Forum.Over.Net

Starševski čvek

Necakinja s katero nimam stikov ze 5 let, mi je po posti poslala vabilo na poroko

Default avatar

Jxtnk

Necakinja se bo porocila junija in lej ga zacuda se je tudi name spomnila in mi poslala vabilo. Sicer po posti, ker vec nisem vredna. Ima 2 otrocka ki ju nisem imela cast videti. Ima novo stanovanje ki ga nisem videla nikoli, pac nisem tega vredna. Spor je naredila njena mama, moja svakinja, ki je ena sama zdraharica, moj brat pa je to dopustil ker je isti kot svakinja. Razlog - zavist do mene ki je prisla tako dalec da nimamo vec stikov. Imam podjetje, ki gre lepo in tega moj brat in njegova vrla zena ne preneseta. Vceraj pa vidim v nabiralniku vabilo na poroko.
Kako naj grem na poroko, bojim se da bi mi kaksno sceno naredili, me kako osramotili, v najboljsem primeru bi bila izlocenka. Tudi moj oce je na isti nacin po posti dobil vabilo, tudi on ni bil vreden, da bi ga osebno povabila, ni bil vreden da bi videl svoje pravnuke. Od mene je revez izvedel da je necakinja rodila. Jaz pa sem to izvedela od neke znanke. oce niti nikoli ni spoznal necakinjega bodocega moza. Kaj bi vi naredili, verjtno se ne bi slinili nekam, kjer te ne marajo... saj mi bodo se kaj v hrano dali :-)
Default avatar

Guid

Jaz ne bi sla
Default avatar

nisi za tja

raje ne hodi, res....
Default avatar

Wertl

Ne hodi ker ti bodo sceno naredili
Default avatar

taknatijinx

Sama si rekla, da je spor zanetila njena mama. Jaz bi mislila, da nečakinja hoče spravo. Samo svinja svinjsko misli.
Default avatar

Čirule Čarule

Če prav razumem, si bolj v sporu z njenimi starši, ona pa si je sama sebi najbolj olajšala tečno situacijo tako, da te je izločila. Lahko ti povem, da je zelo neprijetno, če se skregata dve osebi, ki ju imaš rada. Če govoriš z eno, imaš občutek, da te druga postrani gleda in obratno. In je pač izbrala mamo, ker je le mama. Mogoče se motim in je realna slika drugačna, a jaz sem dobila tak občutek. Zakaj bi te drugače vabila na poroko?
Če imas njeno telefonsko, jo pokliči, se zahvali za vabilo in reci, da si sicer želiš priti, ampak ali ne bo situacija malo nerodna, glede na precej zamajane oziroma popolnoma prekinjene odnose. Razbij led, bodi prijazna, pa ti bo mogoče povedala svojo plat, zakaj te ni kontaktirala in zakaj se je sedaj odločila, da spet vzpostavi stik s tabo. Izgubiti nimaš kaj. Če se ne bosta ujeli in boš zavohala, da te je povabila tako, da ne bodo sosedje kaj rekli, jo še vedno lahko skenslaš.

Jaz bi poskusila najprej tako, mogoče je to priložnost za nov začetek. V maloro jo lahko še vedno pošlješ kasneje, če bo treba. Če ti pa prav ni, pa ne it. Po pošti se ji opraviči, da te ne bo in zaželi čestitke. In to je to.
Default avatar

malo premisli

Ok, brat in svakinja sta pezdeta, ampak kaj je tu nečakinja kriva?

Vi starci ste med seboj prekinili stike. Si se ti sama kdaj potrudila vzdrževati stik z nečakinjo? Verjetno ne, a ne? Ja, vem, sto izgovorv! Ti povem tako, moja prijateljica ima brata, s katerim sse ne razume in svakinja je prav tako neka pezdetka, ampak nečakinji vedno pokliče za njun RD, konec šole in za božične praznike in ju ona povabi na kosilo nekam v mesto! In vedno pravi, da otroci niso nič krivi!


