Starševski čvek

Tale dpd dostavna sluzba

Default avatar
je pa en totalen polom....tema
Default avatar
Das telefonsko stevilko, oni ti posljejo mail, kdaj bo dostava in cakas in cakas doma. On uleti na dvorisce, ne pozvoni, vrze listek v kaselc, kot da te ni doma. Gospoda klices na mobi (mobi od kurirja dobis na e mail), ga klices, se ne javi. Po kaksni uri klice nazaj, pove, da ni bilo nikogar doma( laze ko pes)in pove, da je v guzvi in da pripelje drugi dan. Mu povem, da se lahko vsedem v avto in ga nekje pocakam, on pa bla,bla ni casa in zatrdi, da jutri bo pa res dostavljeno. Drugi dan ga klicem ze zjutraj, da se dogovoriva, on pa meni rece, da mi bo pustil paket na bliznji pumpi. Ga vprasam, zakaj ni to storil ze vceraj? Odgovor: nisem vedel ce lahko. DPD jajca na kubik
Default avatar
Precej naročam po netu, veliko iz tujine. Ravno prejšnji teden dobila dva paketa dpd. Brez problema. Tudi z ostalimi dostavnimi službami še nisem imela težav, Je res, da živimo na samem in ponavadi rečem, naj kar pred vhodom pustijo (kar fantje niso navdušeni in sosedom nesejo :-)))
Default avatar
Tudi sama sem imela enake izkušnje že trikrat. Poden. Na žalost se vsi spletni prodajalci poslužujejo samo njihovo dostavo :(
Default avatar
Meni pa ne, da so vrgli listek v kastelc (čeprav sem bila 24/7 doma zaradi bolniške), celo zavrnili so paket oz. ga poslali nazaj, češ da ni naslovnika!! A nabiralnik jasno označen in nameščen na ograjo, jaz pa doma!
Default avatar
Danes zjutraj klic ob 6h, in potem ki pove kdaj bo prisel, in ob isti uri ga pred vrati...to je moja 32 dostava iz tujine, in vsaka jim čast...bravo.
Default avatar
Z njimi in tudi z drugimi dostavnimi sluzbami, ceprav tedensko dobim vec posiljk in to ze vec let, ker imam podjetje.
Default avatar
Že več znancev je naročalo in jim je dostavil DPD in je večkrat bil problem. Enkrat je pisala telefonska od enega dostavljalca, ko so ga poklicali je rekel, da on nima tega paketa. Drugič pa so zamujali za več kot 2 uri glede na dogovorjeno.
Default avatar
DPD in ostale "hitre " pošte poskušajo konkurirati državni pošti. Državna pošta ima pač svoje poslovalnice po vseh malo večjih krajih in točno veš, kje te pošiljka čaka, če te takrat, ko jo poštar pripelje, ni doma. Res je, da so ostale pošte v dogovoru z raznimi bencinskimi servisi in trgovinami, da pustijo pošiljko tam, vendar ne vem, koliko se to izvaja v realnosti. V primerjavi z državno pošto vidijo svojo prednost predvsem v ceni pošiljk, zato se predvsem plačniki zelo radi poslužujejo uslug teh pošt. Žal pa je veliko problemov z dostavo. Šoferji delajo dnevno svoje začrtane proge in dostavljajo in prevzemajo pošiljke, imajo pa zelo natempiran urnik. Zato se jim največkrat mudi in nimajo časa za vse "muhe in probleme" strank. So pa tudi šoferji pri teh poštah samo ljudje. Vsak dan morajo narediti veliko kilometrov, ob tem se morajo držati prometnih prepisov, časovnih zahtev stalnih strank, paziti na svojo varnost in varnost drugih, med vožnjo ne smejo telefonariti itd... in klub prostoročnemu telefoniranju koncentracija glede prometa na cesti pada ...

Zato bi bilo pošteno, če do teh šoferjev niso razumevajoči njihovi nadrejeni, da ste vsaj vi-stranke.
Default avatar
Se pridružim mnenju, da je DPD polom. Že vsaj 5x zelo slabe izkušnje z njimi. Od tega, da sploh ne pokličejo ter kar pustijo paket nekje na petrolu, ki je več km oddaljen od nas do tega, da te kliče, kako je že na poti in pride čez 10 min, pa ga čakaš nekaj ur, potem kliče in reče: sem pustil paket kar na petrolu.
Ali nekajkrat je bilo že tako, da je poklical ter rekel, če pridemo z avtom nekam iskat paket kjer bi njemu ustrezalo.

