Najslabša jed, ki ste jo skuhali/pripravili?
Hja, ni bla tako slabo pripravljeno, kot sem jaz šalabajzer zeznil stvar.
Namreč pri nas imamo navado, da vsake toliko časa poleti za vikend naredimo večji piknik s sosedi. No sem se jaz k***il, da bom zopet skuhal dober pasulj. Evo mene v elementu. Dan pred tem mi je kolega prinesel dve čili papriki in me opozoril, da gre za eno od najbolj pekočih vrst. Jaz tele kot tele, ja kaj pa lahko naredita ta dva čilija veličine manjše vrtne jagode, lepo oba na drobno seskljam notri v kotel s semeni vred.
Saj je bilo za jest… ker imamo pocinkane želodce, pa ščeve tudi nismo hotli izpasti. Tisim, ki pa nosijo očala so se tudi ta zarosila. Po čelu nam je teklo kot meksikancem…
Smo pa bili hrabri in smo se borili do konca. Piva nikoli prej in nikoli kasneje nismo toliko popili.
Seveda pa včasih tudi kaj zažgem. Ampak tisto ponavadi ne pojemo. :-))
Ni mi jasno, kaj sem ga nazadnje polomila, ampak namesto sijajnega cheese-caka (t.i. sirove torte) je uspel stapkan beton. Tako zgoščeno, da sem komaj pogoltnila tisti košček, kaj šele gostje. Svašta, pa drugič sem jo delala in je prvič sijajno izpadla! Ni pa bil isti recept, ker prvega nisem več našla. Skratka, polomija – pa sem sicer dobra kuharica…
saj veš kako je, ko se dedci delamo dedce. Ženske so sam žlico namočile in raje počakale na roštilj.
Mi pa junaki… :-)))
Od tedaj ne dodajam več “neznanih” sestavin v jedi. :-))
dobra domača čokolada. Delala prvič in zadnjič. Ni bil recept s kulinarike, temveč tak preprost, napisan na listku, je krožil v podjetju, tudi fotokopije so bile. Nekdo je
kiksnil pri sladkorju. Zdelo se mi je preveč, a recept je recept, ne smeš spreminjat,
ker se hitro sfiži. Pa nisem nič spremenila. Dobila sem lep, velik kos domače čokolade,
ko sem hotela odrezati kos, je bila trda kot kamen. Razbijati sem jo morala s kladivom za meso ,Imeli smo čokoladne lizike, pa jezik nas je bolel ,
Kaj pa vem, jih je bilo toliko in so še … pač, nisem ravno kuharsko nadarjena.
Je pa moja mami tam davnega leta, ko se je še po starem hiše zidalo, za gručo delavcev kuhala kosilo (kuha sicer odlično), del katerega je bil tudi ocvrt piščanec, in je moko zamenjala s sladkorjem v prahu. Trije piščanci so šli v smeti, delavci pa … k sreči so imeli smisel za humor.
Praznovanje 50 ljudi, jaz pripravljam testo za štrudelj, si nalijem belo olje v dozirko, med tem časom je sestri počila plastenka za cet al kaj jaz vem kaj, v glavnem v popolnoma enako dozirko je nalila cet, kako vraga nisem opazila, da delam testo z cetom ne vem, mati pride v kuhijo in pravi kaj tako močno smrdi po cetu, pa jaz pravim, da se je sestri čisto snelo s tem pucanjem in pripravljamo dalje, nakar po kaki uri, ko je testo počivalo, mati vpraša kaj imam to v dozirki olje, ji rečem da ne, pa potem ona da je olje, pa pride seka, oh ne to je cet pravi, no potem nam je bilo jasno, testo je bilo narejeno s cetom 😉