Mesojedci, ki pljuvate čez tiste, ki jedo konje ali zajčke ali želve
Zakaj dvojna merila? A meso ni meso? A kravo lahko jeste, pa piščanca in pujska? Spodaj berem, ko se je ena zagreta spravila na eno, ki je napisala, da je horse burger. Ni kaj za pljuvati tukaj. Dokler jeste sami jeste meso, se nimate kaj spravljat na druge, ki prav tako jedo meso, le da je to meso iz konjev, žrebičkov, zajcev, kozic, jagenjčkov, srnic, želv, kač, krokodilov itd.
Meso je meso. Tudi, če nekdo je kuže in mačke, ima do tega vso pravico, ravno tako kot vi do telečjega zrezka!!!
kaj pa tebi ni jasno – ti bodo odgovorili – saj vendar obstajajo živali, ki se jih s tem namenom vzreja, in one druge, ki se jih pa goji za človekovo zabavo.
Hecni ste, mesoljubci, ja, pri tem svojem ločevanju … aja, pa tista mi je tudi “všeč”, ko tako lepo, skrbno in poimensko vzrejajo živali za na krožnik; danes jo “čohlja”, jutri pa hop na krožnik z njo …
Pujs je pametnejši od psa. Ampak psa ne jemo, pujsa pa. Ni ravno pošteno. Drugače pa, npr. v Koreji, pse jedo že od nekdaj. Mačke tudi, v nekaterih predelih Kitajske. Tradicija. Potem pa poslušaš naše mesojedce, ki se čudijo tistim ljudem. Indijci, Židje in muslimani pa se čudijo nam, ker jemo govedino in svinjino.
Mogoče, da imam res dvojna merila, ampak meni je pomembno, na kakšen način je žival ubita. Pujsa najprej s pištolo onesvestijo in mu šele potem spustijo kri, želve pa baje kuhajo žive. No, slednje se mi ne zdi humano in, če bi se vse živali ubijale na ta način, potem ne bi jedla nobene.
[/quote]
Ne samo, da imaš dvojna merila, ni ti prav dobro jasno tudi to, o čemer govoriš.
Pujse v majhni kletki spustijo v komore, v katere spustijo plin, s katerim jih zadušijo. To je jasno iz njihovega kruljenja, brcanja in poskušanja zbežati. Podobno, kot želve v vodi. Zelo humano kajne? Poglej na yutubu pigs, gas chamber. Ampak ne, kajne, raje si zatiskajmo oči. Uživaj še naprej v humano ubitem pujsovem zrezku.
Ne samo, da imaš dvojna merila, ni ti prav dobro jasno tudi to, o čemer govoriš.
Pujse v majhni kletki spustijo v komore, v katere spustijo plin, s katerim jih zadušijo. To je jasno iz njihovega kruljenja, brcanja in poskušanja zbežati. Podobno, kot želve v vodi. Zelo humano kajne? Poglej na yutubu pigs, gas chamber. Ampak ne, kajne, raje si zatiskajmo oči. Uživaj še naprej v humano ubitem pujsovem zrezku.
[/quote]
Mi je marsikaj jasno, mogoče pa tebi ni, da mesa ne kupujem v trgovini, ampak pri vaškem mesarju in kmetu, ki se takšnega načina ubijanja ne poslužujeta.
In ja, še vedno sem enakega mnenja in morda za nekatere tudi z dvojnimi merili.