Forum.Over.Net

Starševski čvek

Kako si lajšati bolečine

Default avatar

Artritis ena

Dva tedna ne morem nič. Bolijo me sklepi. Največdesni komolc, zapestje, prsti, leva noga koleno. Zasledila sem da pomaga vitamin D. JE KDO probal? Hvala
Default avatar

Seveda se da

Te razumem, imam tudi jaz artritis. Meni je najbolj pomagalo ko sem iz prehrane izločila razhudnike (paradižnik, paprika, krompir, čili, tudi tobak). Rezultat se ne vidi takoj, je treba počakat kaka dva meseca. Nato lahko eno po eno uvajaš nazaj in ugotoviš, kaj ti škodi. Pa čim manj glutena, laktoze, cukra ... bolj sadje zelenjavo jajca ribe. Pomagala mi je tudi smola industrijske konoplje. Predvsem pa pomaga, da razčistiš v glavi - kdo si, kaj hočeš, poskrbiš zase: zmanjšaš stres, narediš kak dober sklep glede prehrane, vode, spanja ... pa zelo mi je pomagala vodena vadba, kar so mi že od začetka svetovali. Poglej še na forum revma, tam je precej dobrih nasvetov. Da se doseči remisijo in živeti brez bolečin. Drži se!
Default avatar

celostna obravnava

Seveda se da je napisal/a:
Zanimivo,res,ključnega pomena je hrana. Tudi pri sadju moraš paziti katero vsebuje več sladkorja.
Default avatar

Omega 3

Meni pomagajo edino tabletke Lyprinol..se kupijo v lekarni
Default avatar

iz izkušenj

Kot prvo in že svetovano: izloči zelenjavo rodu razhudnikovk: ti so najpogostejši vzrok zagona bolećin artritisev in drugih AI bolezni.

Če imaš samo 5 kg preveč, sklatit dol. Nujno - odvečna, prekomerna teža je dodaten trigger za bolečine pri RA.

Omejuj: sol, sladkor ( nujno), hrano in izdelke s trans maščobami. Veliko modrih rib, losos in tuna.
Nič ocvrtega. Alge - lahko tudi v tabletah - ker so čistilci telesa in tudi stvari, nabranih v sklepih in obsklepnih tkivih, zaradi česar se ti pojavi bolečina.


Omeji stres - pri nekaterih je stres tisti faktor, ki sproži bolečine in pa dovolj spanca - vsaj 7 ur na dan... Alkohol je tudi bolj kot ne strup za bolnike s to boleznijo....

Savnanje v infra savni je meni delalo in še vedno dela čudeže, hodim na Bikram jogo, ki je zame idelna vadba, plavanje v topli naftni vodi tudi. Drugo razgibavanje je nujno , vsakodnevno potrebno, samo tako in s takimi napravi, da niso obremenjeni sklepi s tvojo lastno težo ( veslač naprimer). Tek odpade, je prevelih impakt na sklepe...

Proti bolečinam pomaga kak dober nesteroidni antirevmatik dnevna doza med 500 in 1500 mg, po posvetu z zdravnikom seveda ( Naklofen duo ali Naprosin & podobna generika, to mora imet bolnik z RA in AI bleznimi vedno pri roki, ko se pojvavi zagon bolezni, se naučiš prepoznat zgodnje simptome), ampak pomembno da ga vzameš takoj na začetku, ne ko bolečina že zaseva in je močna. Ker kasneje ti bo žal pomagal pa samo kortikosteroid za zajezitev in umiritev vnetja ( Ala Medrol...) Seveda zraven je treba vzet še kakšno zaščito za želodčno sluznico, ker je doza kar visoka....
Default avatar

za vse revmatike

Walter Last, Arthritis

Zamolčana resnica ali kako poceni in naravno, brez škode zaradi stranskih učinkov, ker jih ni, proti tem strašnim bolečinam.
Takoj pomaga.
Boraks pa boste dobili z malce brskanja po netu, ker ga je farmacija čez noč snela s polic, se pa dobi tudi pri nas.
Tudi ostali članki priporočljivi, posebej magnezijev klorid.
Prva pomoč pri vnetih in bolečih sklepih je tudi mazanje z ricinusovim oljem.
Default avatar

Tudi revmatičarka

iz izkušenj je napisal/a:
To so pravi nasveti.
Default avatar

Kajzer30

Ahahah sem vedo, da bo spet to sranje konopljo prislo!! Prosim ne temu nasedat! Nobena konoplja pribteh bolecinah ne bo pomagala. Ne verjeti tem sarlatanom!
Ce je revma, se najprej zdravi z medrolom in nato z antirevmatiki. Recimo Movalis je dober. Ce je zelo hufo, se predpusejo bioloska zdravila. Moras pa res izkljuciti sladkor iz prehranr, ker sladkor vzpodbuja avtoimunska vnetja. Pojdi k zdravniku in prosi za napotnico za revmatologa.
Default avatar

giht

Artritis imajo praviloma vitke in manjše ženske, bolj znan pod imenom giht.
Default avatar

Movalis je specifičen

Kajzer30 je napisal/a:
Ja, tole teženje s smolo konoplje je res pretiravano Ker v veliko primerih prekine samo bolečino ( torej sinapso v možghanih), ne pa vedno tudi odpravi vzroka vnetja.

