Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek nategunski mesarji

nategunski mesarji

Vsake toliko se oglasim pri mesarju, v mesnici ali v supermarketih – vsakič isto! Naročim pol kile, dobim 650g, naročim kilo, dobim 1250g. Danes sem za eksperiment spremenila taktiko: pri mesarju sem naročila 4 telečje zrezke , za 4 osebe. Majster mi je odrezal le 4, a so bili debeli po 2 cm, tehnica pa je pokazala 900g.
Pa dobro, boste rekli, zakaj na licu mesta ne rečem, naj vendarle odmeri le toliko, kot sem naročila? V resnici se mi po trgovinah ne ljubi hoditi vsak dan, od teh 900g, se bomo štirje najedli ob dveh priložnostih, če pa od kosila ostane, si pa odnesem v službo za malico.
Moje vprašanje je, kaj ste morda mesarji v trgovinah plačani dodatno od tega, koliko strank nategnete??? Ali imate stranke preprosto za tepce? Prepričana sem, da bi sama po mesecu dni manipuliranja z mesom znala vsaj na 50g približno odrezati kos mesa, tako, da vašo morebitno nespretnost, kot razlog zavračam.
Za konec še en dogodek, kateremu je bil priča mož, pred kratkim v Šparu. Moški pred njim v vrsti, pri mesarju naroči “kilo najboljšega govejega mesa za juho”. Mesar mu brez komentarja odreže kilo biftka in čao. Zdaj pa vi meni povejte, a vi to resno?

to ni še nič. ti je vsaj zaračunal to, kar ti je prodal.

mama je razlagala, da ji je mesar v mesariji pri vsakem kosu mesa na ceni zaračunal kakšno deko dve več, kot je v resnici tehtalo. je preverila doma in jo je za 6 dek okoli prinesel pri različnih proizvodih.

Nihče te ni nategnil. Plačala si tok kot je pokazala tehtnica.
Zato pa jaz vedno naročim po komadu npr 4 zrezki, 20 kosov pica šunke in me kilaža ne zanima. Tudi ko naročam zrezke prosim mesarja, da mu jih nareže 1 cm debele.
Tudi pri naročanju sira mi je vseeno ali kos tehta 20 dag ali pa 25. Itak bomo vsega pojedli. Če ne v treh pa v 5 dneh. Kakšne probleme si delaš. Si pa res zatežena.

Če hočeš kilo, pač reči naslednjič, naj da dol z vage, ali pa reči manj in boš dobila ravno prav. Saj verjetno spremljaš, ko vaga?

Glede mesa za juho pa no comment, to pa je grdo in nategunsko od mesarja 🙁 . Jaz za juho kupim rebra, ker ne maram pustega mesa. Kaj pa ostali dajo not, pa ne vem.

Če hočeš pol kile, vztrajaj pri pol kile in ti bo toliko navagal.
Vsi trgovci imajo z vrha, da morajo čimveč prodat, zato je tako. Mesarji če hočejo že v prvo zelo točno odrežejo kos mesa.

Si predstavljam sceno, kako je žena reagirala, ko ji je mož prinesel biftek za juho 🤣

Čakaj, zahteva najboljše goveje meso – in to biftek je, v čem je torej problem?

Čakaj, zahteva najboljše goveje meso – in to biftek je, v čem je torej problem?
[/quote]
Zahteva je bila najboljše za juho, kar biftek ni.


Zahteva je bila najboljše za juho, kar biftek ni.
[/quote]

Ja, saj vem, vendar lahko razumeš tudi najboljše goveje – to pa je.

Drugače pa je bil tip pravi moron, če je to potem vzel, sori.

Ja, saj vem, vendar lahko razumeš tudi najboljše goveje – to pa je.

Drugače pa je bil tip pravi moron, če je to potem vzel, sori.
[/quote]
Aha, tisti ki nateguje, lahko, tisti, ki to vzame, je pa moron?
Je tako težko bit malo pošten? Vedno bit pozoren na nategune je naporno, sori, posebej, če sam nisi tak.

Ja, saj vem, vendar lahko razumeš tudi najboljše goveje – to pa je.

Drugače pa je bil tip pravi moron, če je to potem vzel, sori.
[/quote]

če je lepo rekel, da naj mu da najboljše meso za juho, očitno ni vedel, katere kose se daje v juho – se ti ne zdi? Ni prvi in ne zadnji, ki je šel k mesarju pa se ni spoznal na te zadeve…

Ko boš v resnici rabila 0,5 kg, ti mesarju naroči 35 dkg:))

Ko boš v resnici rabila 0,5 kg, ti mesarju naroči 35 dkg:))
[/quote]
Ta taktika se ne obnese vedno, včasih zadanejo težo v nulo.

