nategunski mesarji
Vsake toliko se oglasim pri mesarju, v mesnici ali v supermarketih – vsakič isto! Naročim pol kile, dobim 650g, naročim kilo, dobim 1250g. Danes sem za eksperiment spremenila taktiko: pri mesarju sem naročila 4 telečje zrezke , za 4 osebe. Majster mi je odrezal le 4, a so bili debeli po 2 cm, tehnica pa je pokazala 900g.
Pa dobro, boste rekli, zakaj na licu mesta ne rečem, naj vendarle odmeri le toliko, kot sem naročila? V resnici se mi po trgovinah ne ljubi hoditi vsak dan, od teh 900g, se bomo štirje najedli ob dveh priložnostih, če pa od kosila ostane, si pa odnesem v službo za malico.
Moje vprašanje je, kaj ste morda mesarji v trgovinah plačani dodatno od tega, koliko strank nategnete??? Ali imate stranke preprosto za tepce? Prepričana sem, da bi sama po mesecu dni manipuliranja z mesom znala vsaj na 50g približno odrezati kos mesa, tako, da vašo morebitno nespretnost, kot razlog zavračam.
Za konec še en dogodek, kateremu je bil priča mož, pred kratkim v Šparu. Moški pred njim v vrsti, pri mesarju naroči “kilo najboljšega govejega mesa za juho”. Mesar mu brez komentarja odreže kilo biftka in čao. Zdaj pa vi meni povejte, a vi to resno?
Nihče te ni nategnil. Plačala si tok kot je pokazala tehtnica.
Zato pa jaz vedno naročim po komadu npr 4 zrezki, 20 kosov pica šunke in me kilaža ne zanima. Tudi ko naročam zrezke prosim mesarja, da mu jih nareže 1 cm debele.
Tudi pri naročanju sira mi je vseeno ali kos tehta 20 dag ali pa 25. Itak bomo vsega pojedli. Če ne v treh pa v 5 dneh. Kakšne probleme si delaš. Si pa res zatežena.
Ja, saj vem, vendar lahko razumeš tudi najboljše goveje – to pa je.
Drugače pa je bil tip pravi moron, če je to potem vzel, sori.
[/quote]
Aha, tisti ki nateguje, lahko, tisti, ki to vzame, je pa moron?
Je tako težko bit malo pošten? Vedno bit pozoren na nategune je naporno, sori, posebej, če sam nisi tak.
Ja, saj vem, vendar lahko razumeš tudi najboljše goveje – to pa je.
Drugače pa je bil tip pravi moron, če je to potem vzel, sori.
[/quote]
če je lepo rekel, da naj mu da najboljše meso za juho, očitno ni vedel, katere kose se daje v juho – se ti ne zdi? Ni prvi in ne zadnji, ki je šel k mesarju pa se ni spoznal na te zadeve…
Isto je pri salamah, siru, tudi v trgovskih centrih, ne samo pri mesarju, sploh mercator rad nareže 240 g, namesto samo 20 dag. Jaz se nekaj časa tolerirala, zdaj pa rečem, ne hvala, samo 20 dag in gotovo. Če bi hotela več, bi že takoj rekla več. Pa ne mi rečt, da ženska, ki celo življenje reže salame, ne ve, koliko približno ima ena rezina in ne zna narezat vsaj približno točno..
Aha, tisti ki nateguje, lahko, tisti, ki to vzame, je pa moron?
Je tako težko bit malo pošten? Vedno bit pozoren na nategune je naporno, sori, posebej, če sam nisi tak.
[/quote]
Ja poglej, meni bi lahko odrezal še tak kos mesa, če ga nisem zahtevala, ga ne bom vzela, če bi ga, bi bila tudi jaz moron-ka. Tu pač ne gre za nateg, saj ima oči v glavi in vidi, kaj mu odreže – razen če je tak gospodinjec, ki meso pozna samo na krožniku. Bo pa žena drugič vedela, da je nesposoben in ga ne bo več pošiljala v šoping.
Ja poglej, meni bi lahko odrezal še tak kos mesa, če ga nisem zahtevala, ga ne bom vzela, če bi ga, bi bila tudi jaz moron-ka. Tu pač ne gre za nateg, saj ima oči v glavi in vidi, kaj mu odreže – razen če je tak gospodinjec, ki meso pozna samo na krožniku. Bo pa žena drugič vedela, da je nesposoben in ga ne bo več pošiljala v šoping.
[/quote]
pač niso vsi eksperti za meso za juho. sem ziher, da med inženirji najdeš vsaj 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} takih, ki bi pljučno vzeli in jo dali kuhat kot juho.
ampak, če ti stranka reče, meso za juho, ti pa ji podvališ pljučno pečenko, si pa sori, nategunsko izkoriščevalsko prase.
bi isto rekla tudi, če bi na tak način prodal meso 12 letniku, ki ga je mati poslala v trgovino?
Saj pri salamah je isto jaz vedno naročim 5dkg manj kot hočem, ker vedno 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} več gor naloži. Trgovska fora, 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} več prodaje, več dobička.
Zadnjič je bila ena še tako “predrzna” da mi je pri naročenih 10dkg vrgla gor 23 in vprašala če je vredu. Sem ji precej naglas rekel da samo 10 dkg, ponavadi pa ne najedam.
pač niso vsi eksperti za meso za juho. sem ziher, da med inženirji najdeš vsaj 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} takih, ki bi pljučno vzeli in jo dali kuhat kot juho.
ampak, če ti stranka reče, meso za juho, ti pa ji podvališ pljučno pečenko, si pa sori, nategunsko izkoriščevalsko prase.
bi isto rekla tudi, če bi na tak način prodal meso 12 letniku, ki ga je mati poslala v trgovino?
[/quote]
Tule se pogovarjamo o kao opravilno sposobnem možaku, ne 12 letniku. Ko bo tema o teh, bom pa povedala, kaj mislim o takem mesarju.