Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek en nasvet prosim kuharce

en nasvet prosim kuharce

Mislim nekaj pečt v pečici. In ker nimam peki papirja pri roki, a lahko dam srebrno folijo?
Je kakšna razlika in če – na kaj moram pazit? Hvala 100 krat. 🙂

Ni razlike, lahko uporabiš alu folijo, pazit moraš edino na to, da je ne poješ.
Lahko pa pečeš direktno v pekaču, brez peki ali alu.

Če pečeš biskvit ali pecivo lahko namesto peki papirja daš kar navaden bel pisemski papir. Tako smo delali pred peki papirjem. Se lepo dol odtrga kot peki.

Odvisno od tega, kaj boš pekla.

Odvisno od tega, kaj boš pekla.
[/quote]

Najprej vsem iskrena hvala. Pekla bom filano bućo. Kar veliko, niso te majhne.

Prerezala po dolžini in izdolbila. Pol pa čebula, mleto meso, paradižnik, sir pa to izdolbeno vsebino buče…. še kaj? Vse zmešam, nafilam in dam pečt. Pred koncem še mal sira, smetane, jajc…. ? Če dam same dobrote, v posodo s folijo, glih ne morem kaj zafrnit?

Najprej vsem iskrena hvala. Pekla bom filano bućo. Kar veliko, niso te majhne.

Prerezala po dolžini in izdolbila. Pol pa čebula, mleto meso, paradižnik, sir pa to izdolbeno vsebino buče…. še kaj? Vse zmešam, nafilam in dam pečt. Pred koncem še mal sira, smetane, jajc…. ? Če dam same dobrote, v posodo s folijo, glih ne morem kaj zafrnit?
[/quote]
zveni super, tale tvoj recept z bučo! Prej sem se malo hecala, vidim pa, da si super in zavzeta kuharica!

Alu folija ne deluje enko kot peki papir in ni primerna za jedi, ki se zelo primejo, ker jo je vcasih nemogoce cisto odstraniti. Je potem res boljsi navaden papir, namascen z oljem.

Za buco pa bo v redu. Pravzaprav za buco sploh ne bi bilo treba nic podlagati. Folijo rabis samo zato, da ne bo potem treba prevec drgnit pekaca.

Najprej vsem iskrena hvala. Pekla bom filano bućo. Kar veliko, niso te majhne.

Prerezala po dolžini in izdolbila. Pol pa čebula, mleto meso, paradižnik, sir pa to izdolbeno vsebino buče…. še kaj? Vse zmešam, nafilam in dam pečt. Pred koncem še mal sira, smetane, jajc…. ? Če dam same dobrote, v posodo s folijo, glih ne morem kaj zafrnit?
[/quote]

Ni kaj dodati…jaz bi na tvojem mestu naredil isto:))

Alu folija ni primerna za kisle jedi, ker jo kislina stopi.

Alu folija nikoli ni najbolj primerna za toplotno obdelavo jedi. Ok, občasno, sicer pa raje ne:
https://mojaleta.si/Clanek/Pozor-vsi-jo-uporabljamo-in-se-ne-zavedamo-da-je-tako-strupena


Prilimala si link do new age sranja. Nobena raziskava ni potrdila vpliva aluminija na razvoj alzheimerjeve bolezni.

Prilepila sem pač enega od člankov na to temo. Nisem pa šla raziskovati v podrobnosti, ker mislim, da če alu folijo uporabiš kdaj pa kdaj, ne bo nikogar vrag pocitral.

Zakaj smo pa alumin8jeve lonce in beštek nehali uporabljat?


Ker se topi v kislini, ni pa aluminij težka kovina, ki bi se v telesu kopičil, kot kadmij ali svinec.

Najprej vsem iskrena hvala. Pekla bom filano bućo. Kar veliko, niso te majhne.

Prerezala po dolžini in izdolbila. Pol pa čebula, mleto meso, paradižnik, sir pa to izdolbeno vsebino buče…. še kaj? Vse zmešam, nafilam in dam pečt. Pred koncem še mal sira, smetane, jajc…. ? Če dam same dobrote, v posodo s folijo, glih ne morem kaj zafrnit?
[/quote]

V pekač nasuješ kupček grobe soli in vanjo posadiš bučo (če je neolupljena, ne bo vpojila soli).

New Report

Close