Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Ob kuhanju jagodne marmelade pena

Ob kuhanju jagodne marmelade pena

Živjo, zanima me, zakaj nastaja ob kuhanju marmelade pena, kako to čimbolj preprečiti in jo uspešno pobirati stran. Jezna sem, ker mi gre za en kozarec pene oz sadja na kg sadja v nič. In bi naslednjič rada to preprečila.
Hvala za nasvete.

Ni kaj, to odstraniš z nizko zajemalko.

Ravno ta vikend sem skuhala 3 runde jagodne marmelade, prva se je penila, a ne hudo, druga skoraj nič, tretja mi je pa zaradi pene celo prekipela. Tudi drugače, ko kuham marmelado, se mi kdaj speni, kdaj pa sploh ne, pa jih kuham po enem in istem receptu.
Če je pene veliko, jo poberem, zraven gre tudi nekaj sadja, a dam vse skupaj v cedilo in sperem peno, sadje pa naza v lonec.
Če je pene malo, jo pustim, se razpeni.

Marmelade mi stojijo tudi 2-3 leta, tako da pena ne vpliva na kvaliteto.

nova
Uredništvo priporoča

Pa to celo jaz vem. Peni se zaradi kislin v sadju – to moraš odstraniti, da ni marmelada kisla. Tega ne moreš preprečiti, nasprotno, je cello zaželjeno.

New Report

Close