Starševski čvek

Možganski tumor

Default avatar
Živjo,

A kdo pozna koga, ki je imel možganski tumor in kakšni so znaki? Mene non stop boli glava, slabo mi je. Vendar to dvoje ni istočasno. En dan boli glava, drugi dan slabo za bruhat... Ali je to znak?
Default avatar
Pojdi na magnetno ali na CTG glave. Ni se za špilat
Default avatar
lahko je migrena, imam take znake že 20 let..če se je pri tebi pojavilo nenadno, prej pa nisi imela nikoli glavobolov, potem vprašaj zdravnika..gotovo ni nič posebnega oz. tumor je zadnja možnost.
Default avatar
Glava me vedno boli ob slabem vremenu oz nizkem pritisku. Zadnje čase me pa dosti bolj. Me pa bolj popoldan kot zjutraj. To naj ne bi bilo ravno značilno. Upajmo!
Default avatar
če ti za glavobol pomaga lekadol ali aspirin, potem zihr ni tumor. Imaš pač tenzijske glavobole, skoraj vsi jih imamo.
Default avatar
če je povezano z vremenom, potem je po moje manj verjetno kakšen tumor, mogoče imaš ti prenizek ali previsok pritisk...in pa za tumor so bolj značilni jutranji glavoboli.
Default avatar
Mogoče sem se čudno izrazla: včasih me je glava bolela ob nizkem pritisku, sedaj me pa cca 5x na teden. :(
Default avatar
Kadar boli glava je potrebno preveriti tudi krvni pritisk , če je previsok. Redno si meri vsaj 10 dni. Potem je potrebno preveriti, če je vse ok z možgani - npr. glavoboli so lahko znaki anevrizme ali bližajoče možganske kapi. Na tvojem mestu bi od zdravnika zahtevala pregled z MG ali celo s črnilom. Pri teh stvareh se res ni za hecat!
Default avatar
Imam kronicno prenizek pritisk...
Default avatar
Pri možganskem tumorju so znaki lahko različni. Poslabšan in zamegljen vid, slabši sluh, neznosni glavoboli, epileptični napadi, mrtvenje in bolečine v roki... Skratka, ne misli na to, da imaš možganski tumor. Če te tako močno skrbi, pojdi h zdravniku in zaprosi za napotnico za podrobnejše preiskave. Srečno.
Default avatar
Pri prijateljevem očetu je bil prvi znak izguba fine motorike, gumbov si ni več mogel zapreti, zadrge, takšne stvari. Potem ga je kar malo zanašalo. Kot bi bil pijan se je vedel, pa človek nikoli ni pil. To so bili prvi znaki.
Default avatar
Ma kakšen tumor. To je dejansko zadnja možnost, čeprav ljudje tako radi delate paniko.

Bolj verjetnih razlogov je kar nekaj: lahko gre za navaden tenzijski glavobol, lahko gre za glavobol zaradi dehidracije, lahko zaradi nizkega pritiska, lahko je v povezavi z želodcem - pri gastritisu rado boli tudi v glavi, ko se spahneš, je bolje, lahko je migrenski....

Zgodbe o tumorjih in anevrizmah so zelo redke, pa še to pri bolj starih ljudeh - po 50, ti pa si mlajša.
Default avatar
Haribo je napisal/a:
Potem je pa to to, v kombinaciji s pomladansko utrujenostjo (=pomanjkanjem kakšnih vitaminov ali mineralov). Spij kavo z limono, kakšno vitaminsko šumečko, pojdi na svež zrak, pa bo. Pozabi na tumor. Če bi vsakega z glavobolom preverjali za tumor bi zavarovalnica bankrotirala.
Default avatar
Možganskega tumorja ti nihče ne bo diagnosticiral takole na daljavo, anonimno. Samo zdravnik ti lahko da kakršenkoli odgovor glede tvojih glavobolov.
Default avatar
Ne zanašajte se na leta, moj mož ga je imel pri 40 in tudi umrl zaradi tega.
Večkrat ga je bolela glava in zjutraj je bruhal, tega se najbolj spomnim. Kasneje so bili tudi problemi z ravnotežjem. Ker pa je bil tako mlad ni nihče pomislil na najhujše, tudi njegov osebni zdravnik ne, saj ga ni poslal na nobene dodatne preiskave dokler ni bilo prepozno. Avtorica lahko je le migrena, vendar pojdi k zdravniku in zahtevaj dodatne preiskave.
Default avatar
Poznala sem.Ni je vec.Mlada,okrog 30 let.
Glavobol,vrtoglavice,hude motnje ravnotezja...

Enkrat sem videla se eno gospo,ki je par mesecev hodila k zdravniku,da ji je slabo.So jo poslali k psihiatru,da so tezave psihicne,ker je psihiater dal mnenje da niso,so jo po parih mesecih dali se na ct glave-multipli tumorji.Tudi nje zal vec ni.

Moja teta.Nonstop glavoboli,doma tri mali otroci.Noben tablet ni pomagal,na koncu je ze pila zraven alkohol,neznosno...Ko so ugotovili vzrok,je tumor rastel ze v nos.Ni je vec.

Moja oma.Prvo tumor dojk-pozdravljen,ki se je kasneje pokazal se kot tumor mozganovine-umrla zaradi zapletov po operaciji.
Default avatar
Da ne odpiram nove teme... Imam nekaj vprašanj: Je tu kdo, ki so mu odstranili (benigni, atipični, ne maligni) meningeom (oz. poznate koga). Kakšne so lahko posledice operaciji, tudi več časa po operaciji (več mesecev, let). Kdaj so vidni znaki ponovite? Se lahko oseba, ki je imela (pribl. pol leta po operaciji (atipičnega) menigeoma) mr glave in tam piše, da ni vidnih znakov ponovitve, lahko veseli, da se menigeom ne bo ponovil. Hvala za deltev vaše izkušenj....
Default avatar
vprašnja je napisal/a:
brez zamere, odpri novo temo. pri milijonu tem tu gor ena več ali manj ne bo naredila razlike.
da ne govorim o tem, da se bo večina zagnala odgovarjat na prvotno temo, ti pa odgovorov ne boš dobila.

na tvoje vprašanje ne vem odgovora, ampak glede na tole

Se lahko oseba, ki je imela (pribl. pol leta po operaciji (atipičnega) menigeoma) mr glave in tam piše, da ni vidnih znakov ponovitve, lahko veseli, da se menigeom ne bo ponovil.


nehaj komplicirat.
izvidi so dobri, garancije v življenju pa nimaš za ničesar
Default avatar
Poznala sem je napisal/a:

Napiši še kaj slabega.Je tako zanimivo brat.In spodbudno.Za avtorja in za vse.
Res.Najrajši imamo slabe novice.
Default avatar
ja madona no je napisal/a:
ti napišem še nekaj spodbudnega

gospo, ki je pisala te vrstice, je tri ure po tem povozil vlak.
pred dvema letoma.