Saj verjetno če ima revmo avtorica, je že bila obravnavana pri revmatologu.

Novalis ima lahko kar precej hudih možnh stranskih uinkov, več, kot naprimer Naprosyn ali naklofen.... Sploh kar se nastanka edemov v telesu tiče in vplivov na srčno mišico. Bolj so pacienti tudi nagnjeni k trombotičnim obolenjem ( nastajanjem strdkov). Tudo pri nerizičnih bolnikih za srčno žilne bolezni....

Jaz sem imela kar precejšnje težave z zadihanostjo pri jemanju Movalisa, občutek da si brez kondicije, celo hodit v hrib čisto mlao časa, vzame sapo. Pri jemanju Naklofena ali Naprosyna pa tega ni.... Pa slabokrvnost je bila tudi pri Movalisu vedno prisotna, pri ostalih dveh pa je ni.

Glede bioloških zdravil pa: indikatorji so seveda čimamanj stranskih učinkov že pri jemanju nesteroidnih antirevmatikov - ker jih je pri bioloških še več - pa je padec imunosti še najmanj :) In seveda tudi traja vsaj določeno obdobje, da te stestirajo in da prideš v "register" kot primerni prejemnik bioloških zdravil Za neketare prepozn, ker se začne škoda že delat tudi drugje ( degeneracije skeleta naprimer).

Ni nujno, da se "revma" najprej zdravi z Medrolom - ker če se pravočasno zajezi vnetje in umiri bolečina, Medrol ni potreben - samo večina čaka predolgo ali pa ne pride v obravnavo pravočasno v revmatoloških ambulantah, le nimajo ravno nujne napotnice, tako da bi zajezili bolezen že z nesteroidnimi anitervmatiki, ne kortikosteroidi, ki so pa še vešji strupš za ostalo telo.
Default avatar

klatiš monade

giht je napisal/a:
pojma nimaš - "giht" ali putika ni enako artritis, nikoli!

Putika je nabiranje sečne kisline v obliki kristalov v sklepih, imajo ga pa večinoma tudi in predvsem redni pivci alkohola, prikriti in potrjeni alkoholiki.

Artritis je pa vnetje obsklepnih veziv in tkiv in posledično degenerativne spremembe sklepov, dostikrat so vzroki stresni dejavniki v življenju ( hudo stresno obdobje, tudi nosečnosti, porodi, ko se telo izčrpa v parih letih, ko je preveč zaporednih porodov naprimer, pa premalo spanca ), nepravilna prehrana, pa tudi debelost. Pa pri nekaterih oblikah revmatskih obolenj tudi genetika.
Default avatar

giht ali uroartritis, putika

klatiš monade je napisal/a:
Je uroartritis, v tujini giht pač ni poznan termin, le pri nas in na jugu.

Malo bolj bo treba študirati.
Revmatska obolenja so zelo širokega spektra.
Default avatar

preveč površno pišeš

klatiš monade je napisal/a:
Putika je značilna za drobne ženske, ki alkohola niti ne pokusijo.
Default avatar

kr ena mama

No, dobila si kar nekaj raznoraznih odgovorov. Pa še jaz: imela sem precej problemov z bolečimi koleni, tudi ostali sklepi so me že precej matrali, sploh ob spremembi vremena. Šla sem do ene bioenergetičarke, ki mi je naredila terapijo in mi je zelo pomagalo. Priporočila mi je tudi kapljice vitamina D3 od La Vie iz Avstrije. Lahko se registriraš na njihovi strani in naročiš. Meni je absolutno zelo pomagalo, tako da sem se rekreativno spet začela ukvarjati s tekom. Sem pa jemala cca. 7 kapljic dnevno s precej tekočine. V Sloveniji ne poznam primerljivega odmerka D3 vitamina... in kadarkoli le moreš, se "nastavljaj" soncu (naravni vir D3 vitamina).
Default avatar

Sabina V

Mene pa zanima mnanje ali pa izkušnje, še bolje:
Vogelov recept za artritis

Zmešajte skodelico vroče vode z dvema žlicama medu in žličko cimeta v prahu, spijte eno zjutraj in eno zvečer. Če redno pijete, se tudi kronični artritis lahko ozdravi. V študiji, ki so jo naredili v univerzi Kopenhagen, so zdravniki pacientom vsak dan dali pred zajtrkom žličko medu in pol žličke cimeta. V enem tednu je od 200 pacientov 75-im bolečina popolnoma izginila. Po nadaljnjem mesecu so bili praktično vsi pacienti brez bolečin, čeprav nekateri skorajda niso mogli več hoditi.

