piščančji čevapčiči in pleskavice
No, pa so me nategnili. Reklame v stilu “danes si ti zmagovalec”, v kadru seveda pečeno meso, lepo pečeno, z žar črticami zraven.
Sem kupila, pleskavice in čevapčiče.
Danes spekla pleskavice – ogabno, slano, brezokusno, gumijasto. Čevapčiče bom jutri spekla ter vrgla vranam in srakam.
Je ta packarija sploh komu užitna? A jeste to?
Pri nas kar veliko pečemo, tako, da sem že pred časom ugotovila, da se vsi pripravljeni čevapi ali pleskavice zanič in vsebujejo razne dodatke, tako da zgledajo kot hrenovke.
Jaz kupim za čevape mešano melto sveže pri mesarju, če ocenim, da vsebuje preveč maščobe mi posebaj zmelje še malo mesa. Nato začinim z osnovnimi začimbami, sol, poper, paprika, mešanica mediteranskih začimb in malo mineralne – to je to. Seveda če imaš piknik in veliko ljudi pa je s tem več dela kot z pripravljenimi.
Od katere firme so pa ti neokusni cevapi in pleskavice?
Jaz kupim obcasno v Hoferju od Pivke in od PP tudi vcasih, pa so mi oboji dobri. Sem pa obcutljiva na slano in mi ti niso preslani.
Ljudje v moji okolici zelo hvalijo Pivko, priznam, da premalo kupujem te pakirane zadeve, da bi lahko primerjala Pivko in PP.