Hehe, a veš, ko rabim točno pol kile res tako naredim:)

Isto je pri salamah, siru, tudi v trgovskih centrih, ne samo pri mesarju, sploh mercator rad nareže 240 g, namesto samo 20 dag. Jaz se nekaj časa tolerirala, zdaj pa rečem, ne hvala, samo 20 dag in gotovo. Če bi hotela več, bi že takoj rekla več. Pa ne mi rečt, da ženska, ki celo življenje reže salame, ne ve, koliko približno ima ena rezina in ne zna narezat vsaj približno točno..

drugič zateži da točno toliko, sekirali se ne bodo ker bo šlo vse v faširanega kar je odveč….

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

O jesus christ, drugič lahko rečeš da ti naj samo za 800g mesa odreže pa ti bo še vseeno 200g več odrezal … tuki se upošteva besedo približno ne pa do milimetra natančno ker ni možno 😀 cena glede na približno maso odrezanega kosa mesa pa bo seveda temu primerna, tako da ne gre za noben nateg 😀


Aha, tisti ki nateguje, lahko, tisti, ki to vzame, je pa moron?
Je tako težko bit malo pošten? Vedno bit pozoren na nategune je naporno, sori, posebej, če sam nisi tak.
[/quote]

Ja poglej, meni bi lahko odrezal še tak kos mesa, če ga nisem zahtevala, ga ne bom vzela, če bi ga, bi bila tudi jaz moron-ka. Tu pač ne gre za nateg, saj ima oči v glavi in vidi, kaj mu odreže – razen če je tak gospodinjec, ki meso pozna samo na krožniku. Bo pa žena drugič vedela, da je nesposoben in ga ne bo več pošiljala v šoping.

Ja poglej, meni bi lahko odrezal še tak kos mesa, če ga nisem zahtevala, ga ne bom vzela, če bi ga, bi bila tudi jaz moron-ka. Tu pač ne gre za nateg, saj ima oči v glavi in vidi, kaj mu odreže – razen če je tak gospodinjec, ki meso pozna samo na krožniku. Bo pa žena drugič vedela, da je nesposoben in ga ne bo več pošiljala v šoping.
[/quote]
pač niso vsi eksperti za meso za juho. sem ziher, da med inženirji najdeš vsaj 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} takih, ki bi pljučno vzeli in jo dali kuhat kot juho.
ampak, če ti stranka reče, meso za juho, ti pa ji podvališ pljučno pečenko, si pa sori, nategunsko izkoriščevalsko prase.
bi isto rekla tudi, če bi na tak način prodal meso 12 letniku, ki ga je mati poslala v trgovino?

Saj pri salamah je isto jaz vedno naročim 5dkg manj kot hočem, ker vedno 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} več gor naloži. Trgovska fora, 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} več prodaje, več dobička.
Zadnjič je bila ena še tako “predrzna” da mi je pri naročenih 10dkg vrgla gor 23 in vprašala če je vredu. Sem ji precej naglas rekel da samo 10 dkg, ponavadi pa ne najedam.


In koliko mesarjev, po tvojem, se zadržuje tu gor, da se naslavljaš neposredno nanje?

Uh, ja … sploh veste ne, kako se to mesarjem in prodajalkam na delikatesi v marketih to “nategunstvo” pri plačah pozna. Vsak mesec imajo na vaš račun vsaj 100 evrov več plače.

Sveta preproščina.

Bočnik je tudi fajn za juho, ni pusto meso, ravno pravšnje, je potem še fajn za jest. Jaz za juho najraje kombiniram bočnik in kos reber, če le dobim oboje.


pač niso vsi eksperti za meso za juho. sem ziher, da med inženirji najdeš vsaj 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} takih, ki bi pljučno vzeli in jo dali kuhat kot juho.
ampak, če ti stranka reče, meso za juho, ti pa ji podvališ pljučno pečenko, si pa sori, nategunsko izkoriščevalsko prase.
bi isto rekla tudi, če bi na tak način prodal meso 12 letniku, ki ga je mati poslala v trgovino?
[/quote]

Tule se pogovarjamo o kao opravilno sposobnem možaku, ne 12 letniku. Ko bo tema o teh, bom pa povedala, kaj mislim o takem mesarju.

Saj to se da povedati tudi z normalnim tonom, mar ne? Poveš, da si naročil 10 dag in ne 20, problem rešen.

New Report

Close