Je kdo to poskusil? Kakšna je bila reakcija?
Default avatar

kknd

Najprej je pri vsaki bolezni potrebno odstraniti vzrok, če jo želimo pozdraviti/odpraviti. Brez tega, da se odstrani vzrok to ni zdavljenje ampak blaženje simtomov. Kot je bilo že omenjeno v tej temi je za razne artritise in z njim povezane bolezni glavni krivec intoleranca na glikoalkaloide/alkaloide v razhudnikih (krompir, paradižnik, jajčevec, paprike, vse vrste pekočih paprik, goji jagode ter tobak). Te rastline pri številnih ljudeh povzročajo imunski odziv telesa, ki se dolgoročno začne kazati z raznimi avtoimunskimi in drugimi kroničnimi boleznimi ter sistemskim vnetjem (povišani vnetni markerji - predvsem hsCRP). Poleg omenjenih rastlin pa je potrebno odstraniti tudi vse njihove skrite vire, ki se nahajajo v veliki večini predelanih živil (salame, hrenovke, nekateri kruhi...modificiran škrob je lahko krompirjev škrob itd.) Izogibati se je potrebno tudi gensko spremenjeni hrani in pesticidom nasploh.
Seveda tudi, če omenjeno skupino rastlin odstranite iz prehrane spremembe ne bodo vidne čez noč. Vsaj mesec ali dva je potrebnih, da se spremembe vsaj malo opazijo. Za doseganje remisije pa lahko traja tudi 4-5 let.
Tako pač je za nekatere, genetika je ku*ba :)

http://noarthritis.com/research.htm
https://www.westonaprice.org/health-top ... ghtshades/
http://www.esnsa-eg.com/download/resear ... 114.12.pdf
Default avatar

med ni za vsakogar

Sabina V je napisal/a:
Pozor: med je izjemno težko prebavljivo živilo, nekaterim revmatikom dostikrat dodatno ziritira želodec, ker že peroralno dovolj obremenjujeno želodčno sluznico in prebavila z zdravili - ne prenašajo medu vsi dobro. udi jaz ga ne . me takoj začne peči zgaga po njegovem zaužitju ( sladkor.....)

Če že, kombinacija kurkuma, cimet - to sta naravni protivnetni sredstvi. Z nevtralnim tekočim sredstvom, kot je kakšno riževo mleko ali pa voda.
Default avatar

Slaba hrana

Mene zacne vse bolet ce pojem skuto, strocji fizol, malancan, pomarance, prsut pa se se najde kaksna hrana, ampak po nasteti me zacnejo vsi sklepi bolet.
Default avatar

pitra

Artritis ena je napisal/a:
Zelo pomaga proti bolečinam in vnetju smola industrijske konoplje.
Default avatar

Lučka60

Tudi jaz imam hude bolečine, gleženj, komolec, zapestja, najhuje je s prsti na rokah, en prst je že deformiran. Enkrat sem dobila injekcijo. medrol depo, pomagal ni nič, stranski učinki pa hudi, tako, da nikoli več. Jemljem smolo industrijske konoplje-CBD dva meseca in zdi se mi, da je malo bolje. Še bolje mi je pomagala bioresonanca, žal pa je za nas upokojence terapija zelo draga. Mesa ne jem, sladkega tudi ne preveč, ostalo kar priporoča "kknd" pa tudi ne pretiravam. kknd-ju se pisala na mejl, pa mi ni odgovoril. Zanima me pa, zakaj eni lahko vse jedo, tudi pretiravajo, pa nimajo nobene bolezni in težav. Mislim, da je veliko kriv tudi stres, nezadovoljstvo z življenjem, morda težave v partnerskem odnosu, morda, kdo bi vedel. Zanimivo bi bilo vedeti ali je kdo od trpinov z revmo prebolel borelijo, kako je z vrednostmi vitaminov B12, D3, jaz imam oboje pod spodnjo mejo. Morda pa najdemo kakšen vzorec, ki se ponavlja.
Vsem čim manj bolečin in lp