HOFERJEVO MLETO MESO
Meni se pa tko gravza meso pri mesarju..cel dan…dneve tam v vitrini. Ohlajeno… recimo, obiskano s strani muh..sigurno. Saj vem,da vsaj vidis kaj dobis..ampak res me zmrazi ko pomislim koliko casa se tam valja. Sem dozivela da se prinesla nazaj meso z vonjem..tudi barva je kazala da je pokvarjeno. Pa ga je mesar vzel iz vrecke in vrnil v posodo za prodajo v vitrini. Me ni vec videl.
Meni se pa tko gravza meso pri mesarju..cel dan…dneve tam v vitrini. Ohlajeno… recimo, obiskano s strani muh..sigurno. Saj vem,da vsaj vidis kaj dobis..ampak res me zmrazi ko pomislim koliko casa se tam valja. Sem dozivela da se prinesla nazaj meso z vonjem..tudi barva je kazala da je pokvarjeno. Pa ga je mesar vzel iz vrecke in vrnil v posodo za prodajo v vitrini. Me ni vec videl.
Ne, ker je v njem zmletega preveč maščevja Tako v samem govejem, kot v mešanici goveje-svonjsko. Še največ pa mastnega tkiva v BIO govejem. enkrat preverjeno vse troje, se je izcedilo za več kot pol jogurtovega lončka maščobe pri vsakem od pol kile mesa. Prav tako ne kupujem nobenih vakumiranih paketov mletega po drugih trgovinah ali iz mesarjeve vitrine postrežno namleto meso, ki že čaka – mesarju pokažem kateri kos želim in mi zmelje , prve nekaj cm iz mašine od prejšnjega gredo pa na stran, da res tisto od izbranega kosa mesa ven pride. Tako me je naučil sorodnik, mesar, pred 20 imi leti.
A res, kaj pa je?[/quote]
Velikokrat gre (ne vedno) gre za presno mesnino, ker dodajo še čuda enih stvari zraven, npr. sol, sladkor, askorbinsko kislino, natrijev acetat … Je bilo kakšne tri leta nazaj, ko se je ZPS spravil testirat. Od takrat večina proizvajalcev vsaj označuje pravilno, ker ne smeš označiti kot sveže meso, če so zraven še drugi dodatki (razen malce soli).
Res je treba prebrati deklaracijo, čisto pri vsem.
A res, kaj pa je?[/quote]
Velikokrat gre (ne vedno) gre za presno mesnino, ker dodajo še čuda enih stvari zraven, npr. sol, sladkor, askorbinsko kislino, natrijev acetat … Je bilo kakšne tri leta nazaj, ko se je ZPS spravil testirat. Od takrat večina proizvajalcev vsaj označuje pravilno, ker ne smeš označiti kot sveže meso, če so zraven še drugi dodatki (razen malce soli).
Res je treba prebrati deklaracijo, čisto pri vsem.[/quote]
Tudi če je samo plin, plinska bariera, v kateri pakirajo vakumpak meso v plastične posode s folijo, da ostane lepo svetleče, roooožnato…..
Saj se zavedaš, da je askorbinska kislina po ”domače” povedamo vitamin C? Ne vem, zakaj bi to dodajali mesu, a škoditi, razen v enormnih količinah ne more. Natrijev acetat pa je le ojačevalec, ta ki ga najdemo v hrani kot ojačevalec okusa pa je produkt sode bikarbone in navadnega kisa (ponavadi alkoholnega, ki ima več {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ocetne kisline). Najlažje je strašiti s kemijskimi imeni brez vedenja, kaj dejansko pomenijo.
Ne zdi se mi ravno slabo. Včasih je slabše tisto meso, ki ti ga zmelje mesar, ker je res tako kot je napisala zgornja bralka, včasih ti mesar zmelje tisto meso, ki je stalo ves dan v omari in so ga obiskale tudi muhe.
Samo vprašujem se, KAM DAJO VSE TISTO NEPRODANO MESO, KI MU ROK TRAJANJA POTEČE.
Ker tiste police so polne pakiranega mesa, ki mu rok trajanja, recimo poteče jutri, na polici pa je zvečer še cel kup mesa.
Nacelo kupujemo stvari v Hoferju in smo zadovoljni s kvaliteto. Mleto meso pa sem kupila nazadnje pred leti in ga ne bom nikoli vec. Najprej sem preprazila cebulo, nato primesala to Hoferjevo mleto meso. Namesto, da bi lepo zadisalo po mesu, sem ves cas vohala neko ogabno kisluno. Da ne bi vedla kan imam v loncu, ne bi nikoli uganila, ta je to fasirano meao. Ogabno, res. Meso kupujemo samo pru mesarju, pa se to poredko. Se malo, pa bosta pri hisi mesojeda samo se pes in macka.
[/quote]
Ja, vsega naštetega se zavedam. Vseeno pa nočem, da se ti dodatki nahajajo v mojem mesu. Vsak po svoje, če ti želiš vse te dodatke v mesu, izvoli. Jaz jih pač ne, ne glede na to, ali so naravni, umetni, škodljivi ali ne.
Pa ti veš, kako pridobivajo askorbinsko kislino, oz. sintetičen vitamin C?[/quote]
Daj, povej kako, jaz ne vem.
Izogibam se pakiranemu mesu, včasih pa ga po sili razmer vseeno kupim. Nikakor ni enakega okusa kot sveže zmleto pri mesarju.