Kaj vse date na pico?
Katere sestavine date vse na pico?
Sama največkrat naredim kar tisto klasično pico. Včasih dodam še koruzo, a zelo malo da ne prevlada in ne posladi preveč.
Bi pa jutri naredila malce drugačno, da ne bo vedno enaka.. Kaj je vam dobro na pici? Verjetno je kakšna taka ne navadna a dobra kombinacija, kajne?
Huh – kar najdem v hladilniku 😊
Ne sme manjkati paradižnikova omaka ( jo nakuham poleti in dam v kozarce) in sir, vse ostalo je prosto po navdihu. Od suhega mesa do pršuta, domače salame, pogosto artičoke, ker jih imam ene par na robu vrta, olive skoraj vedno, kislo smetano, gobe tudi ponavadi domače vložene v slanici, sveža paprika ko je sezona, kapre, tuna, šparglji…skratka kar pač takrat imam sezonsko in pri roki.
Sladkih pa ne pečemo.
Sam da ni taka kokr so jo pr “Naša mala klinika” spackal skup. Karfijola, čokolada, … pokrižam se
[/quote]
Živček, verjetno poznaš zbirko knjih Pet prijateljev. Nemci so se pred leti spravili snemat filme in so v enem delu naredili tako, da kao ta mlajši brat Dick obožuje običajno pico s pekočo čili omako, čokolado, brokoli … Za točne podrobnosti bi morala svoja otroka vprašat … No moja nadebudneža sta hotela točno tako pico in sta jo celo pojedla.
Pri hčeri v vrtcu pa so en večer, ko so otroci imeli nočevanje v vrtcu, delali pico in testo naredili iz brokolija in zelenjave (brez testa). Smo dobili še starši za domov probat in je bilo perfektno. Žal pa recepta nisem dobila.
Živček, verjetno poznaš zbirko knjih Pet prijateljev. Nemci so se pred leti spravili snemat filme in so v enem delu naredili tako, da kao ta mlajši brat Dick obožuje običajno pico s pekočo čili omako, čokolado, brokoli … Za točne podrobnosti bi morala svoja otroka vprašat … No moja nadebudneža sta hotela točno tako pico in sta jo celo pojedla.
Pri hčeri v vrtcu pa so en večer, ko so otroci imeli nočevanje v vrtcu, delali pico in testo naredili iz brokolija in zelenjave (brez testa). Smo dobili še starši za domov probat in je bilo perfektno. Žal pa recepta nisem dobila.
[/quote]
Poznam, nisem pa bral.
So mi bile knjige od Karla Maya bolj všeč.
Pa kaj ti mona zahojena nešolana ni jasno.
Paradajz je paradajz.
Uscana mešanca paradajza, kisa, začimb, cukra in še kakšnga škroba pa kečap.
[/quote]
A bejz no,in zakaj pol dajes zacimbe pa skrob pa olje pa vlozene pomidore,da bo bilj smensi na pico?pa ja sam moko zri bedak…prevec beres vabje revije da bi se babam orikupu tu bumbar
A bejz no,in zakaj pol dajes zacimbe pa skrob pa olje pa vlozene pomidore,da bo bilj smensi na pico?pa ja sam moko zri bedak…prevec beres vabje revije da bi se babam orikupu tu bumbar
[/quote]
Pa če ti buxl ninaš občutka za mero ti nism jst kriv. Prokodijo!
Kje si pa vidu da se paradajzova mezga poliva. Pljuneš eno žlico gor, razmažež na tanko fuknaš sir pa glive pa eno olivo na sredo za dekornament al kaj. Fuknaš v peč in BASTA