Starševski čvek

Tudi vi na družinske izlete hodite s prijatelji?

Default avatar

nisem robotek

Ali raje sami, seveda s partnerjem in otroci? Mi smo po moje bolj čudaški, ker večinoma hodimo sami. Kot pa opažam, je trend se na polno družiti, ko se gre na izlet - skupaj s prijatelji, nedeljsko popoldne - skupaj s prijatelji.
Je res tako ali se samo meni taki zdi?
Default avatar

MsOlivija

Kakor komu paše;) Ni nihče bolj ali manj čuden zaradi tega:)
Default avatar

Lule Cuzlar

Pri nas je bilo tako: nekaj časa smo hodili še z eno družino iz soseske po Sloveniji na izlete; babi sta se dol usedli ob jezeru in čvekali, otroc so se podili okoli, s sosedom sva šla pa po oštarijah. Potem sta se pa babi nekaj usekali, kakor zaradi naju, se skregali, skupnih izletov ni več, s sosedom pa še vedno redno sestankujeva v bifeju in se reživa domačim babjim situacijam.
Default avatar

Ribica1i

Težko je najti par, s katerim se ujameš v taki meri, da bi se cel dan prenašal.
Midva imava ene prijatelje s katerimi se nekajkrat letno vidimo, gremo na kak izlet, večinoma pa sami.
Default avatar

gost žblj

nisem robotek je napisal/a:
Nikoli s prijatelji, če ne vem, da lahko odvijem po svoje sredi ture/izleta! Trenutni navdih mi pomeni več, kot plan in program! Tisti, ki so "obvezna oprema" so na to navajeni inso pogruntali, da to sploh ni tako slabo. Velikokrat vidimo/doživimo kaj lepšega, kot je bilo v planu!
Default avatar

Mnmnmn17

Ko sta bila manjša in so bili izleti pogosti, smo hodili v vseh možnih kombinacijah: sami, s še eno družino, več družin... Sploh v hribe sta raje hodila, če sta imela tudi družbo vrstnikov.
Zdaj pa gresta velikokrat s svojo družbo ali imata obveznosti čez vikend ... in so družinski izleti tako redki, da gremo navadno sami - ko najdemo končno kakšen dan za družino.
Default avatar

družinsko potovanje ni vedno za delit

Na izlete in potovanja kot "družinsko" gremo vedno brez prijateljev :)

Naša družina je naša intima. In v nekaterih trenutkih na potovanju kamorkoli ni prostora v njej za "prijatelje".
Default avatar

Ajmoht

Družina je intima kreganja, nervoze, očitkov, pijančevanja, spolnega nadlegovanja hčera, vsakršnega nasilja in deviacij, ki jih je treba skriti pred očmi prijateljev. Kako prazno družinsko življenje imajo tisti, ki morajo s prijatelji na izlete, da se jim kaj dogaja v življenju.
Default avatar

Bodeča neža

Draga avtorica, kar veliko nas je takih, ki smo cele dneve po službah, zato nam veliko pomeni, če se lahko za vikende, na izletih in počitnicah posvetimo svoji družini. Je pa to čisto odvisno, kakor komu paše. Sploh opažam, da ljudje, ki imajo v svojem pokliciu veliko stikov z najrazličnejšimi strankami, ki delajo z ljudmi, med vikendi in počitnicami bolj cenijo mir in intimo, kot pa tisti ki delajo sami oz v delavnem okolju niso kar naprej v stiku z ljudmi.
Čemur se pa čudim, je to: zakaj rabiš potrditev, da je tako, kot delaš, prav? A če bi ti večina odgovorila v stilu joj, kako si čudna, nedružabna, grozno, ves svet hodi s prijatelji na izlete, vi pa kar sami, poglej jih, saj niste normalni....j bi bila pa cela drama? Malo več zaupanja vase! Dokler nikomur ne škodiš, kaj te briga, kako delajo drugi.
Default avatar

hodimo družinsko

Sami hodimo t.j. družina.
Default avatar

Avstrija 123

Bodeča neža je napisal/a:
Kaj konkretno pomeni v prostem času se "posvečat družini"? Moža v postelji servisirat? Otroke nagnat pospravljat? Mladoletnikom težit, da ne smejo z vrstniki ven?
Default avatar

redko še s kom

Redko smo šli skupaj še s kom. Enako tudi na dopuste in potovanja. Nikomur ni do prilagajanja, časa za kvalitetne stike z družino pa je bilo čez teden manj in smo jih bolj izkoristili čez vikend.
Default avatar

njmfgtm

Nič nisi čudna, druženje s prijatelji je sicer fajn, vendar je tukaj kar precej prilagajanja in usklajevanje, kar je bistveno bolj naporno kot če gre zraven samo družina. Pa še prav je, da je več druženja družinskega.
Default avatar

Ajmoht

Kaj to pomeni "kvalitetni stiki z družino?" Katera kvaliteta to med vami pade, če ste v stiku s prijatelji?
Default avatar

viharni jezdec

Ajmoht je napisal/a:
Kvalitetni stiki, je trendovska floskula tistih, ki so polni izgovorov, da nimajo čas bit z otroki in se jim niti ne sanja kaj bi z njimi počeli. Takle mamo, ko starši niso več sposobni bit starši , saj so sami na ravni razvitosti otroka.
Default avatar

Ajmoht

viharni jezdec je napisal/a:
Kako ti kvalitetno preživljaš čas z otroki? Katero kvaliteto česa jim nudiš?
Default avatar

dfjipoa

Šli smo se že čisto vse variante in vsakič je bilo luštno. Ja, s prijatelji je nekaj več prilagajanja, ampak če nismo trmasti individualisti, se ta vse izpeljat. Naslednjič pa spet sami.