en nasvet prosim kuharce
Odvisno od tega, kaj boš pekla.
[/quote]
Najprej vsem iskrena hvala. Pekla bom filano bućo. Kar veliko, niso te majhne.
Prerezala po dolžini in izdolbila. Pol pa čebula, mleto meso, paradižnik, sir pa to izdolbeno vsebino buče…. še kaj? Vse zmešam, nafilam in dam pečt. Pred koncem še mal sira, smetane, jajc…. ? Če dam same dobrote, v posodo s folijo, glih ne morem kaj zafrnit?
Najprej vsem iskrena hvala. Pekla bom filano bućo. Kar veliko, niso te majhne.
Prerezala po dolžini in izdolbila. Pol pa čebula, mleto meso, paradižnik, sir pa to izdolbeno vsebino buče…. še kaj? Vse zmešam, nafilam in dam pečt. Pred koncem še mal sira, smetane, jajc…. ? Če dam same dobrote, v posodo s folijo, glih ne morem kaj zafrnit?
[/quote]
zveni super, tale tvoj recept z bučo! Prej sem se malo hecala, vidim pa, da si super in zavzeta kuharica!
Alu folija ne deluje enko kot peki papir in ni primerna za jedi, ki se zelo primejo, ker jo je vcasih nemogoce cisto odstraniti. Je potem res boljsi navaden papir, namascen z oljem.
Za buco pa bo v redu. Pravzaprav za buco sploh ne bi bilo treba nic podlagati. Folijo rabis samo zato, da ne bo potem treba prevec drgnit pekaca.
Najprej vsem iskrena hvala. Pekla bom filano bućo. Kar veliko, niso te majhne.
Prerezala po dolžini in izdolbila. Pol pa čebula, mleto meso, paradižnik, sir pa to izdolbeno vsebino buče…. še kaj? Vse zmešam, nafilam in dam pečt. Pred koncem še mal sira, smetane, jajc…. ? Če dam same dobrote, v posodo s folijo, glih ne morem kaj zafrnit?
[/quote]
Ni kaj dodati…jaz bi na tvojem mestu naredil isto:))
Alu folija nikoli ni najbolj primerna za toplotno obdelavo jedi. Ok, občasno, sicer pa raje ne:
https://mojaleta.si/Clanek/Pozor-vsi-jo-uporabljamo-in-se-ne-zavedamo-da-je-tako-strupena
Najprej vsem iskrena hvala. Pekla bom filano bućo. Kar veliko, niso te majhne.
Prerezala po dolžini in izdolbila. Pol pa čebula, mleto meso, paradižnik, sir pa to izdolbeno vsebino buče…. še kaj? Vse zmešam, nafilam in dam pečt. Pred koncem še mal sira, smetane, jajc…. ? Če dam same dobrote, v posodo s folijo, glih ne morem kaj zafrnit?
[/quote]
V pekač nasuješ kupček grobe soli in vanjo posadiš bučo (če je neolupljena, ne bo vpojila soli).