Starševski čvek

Seboroični dermatitis. Kateri šampon?

Default avatar
Imam seboroični dermatitis. Pretekle zime sem imel več težav z rdečico okoli nosu, ki je na vsake toliko časa izbruhnila. Letos z njo nisem imel težav, saj mi pomaga BlueCap krema. Imam pa kar precej težav z lasiščem. Srbečica, ogromno prhljaja. Nekaj časa uporabljam šampon, prav tako znamke BlueCap. Ta pa mi sicer pomaga, saj simptome omili, ampak le za en dan. Drugi dan pa se simptomi povrnejo, tretji dan pa so že obupni, tako da je tuš obvezen.

Zato me zanima, če ima kdo podobne težave? Kateri šampon priporočate?
Priponke

Shampoo-Hair.jpg
(46.85 KiB)

Default avatar
Meni pomaga samo Oronazol šampon.
Default avatar
Jaz sem šla v lekarno, ker ima hčerka težave s tem in sem naletela na lekarnarco, ki mi je rekla, da tudi njej pomaga samo oranozol. Sicer nisem navdušena nad tem, ampak ne more hoditi okoli za zaplatami prhljaja. In nič drugega ne pomaga! Enkrat, dvakrat opere, pa je spet mir nekaj časa.
Sva pa naročeni pri dermatologu, pa bomo videli.
Default avatar
Naravno milo, najboljše je kozje milo v trdi obliki
Default avatar
Lep pozdrav, tudi sama imam seboroični dermatitis. Za obraz mi najbolj pomaga domač jabolčni kis. Kapnem ga na vatko in tapkam po problematičnih področjih. Za lase pa uporabljam Vichy Dercos proti prhljaju in mi tudi zelo pomaga.
Default avatar
Normalno je, da je treba lase ob izbruhih umiti 2x do 3x na teden. Meni se daleč najbolje obneseta Blue Cap in Uriage D. S. (ta se lahko uporablja tudi kot gel za tuširanje), ampak oba uporabljam vsak drugi dan. Nisem nikoli niti pričakovala, da bi si lahko umila recimo samo 1x tedensko. Tudi v navodilih za uporabo skoraj vedno piše uporaba minimalno 2x na teden. Ne vem, če bo kateri šampon umiril stanje za več kot nekaj dni, tudi Oronazol verjetno ne. Sem pa tudi jaz že slišala veliko pohval za Oronazol, veliko ljudem ustreza in pomaga, tako da lahko poskusiš še s tem.
Default avatar
obupno lasišče je napisal/a:
Ni šampon, ti bo pa zagotovo pomagalo.

Koprive sesekljaj, daj jih v svinjsko mast -domačo, potem si pa lasišče s tem mastnim pripravkom namaži in drži vsaj 1 uro, potem pač speri z blagim šamponom. Tako ponavljaj vsak teden, dokler ne bolje.
Poleti pa s tako mastno glavo na jutranje sonce, zelo učinkovito.
Ko je sezona kopriv si narediš zalogo te masti in daš v lončke ter hraniš v skrinji - po potrebi vzameš ven, če kdaj izven sezone še rabiš.

Tako sem partnerju pred leti naredila in je bilo konec težav.
Default avatar
Zdravo,
mogoce bo komu v pomoc. Meni zelo pomaga krema od Ducray kelual DS.
prej sem se zaradi s.d. luscil cel. sedaj ni vec rdecice ali lusk.
Default avatar
Zdravo saba1, lahko malo vec poves kako ti je pomagalo? Za Koliko casa te je resilo tezav? Imam tudi jaz probleme z tem..
Default avatar
Ducray kertyol pso resil problem.
Default avatar
Zdravo,
če še potrebujete šampon za seboretični dermatitis me pokličite na 070564386 imam na naravni bazi. Prejel več certifikatov.