V tvojem primeru pa mislim takole:
Če prav razumem, se z očetom pogovarjaš. Na vajinem mestu bi nečakinjo z družino povabila na kosilo, da se vidite in spoznate. Tu bosta z očetom tudi lahko ocenila, je vabilo na poroko znak sprave ali reda radi. Glede na to bi se potem odločila, če grem na poroko ali ne.
Mislim, da je nečakinja naredila prvi korak. Na vama je, da ga sprejmeta ali zavrneta.
Default avatar

reci ne in je

Jxtnk je napisal/a:
prvo kot prvo bi nehala s to glupo retoriko "nisem vredna, ni bil vreden, ..." ker ne koristi nikomur, niti ne vem zakaj izbiraš take slabe besede
sama ne vidim nič čudnega v vabilu po pošti

kot drugo pa pač ne bi šla. če je na vabilu naslov, pošlješ rsvp, rečeš hvala, ne pridem in je to to.

zakaj toliko kompliciranja okoli te zadeve?? če je zdraho naredila svakinja, mogoče nečakinja sama niti ne ve kako pristopit do vašega dela družine, sploh ker nimate stikov... a je vseeno hotela poslat vabilo, ker se je verjetno bala kakšne bodo reakcije, če ga ne bi.

eni čist preveč resno vse te stvari jemljete.
Default avatar

jaz pa bi

Jaz bi pa šla na poroko. Nečakinje je s povabilom pokazala, da je pametna.
Default avatar

pogtšsr

Ojej, ko sem te brala, me je kar srh spreletaval, ker sem poznala osebo, ki je non-stop za vse govorila OČITNO NISEM VREDNA, DA... Ni žlahta prišla na obisk. Očitno nisem vredna, da pridejo. Ni dobila čestitke za rojstni dan. Očitno nisem vredna, da ... Pa bolj spletkarske, manipulatorske in žleht osebe ni bilo. Tako da jaz v tole enostransko zgodbico zelo dvomim.
Drugače se pa vabila za poroko pošlje po pošti. Kako bi jo pa madam rada dobila? Zarinjeno v fris?
Default avatar

Shamrock

jaz pa bi je napisal/a:
Poanta je ''imamo podjetje in nam gre fajn''... Le za darilo gre.

Odgovor bi bil samo pisen, da me na poroko ne bo. Brez darila in ostalih komplikacij. Nečakinj gor ali dol. Oče ni dobil vabila verjetno zato, ker nima kaj dati ali pa je premalo.
Default avatar

Ni vredno

molzenje denarja.....nič dugega.


Elegantno se izogni.
Default avatar

pogtšsr

pogtšsr je napisal/a:
Aja, sploh tale, da so prekinili stike, ker ti gre dobro, je lovska za znoret. Bohve, kaj ste imeli, samo priznala seveda ne boš.
Default avatar

pogtšsr

Ni vredno je napisal/a:
Seveda, koristilovska oseba prekine stike, ker ima nekdo preveč denarja, potem pa taisto osebo vabi na poroko zaradi denarja. Kaj je narobe s to sliko?
Default avatar

heeh

jaz pa bi je napisal/a:
pametna zakaj? ker si obeta lepo darilo? He he, vsekakor ni za iti.
Default avatar

PaJa

pogtšsr je napisal/a:
Oh, kar verjemi, da se najdejo tudi takšne cvetke, žal....
Default avatar

MagdaLena

pogtšsr je napisal/a:
Nič ni narobe, marsikod v ihti zavisti prekine vse stike. Ko pa malo boljše razmisli, pa ugotovi, da bi ob priložnosti kot je poroka, lahko imel tudi korist.
Jaz bi vse skupaj ignorirala.
A ni bila ta tema predkratkim že tu?
Default avatar

hhm

hvala Bogu, da mi je namenil boljše tete kot jo ima tvoja nečakinja.

pet let ji nisi namenila niti ene čokoladke, pomaranče, niti praznega obiska???
pa še njeno mamo in svojega brata opravljaš!
Default avatar

Polna luna

Shamrock je napisal/a:
Preberi še enkrat.
Oba, bogata teta in reven dedek sta dobila vabili na enak način - po pošti.