Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Imam težave z žolčem?

Default avatar

Šikana

Pekoča bolečina nekje pod rebri, včasih zaboli kot nek krč... a znajo biti to žolčni kamni?
Default avatar

zgagica1

Lahko da je zgaga?
Default avatar

MsOlivija

Pregled pri zdravniku, bo odgovoril na vprašanje oz UZ trebuha
Default avatar

točno tako

MsOlivija je napisal/a:
Pregled pri zdravniku, bo odgovoril na vprašanje oz UZ trebuha
lahko je cel kup diagnoz, točen odgovor dobiš pri zdravniku. mene so pol leta zdravili za gastritisom, šele ko sem samoplačniško šla na UZ so mi našli žolčne kamne
Default avatar

Šikana

Se javi kdo, ki bi opisal bolečino žolčnih kamnov?
Default avatar

jazz pa

Jaz lahko opišem žolčne kamne. Sem imela dva huda napada. Enkrat sem pristala na urgenci, drugič mi je dežurni doma vbrizgal protibolečinsko injekcijo. Seveda je bila odstranitev nujna.
Zgleda pa to tako, da te najprej začne tiščat pod desnim rebernim lokom. Taka topa, zoprna bolečina. Potem se začne bolečina širit navzdol po trebuhu in nazaj pod lopatico. Bolečina je topa, na trenutke pa ostra, kot bi te nekdo zarezal z nožem. Nekateri ob napadih tudi bruhajo in jim je slabo. Mene je samo grozno bolelo.
Default avatar

jaz lahko

Mene je samo občasno bolelo pod desnim rebrnim lokom in ali v žlički. Nič hujšega. Zaradi bolečine, ki sicer ni bila močna, ampak le pogosto prisotna, sem se odločila za samoplačniški UZ , ki je odkril žolčne kamne.

Po posvetu s splošno zdravnico in kirurgom sem jih dala odstraniti z žolčnikom vred.

Čisto drugače pa je, če pride do napada žolčnih kamnov, tam je pa bolečina tako močna, da gre večina po cca 30 minutah na urgenco.

In bog ne daj, da ti kamen zaide v žolčnik in ga zamaši. Potem se lahko vse vname, s trebušno slinovko vred in je zadeva lahko tudi smrtna, ali pa če se ti žolč razlije.
Default avatar

čelo na steno

Šikana je napisal/a:
Se javi kdo, ki bi opisal bolečino žolčnih kamnov?
Boli te v zgornjem delu prsnega koša, počutiš se, kot da bi imela v prsnem košu zasajeno trdo pest, toliko, da imaš občutek, da težko dihaš. Včasih pomisliš, da te bo izdalo srce. Bolečina te reže v desno stran, nekako pol krožno v hrbet oz. zgornji del hrbta. Čutiš nelagodje na desni strani telesa, ko pride do napada imaš pa tudi težave take, da ali ti dviguje kot bi hotela bruhati ali pa te tišči, kot bi hotela na veliko potrebo.

Poskusi se postaviti nasproti stene, z nogami odmaknjenimi za večji korak, nasloni čelo na zid in sprosti abdomen. Tako ustvariš gravitacijo za kamne, ki se bi morali poravnati in sprostiti pritisk na žolčevode. Poskusi, nič te ne stane.

Vsekakor pa UZ trebuha.
Default avatar

variira

Šikana je napisal/a:
Se javi kdo, ki bi opisal bolečino žolčnih kamnov?
pa to lahko variira od blagega zbadanja pod rebri, do tako močne bolečine, da ne moreš ne stat, ne sedet, ne ležat. eni pa sploh vejo ne, da jih imajo. jaz jih imam verjetno že dolgo, pa so jih šele sedaj odkrili
Default avatar

UZ bo povedal

Tudi mene so pred leti zdravili cca 2 leti za zgago, a bil je žolč. Ko sem dobila napad ponoči (hudo bolečo pod desnim rebrom in okoli srca,kasneje tudi bruhala grenko zeleno tekočino , tresla me je močno mrzlica, cca 30 min) sem šla na urgenco . Dali so mi samo injekcijo proti bolečini i.Laboratorijski izvidi so bili b.p. in niso ugotovili , da imam žolčne kamne . Verjetno so mislili, da blefiram in so me zopet zdravili za zgago . Čisto po naključju( pri enem drugem pregledu )mi je neka dr. specialistka po opisu mojih simptomov , ko sem ji povedala , da imam večkrat bolečine na desni strani itd. rekla, da so to žolčni kamni in imela je prav , drugi dr. pa ne. UZ je pokazal 2 cm velik kamen. Imela sem klasično operacijo (15 cm rez).
Sreča je , da imamo UZ in škoda, da takrat še ni bilo interneta.