Starševski čvek

Moteče pritrkavanje cerkve

Default avatar
Pozdravljeni!

Ker nisem našel foruma, bom pisal kar tukaj. Situacija je naslednja: Živim v Vodicah, kjer je veliko starejših občanov in velika večina obiskuje cerkev. Tu živim že skoraj 15 let, vendar cerkev zadnje čase res pretirava z zvonenjem. Smo mala vas, imamo pa enega večjih zvonov v Sloveniji. Cerkev zvoni vsak dan ob 21:16 uri, in zvoni od 5 do 10 minut, odvisno od dneva. Zvoni tudi naključno, vsak dan. In uporabljajo velike zvonove namesto malih. Za primerjavo z Ljubljano: tam se cerkev komaj sliši, ko zvoni, tu pa se vse trese. Od cerkve smo oddaljeni kakih 400m zračne razdalje, vendar je poleti nemogoče spati, saj začne zvoniti že ob 6.00 in zvoni na 15 minut; po 5 minut.

Kam naj se obrnem, saj zvonenje cerkev po zakonodaji SLO ni kršenje javnega reda in miru?

Lp,
#proticerkvivvodicah2017
Default avatar
Podoben problem je tudi v Preserju, pri Podpeči. Koneckoncev gre za pluvanje v lastno skledo -- dvomim, da bojo na ta način gojili priljubljenost. Da pa vpliv na zdravje, ko ti vsak dan 'ukradejo' uro spanca, sploh ne omenjam.

Skratka, kaj se lahko stori? Bojda so sakralni objekti izšteti od zakona o javnem redu in miru.
Default avatar
Če moti tebe, moti tudi druge v vasi. Napišite pismo župniku. Če to ne bo o.k., pa na sedež katoliške cerkve v Ljubljani. Ne zvonijo povsod toliko, torej so možne prilagoditve.
Default avatar
ProtiCerkvi2017 je napisal/a:
Kdaj si se preselila v vodice? Približno poznam kraj, se mi zdi da imajo cerkev že nekaj časa tam.
Default avatar
tarči je napisal/a:
Avtor bi očitno rad, da se izseli cerkev in ne on. :))
Default avatar
antilopa je napisal/a:
Avtor spada v skupino, ki hoče uničit cerkev za vsako ceno. Sam sem ateist in sem zato samo pod pogojem da se prepove vse religije. Vključno s tistim šintom, ki ga zganjajo primorci.
Uničenja samo RKC ob bohotenju vsega ostalega sranja, ki smo mu priča, je pa globoko mimo.
Default avatar
tarči je napisal/a:
Pa kdo hoče uničit RKC???? A ste tukaj na forumu res samo bebavi ali kako? Govora je o preglasnem pritrkavanju, ki se ga da regulirati. In ni problem samo v Vodicah, temveč v več krajih.
Default avatar
Mimooooo je napisal/a:
Znam te puško od kada si još pištolj bila...
Default avatar
tarči je napisal/a:
Mi pa smo pripravljeni RKC samo tolerirat, če še ostalo podobno sranje navlečemo, drugače ne.
Default avatar
tarči je napisal/a:
joj, nihče noče uničit cerkve, samo tiho bodite, ne pa da ropotate, da se vas ja čuje po celem svetu ... a brez ropota ne znate molit?
Default avatar
Zvonjenje je blagodejno za dušo.
Default avatar
lepo prosim je napisal/a:
Avtorjev nick pa je...?
Default avatar
mio pa je napisal/a:
Ok, FILO ali FIFO? V obeh primerih boš premetalo precej sranja, preden prideš do RKC.
Default avatar
tarči je napisal/a:
:)))
Spet Tarči vsega kriv...
Default avatar

Najhujše je, da zna tudi lepo peti, pa svoj vrhunski talent uporablja za širjenje sovražnega govora. Ene dve tri pesmi so mu v civiliziranih državah že prepovedali. No nekaj ima dobrih.
Default avatar
Ma daj vsi tile cerkvenjaki ste najhujsi od vseh. Torej ce vi radi hodite v cerkev in poslusate pritrkavanje (ne zvonenje) mi je vseeno. Ne more pa cerkev dobesedno posiljevati folka z nenehnim zvonenjem. Razumem zvonenje ob dolocenih urah (vsaka polna ura), to je povsod, me ne moti. Da pa mi ob pol 10 zvecer pritrkava 15 minut brez prestanka, in to ni tisto lepo zvonenje, ampak nasilno pritrkavanje. Pa saj nismo muslimani, da bi molili cel dan! Pa ko ob 7 zjutraj zvoni za maso, da zbudi celo vas za tistih par stark ki se hodijo tja... Taki se mi zdite moteni

Vsem ki pa podpirate mojo prvotno izjavo, hvala vam, premalo nas je takih, ki jim cerkva se ni oprala mozganov. Sam sem za to, da se zvonenje popolnoma ukine. Vsak ima svoje tezave, res pa me ne zanima kdaj starke hodijo molit in donirat denar tem barabam
Default avatar
ProtiCerkvi2017 je napisal/a:
Tebe pa starši niso veliko v cerkev vozili, da si tako negativno nastrojen do nas, katoličanov. Bom molila za tvojo grešno dušo, da ne bo v njej toliko enega sovraštva.
Default avatar
Hvala bogu za normalne župnike. Našega je sodelavec poklical na začetku poletja in mu razložil težavo in sedaj je zvon tiho od 22.00 do 6.00.
Default avatar
Ma daj ne bluzi majda, vi ste itak vsi isti. Jebe se vam za ostale ki jih pac to moti. Hodi v cerkev, delaj kar zelis, moli pa za sebe in za tvoje mozgane oz kar jih je se ostalo. Nastrojen nisem do nikogar, ne bo pa mi cerkev pritrkavala ob takih urah, ker to ni normalno
Default avatar
Tina t je napisal/a:
Ko bi bil vsaj nas tak... mi imamo vodiske pritrkovalce, mislim da jih je tam nekje 5 ali 6, prav ponosno se hvalijo kako zvonijo. Meni se to zdi bolano. Kje v ljubljani se slisis cerkev? Tista na presernovem trgu je parkrat vecja od nase, pa verjetno 10x bolj tiha