Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Hej pismo rosno

Hej pismo rosno

Pismo rosno
Ti bos vedla ko si kuharca pa veliko ves.
Ce si aredim sama jogurt iz domacga mleka.
In dam not loncek probijotika
Ali bo tud moj jogurt imel probijotike u seb.
Rada bi probijotik jogurt jedla vsak dan.pa mi je kupljen predrag.
Help plis hvala lepa

Mleko zavreš,ohladiš na 42-45 stopinj celzija. Dodaš na 3 litre 2dcl probiotika. Precediš in pusiš na toplem( lahko v pečici ,ki si jo prej segrela na 50stopnj pečici izklopiš ampak mleko pustiš notr ker je pečica dobr izolator) vsaj 3-4 ure lahko pa čez noč. Daš v hladilnik potem pa vse skup dobro premešaš in probiotični jogutr je gotov. Če se potegne ni bil dovolj dolgo na toplem oz. je bila tem.prenizka ,če pa je na vrhu sirotka oz. je prekisel pa je predolgo na previsoki tem. SREČNA

No, evo. Hvala bogu, se nekdo zna predelovati mleko in razume postopek.

Zdaj pa cakajmo polarnega valjcka in njegove “zblojenke”. :)))

nova
Uredništvo priporoča

SRECNA

New Report

Close