Starševski čvek

V Velenju iščejo albanskega zdravnika

Default avatar
Še 10 let in bodo pojavile težnje za ustanovitev Velenje Republjik...
Default avatar
Morda iščejo častnega kosovskega doktorja...
Default avatar
Verjamem, da je to res. Ko sem jaz rodila, sta bili v sobi dve Albanki (Kosovo), ki nista niti ene same besede znali slovensko. Ni mi jasno, kako je to funkcioniralo, kako so jima karkoli razložili glede njunih otrok (bila sta v inkubatorju).

Razumem, da se hočejo potruditi, da bi ljudje razumeli zdravnika, ker brez tega je težko zdraviti. Okej, če to dopustimo, kje bomo pa rekli, da je dovolj? Če tukaj živijo, naj se vsaj osnov naučijo. V takšno majhni državi si ne moremo (kot v Ameriki) privoščiti celih delov mesta, kjer noben ne zna uradnega jezika države.
Default avatar
Seveda, kajti velenjski župan potrebuje njihove glasove. Po Velenju jih je res ogromno, šteje pa vsak glas, tako da se ve kam pes taco moli.
Default avatar
Ta razpis je očitna diskriminacija, saj slovensko govoreči zdravniki, ki ne znajo albansko ne morejo konkurirat na tako delovno mesto. A je to zakonsko sploh mogoče, mislim ven dat tak razpis?
Default avatar
Ne grem živet v Velenje pa če mi plačajo.
Default avatar
Naj se pripravijo ginekologinja, zobozdravnik, dermatolog in pediatrinja, ki govorijo in pišejo albansko, saj bodo kmalu tudi njih potrebovali. Tudi trgovci, taksisti, strežno osebje itd. bi znali biti iskan kader v našem lepem in čistem Velenju.
Zdaj, ko so polovico "socialcev" poslali v Gorenje, si bodo punce na Zavodu za zaposlovanje in tiste na CSD lahko delile priznanja za uspešnost. Pa še novo leto, zaključki, nagrade, božičnice....
Vse je za nekaj dobro.

Velkom tu aur kantri, če že v žrmani ne morete kr tk.
Default avatar
Adijo pamet, adijo Slovenija, adijo slovenski jezik!
Default avatar
to je očitna diskriminacija! je napisal/a:
Kaj pa, ko podjetja iščejo kader z znanjem nemščine, španščine, ruščine ipd.? Nisem še slišala, da bi se kdo pritožil, da gre za diskriminacijo ljudi, ki teh jezikov ne znajo... Aja, niso zdravniki ali kaj?!
Default avatar
Žogca iz ofsajda je napisal/a:
A ti mislis, da v Ameriki iscejo zdravnike in sestre, ki govorijo albansko? Znanje najmanj osnov slovenscine bi moral biti eden od pogojev za priselitev. Ampak kolikor jih je ze, bi bilo treba narediti moratorium na uvoz Albancev. Tisti bolniki, ki so ze tu pa naj si pripeljejo prevajalca. Tako gre to v Ameriki.
In ce so na crno, domov. Ce se ne zelijo nauciti jezika, nazaj domov. Ce se ne zelijo prilagoditi, tudi nazaj domov. Ce mislijo ziveti na socialki, tudi nazaj domov. Ce se mislijo ukvarjati s kriminalom, tudi nazaj domov. Ampak to se ocitno ne bo zgodilo, ker nekomu, oz. nekaterim bankovci veselo selestijo v zepih.
Default avatar
To je naš konec in začetek vladavine drugih!
Default avatar
diskriminacija slovenskega zdravnika v Sloveniji
bruh!
Default avatar
prevajalec je napisal/a:
Ne, seveda ne albansko. Mislila sem na to, da vsak deseti "Američan" ne govori tekoče angleško. In obstajajo celi deli mest, kjer se ne govori angleško. Če se njim ni treba bati, da bo angleščina izumrla, se mi upravičeno lahko bojimo, da slovenščina bo. V ameriških bolnišnicah prevajalca dobiš brez težav.
Default avatar
Škandal! Tisti ki je odgovoren, da so v razpisu navedeni taki pogoji, naj takoj odstopi.
Default avatar
Na obali je tudi kar nekaj tuje govorečih državljanov in tudi turistov.

Vedno smo se lahko sporazumeli - pač znajdeš se.

Pri albanski skupnosti je pa ja značilno, da jih pride še najmanj 6 v spremstvu. Tako da jih je itak vedno pol preveč, ki bi radi pomagali s prevodi.

To mi je totalno nesprejemljivo.
Default avatar
se je že začelo je napisal/a:
balkan v vsej svoji lepoti. Še 3 na 1 biciklu manjkajo (povzeto po modrem) in to bo to.
__________________________________________________
Default avatar
namesto, da bi preverili, kakšen status imajo te šiptarke.... grem stavit, da so jih možje privlekli na črno....

Pa naj jim narišejo, če ne razumejo. Kakšen krogec in črtico zraven, pa puščico in križec.... to bodo že razumele.
Default avatar
Mi tako je napisal/a:

Če bi iskali zdravnika, ki bi sodeloval s tujino in zato potrebuje znanje jezika, je to druga stvar kot da iščejo zdravnika, ki bo delal v Velenju in zdravil prebivalce Velenja!
Default avatar
Tisti, ki jih poznate, povejte, koliko imajo otrok.

In se spomnite na to, da večina pri nas tehta, če bi enega ali si lahko privošči še drugega, kaj šele tretjega otroka.