Sploh ne vem, zakaj oglašujejo dostavo do doma, če potem tega niso zmožni tudi izvesti?

Na spletni strani, kjer najpogosteje naročam, žal nimam možnosti izbrati druge dostave, samo DPD.
Default avatar
Meni pa so najbolj korektni pri GLS. Če te ni, te pokliče in pove, kje bo pustil in to tudi stori. Kapo dol.
Default avatar
Že dvakrat prejela dostavo paketa z njihove strani.Fantje izredno vljudni in prijazni.
Dan prej prejela msg o uri dostave, v kolikor ni možen dvig, naj kontaktiram dostavo.
Dvakrat do sedaj, do minute natančna dostava, izredno začudena in nobenih problemov.
Zatorej ob nekaterih kritikah, z moje strani iz osebnih izkušenj, velike pohvale DPD službi.
Default avatar
Imam dobre izkušnje na našem koncu; tako z dpd kot gls. Tudi če sem naslov dostave spreminjala ali je bil dogovor, da mi pustijo na paketomatu. Tudi telefonska obvestila korektna.
Če imate pa res tako slabe izkušnje, pa jim to sporočite. Je škoda, da se meče slaba luč na celoto, zaradi kakšnega zaposlenega.
Default avatar
dobre izkušnje je napisal/a:
Podpišem, imam dobre izkušnje, vse vedno štima, vse se da dogovorit, vedno pokliče.
Default avatar
Same slabe izkušnje. Če se da se raje odločim za Pošto.
primer - kličem svojega dostavljalca, da mi ura ne ustreza, če lahko paket pelje dobesedno 300m naprej k mojim staršem. Ob uri ko pridejo naj bi bila hiša prazna. Tip reče Ok, vse zmenjeno. Potem pa kao pozabi in dostavi sosedom, ki o tem seveda niso nič vedeli.
Sem jim javila in dobila sem opravičilo.
Podobno sem naredila še 1x ampak sem klicala na dispatch - je pol ona uredila.
Te njihove ure prihoda so tudi kar nekaj 9.52 - 11.52 - pa še držijo se jih ne.
Največja uganka mi je pa kako nimajo dostave popoldne, ko so ljudje doma. Bi bilo po moje 70% manj težav, pa dostavljanja sosedom, na petrole itd.
Default avatar
Pri nas je bil oče doma in čakal na dostavo, ki jo izvedejo samo v dopoldanskem času. Pa je pustil sporočilo, da ni bilo nikogar doma. Ko sem klicala na njihovo "centralo" je pa trdil, da ni našel vhodnih vrat, naslednjič je trdil da ni bilo nikogar doma... tisoč izgovorov.
Saj če ti slučajno stvari dostavijo o.k. še ne pomeni da ostalim enako. Mogoče je pa odvisno kdo je dostavljalec za tisto območje kjer stanuješ.
Default avatar
Dej ne pametuj!! Kaj mislis da oni pa ne bi radi bli doma popoldan al kaj??? Ze tako zacenjajo z delom ob 4h zjutraj!!! In delajo VSAJ 12UR na dan..V S A J..in imajo 100strank in vec na dan..pa se ti prilagodi vsem 100tim!!! Fine riti ste eni!!! Obup
Default avatar
Jaz imam tudi slabe izkušnje z njimi. Od pošiljatelja dobim obvestilo, da je šel paket na pot z dostavno službo in potem se začne lov na iskanje mojega paketa. Nikoli ne dobim obvestila, kje naj bi me paket čakal. Vedno pa na sledilni strani dpd-ja piše, dostava ni bila mogoča. A jaz cel dan pred hišo. In po parih dneh iskanja, dobim paket na bencinski pumpi 25 km od doma. Katastrofa!!! Z GLS nikoli nisem imela težav. Sem pa iz goriškega konca.
Default avatar
Fineriti je napisal/a:
Upam, da tako razmišljaš tudi ko greš popoldan v trgovino.
Če pa si dobro prebrala je bil moj oče vedno doma, dostavljalec pa je trdil, da ni našel vhodnih vrat.... Na samo dostavo nisem morala vplivati, ker sem naročila preko spleta. Če bi tam pisalo kdo dostavlja vsekakor izdelka tam nebi naročila.
Default avatar
Včeraj sem dobila sms, da dobim paket. Zjutraj še en sms kdaj predvidoma bo dostava. Pravkar me je poklical da pride čez 15 minut.
Javim, če bo v roku :)