Ali imate preprogo/ tepih v kuhinji ob delovnem pultu oz tam, kjer ustvarjate kulinarične dobrote?
V čem je smisel, da je preprpga/ tepih v kuhinji ob delovnem pultu???
Tukaj ustvarjamo razne dobrote, pa nam med kuhanjem pač po tleh pada vse sorte, od moke, sladkorja, soli, koščkkov zelenjave, kruha …
Ali ni bolj enostavno imeti ploščice ali samo laminat, pa se potem obriše, kot pa, da se vse nabira na preprogi ali moramo le- to vedno odmikati, ko kuhamo?
Je preproga v smislu samo kot lepotni dodatek?
Kaj menite?
imamo dve krpari pisani .Tako,da se ne pozna vsak flek.
iz čistega bombaža,pisane ,pestre,….,ko imam polne roke in kakšen deci vode se zlije po tleh je logično,da popivnam z njimi. perem ju redno tako,da ni hudga.
ni ga hujšega kot puščat madeže po delovnih površinah.še pade lahko kdo.
za takojšnje brisanje pa šibat v klet po čistilne krpe pa včasih ni časa.
vse odvisno kaj se dela.
1x se je cela goveja župca z jušnikom vred stresla po tleh.Ja pol pa nič ne pomaga kakor se lotit komplet čiščenja tal.
Imam klasični parket tudi v kuhinji – iz tega razloga vedno na mestu, kjer veliko prestojimo ( umivalnik – štedilnik – pomivalc) je preproga. Ampak taka, da jo lahko fliknem v stroj in operem.
Parket pomijem 2x tedensko, posesam 4x tedensko – (tudi zato, ker po hiši hodimo bosi, brez copat,parket je pa povsod tudi po kopalnicah po tleh, samo v hodniku pred vhodom ne), ampak v kuhinji po vsakem zadrževanju dlje kot uro v njej se po tleh najde kaj.
Kaj bi dala, da bi imela ploscice v kuhinji! Tako imam pa parket, ki smo ga enkrat moral dat obnovit, ker je bil pred pomivalnim koritom in stedilnikom fajn z.eban. Zapdaj ima pa neko pralno preprogo in eno krpanko, se izmenjavata, tako da ohranim lepsi parket. Mi je zoprno te preproge ptat, a bolje kot grd parket in bohnedejse kdaj ga obnavljat.
Ker v enih stanovanjih je v kuhinji parket. Še zdaj se sprašujem, kakšen arhitekt je to bil, da je zasnoval stanovanja, ki imajo v kuhinji parket… Če po parketu kaj pade, ga lahko hitro uničiš… 🙁 Je pa drago stanovanje v Ljubljani v večstanovanjski hiši…
[/quote]
Načeloma stvari ne padajo po tleh, tudi v kuhinji ne.
Ker v enih stanovanjih je v kuhinji parket. Še zdaj se sprašujem, kakšen arhitekt je to bil, da je zasnoval stanovanja, ki imajo v kuhinji parket… Če po parketu kaj pade, ga lahko hitro uničiš… 🙁 Je pa drago stanovanje v Ljubljani v večstanovanjski hiši…
[/quote]
Če ti lonc pade na ploščice, še lažje kaj uničiš, pa še poflikat se ne da.
Ker nisem nadčlovek, da mi nikoli ne bi nobena stvar padla na tla, pa ker ne mislim, da sem imuna proti zlomu stegnenice, če bi zdrsnila na mokrem fleku, imam krparo (pravzaprav jih imam več in jih menjavam, da so ves čas sveže na zalogi). Pa tudi lažje mi jo je enkrat ali dvakrat na dan otrest in enkrat ali dvakrat na mesec oprat kot pa ves čas skakat okrog z metlo in cunjo.
Aja, tepihe imate torej, da vam ni treba pucat? Ker misliš, če je pod preprogo, se ne vidi?
Tvoj problem, če se ne najdeš. Jaz navlažim papirnato brisačo in potegnem po delu, kjer se nabere največ stvari. 20 sekund posla. Pa je za razliko od tvoje svinjske krpare potem res čisto, ne samo otreseno, v resnici pa še vedno umazano. Zrsne pa človeku prej na preprogi, ki se spodmakne, kot na mokrem fleku. Ki se verjetno pobriše, da na stopiš nanj ali kakšno imate navado pri vas doma?
Svašta tukaj človek prebere.
Aja, tepihe imate torej, da vam ni treba pucat? Ker misliš, če je pod preprogo, se ne vidi?
Tvoj problem, če se ne najdeš. Jaz navlažim papirnato brisačo in potegnem po delu, kjer se nabere največ stvari. 20 sekund posla. Pa je za razliko od tvoje svinjske krpare potem res čisto, ne samo otreseno, v resnici pa še vedno umazano. Zrsne pa človeku prej na preprogi, ki se spodmakne, kot na mokrem fleku. Ki se verjetno pobriše, da na stopiš nanj ali kakšno imate navado pri vas doma?
Svašta tukaj človek prebere.
[/quote]
Ja, ti daj po svoje, ko si tako brihtna, jaz bom pa po svoje. Od nekaj drobtinic, ki jih otreseš, in nekaj madežev od vode, ki se posušijo, se krpara v enem dnevu prav gotovo ne zasvinja, več kot nekaj dni zapored pa nimam iste.
Še dobro, da nimamo kitchen police, v kateri bi monklje hodile nadzorovat ureditve kuhinj pri drugih, da o načinih kuhanja ne govorimo.