMPAK.. če je nama šlo 5 let brez problemov, to seveda ne pomeni da nista vidva kaj ušpičila.
Za 100% boš vedela samo, če kupiš test nosečnosti. So kar zanesljivi.

Pa če nisi noseča pamet v roke, od sedaj naprej bodita bolj previdna in uporabita kondom ali kontracepcijske tabletke (obsajajo še druge metode, ampak te dve sta verjetno najbolj enostavni) da ne bo še kakih presenečenj.
Default avatar
Larcii9 je napisal/a:
Naredi test, pa boš videla.
Ker lahko ti zamuja tudi zaradi psihe, ker te sedaj skrbi.
Lahko se ti je zaradi tega prestavilo in je ta bel izcedek sedaj ovulacija..
Kakorkoli- ugibanja niso na mestu, naredi test potem pa..
V bodoče pa uporabljaj kondom, že ta strah ki ga doživljaš ni vreden, kaj šele delat splav ali biti straš ko za to nisi pripravljena(in on tudi ne)
Default avatar
seks pa to je napisal/a:
lej, ti se kar hecaj, znanki ni bilo glih fajn, ko je zvedela, da je noseča, pa ni vedela, ali bo dete sploh ok (zaradi jemanja kt), potem pa je še predčasno rodila, da je šlo dete v inkubator.
Default avatar
Hvala MIHAc in Zartrose zelo sta me pomirila.. test pa bom zagotovo naredila, da usaj vem na cem sem :)
Default avatar
Otroka obdrzi samo v primeru da imas na racunu vsaj 30 k eur, ki jih bos potrebovala za dostojno zivljenje svojega otroka in šolanje. V nasprotnem primeru otroka ne čaka svetla prihodnost.
Default avatar
Bsbcc je napisal/a:
Moja sošolka je pri njenih letih rodila, končala šolo in faks in danes ima moža, zelo dobro službo in dva čudovita otroka, ki jima nič ne manjka, ne na finančnem, ne na čustvenem področju. Vse se da, če imaš voljo in nekoga, ki ti pomaga in stoji ob strani. Ni lahko, se pa da.
Default avatar
Bsbcc je napisal/a:
Veliko ljudi je imelo še več denarja, ko so dobili otroka, pa so zafurali vzgojo in nimajo svetle prihodnosti.
Najpomembnejše stvari v življenju se ne kupujejo z denarjem