Kaj ste danes jedli za kosilo?
Zbiram namreč kake nove predloge za prihodnji teden. Pripravim si namreč večinoma vso hrano en dan v naprej, da je potem kosilo lahko hitreje na mizi.
Da pa delim še svoje današnje kosilo skupaj z vami, morda tudi komu izmed vas pride prav za naslednje dni.
Pripravila sem zelenjavno juho, ker imam večinoma pridelke še iz vrta. Potem pa sem na ponvi z olivnim oljem spekla fileje piščančjega mesa. Na to sem na tanke trakove zrezala bučke, jih na hitro blanširala (termično obdelala) in še malo popekla na ponvi, na to sem čez naribala še svež sir in postregla skupaj z mesom. Mož je ob tem pojedel še dva kosa kruha, meni pa je bilo to več kot dovolj. Mož pa je pripravil še kumarično solato z jogurtovim prelivom, je bilo prav okusno.
Kaj so svaljki? A niso to tisti zapredki prahu, ki se kotalijo po hiši in ob katere se žena spotika?
[/quote]
Podobni njokom, amapk jih svaljkaš ;), malo daljši so.
https://www.google.si/search?q=krompirjevi+svaljki&rlz=1C1GGRV_enSI789SI789&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiQt-XD-s7dAhUJ2CwKHSQ_Bc8Q_AUICigB&biw=1280&bih=887#imgrc=EvH2SCobf1yw_M:
Kako si pripravila bučo, krompir in čičeriko v pečici? Sliši se zanimivo.
[/quote]
…namoceno ciceriko, krompir prepolovljen in na kose narezano hokaidko zlozis na naoljen pekac, zacinjeno z sredozemskimi zacimbami. Nekoliko tekom peke zaliješ s pelati oz.zelenjavno tekocino. Peceno pa še zabelim s česnovo omako (česen v olju z začimbami).
…namoceno ciceriko, krompir prepolovljen in na kose narezano hokaidko zlozis na naoljen pekac, zacinjeno z sredozemskimi zacimbami. Nekoliko tekom peke zaliješ s pelati oz.zelenjavno tekocino. Peceno pa še zabelim s česnovo omako (česen v olju z začimbami).
[/quote]
Misliš skuhano čičeriko, ali res samo namočeno?
Misliš skuhano čičeriko, ali res samo namočeno?
[/quote]
Cicerika, ki je namocena cez noc in odcejena je ful okusna tudi kot prigrizek: na olju jo preprazis in zacinis s soljo. Ampak res ko je topla, meni hladna ni vec tako zelo okusna.
Falafel se ravno tako pripravlha iz namocene cicerike.
Ta s pecice pride ravno tako hrustljava – ce pa zelis okus kuhane, jo bolj zalijes.
Cicerika, ki je namocena cez noc in odcejena je ful okusna tudi kot prigrizek: na olju jo preprazis in zacinis s soljo. Ampak res ko je topla, meni hladna ni vec tako zelo okusna.
Falafel se ravno tako pripravlha iz namocene cicerike.
Ta s pecice pride ravno tako hrustljava – ce pa zelis okus kuhane, jo bolj zalijes.
[/quote]
Zanimivo, bom probala enkrat.
Podobni njokom, amapk jih svaljkaš ;), malo daljši so.
https://www.google.si/search?q=krompirjevi+svaljki&rlz=1C1GGRV_enSI789SI789&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiQt-XD-s7dAhUJ2CwKHSQ_Bc8Q_AUICigB&biw=1280&bih=887#imgrc=EvH2SCobf1yw_M:
[/quote]
Mmmm, njami, v bistvu njoki za lene? Kdaj lahko pridem?