Je še komu kurje meso odvratno?
Pa probaj od tačrne kokoške je ful dobr
https://www.google.si/search?q={04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}8Drne+koko{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}A1i&rlz=1C1TEUA_enSI539SI539&biw=1777&bih=847&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwjHpoDQvtLMAhWMEiwKHUjvAmEQ_AUIBygB&dpr=0.9#imgrc=kjU8OAve9BhQyM{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}3A
Ja, ne jem te farmsko rejene perutnine, ker mi je preveč posebnega vonja, meso po peki sluzavo. pa ker imam še na brbončicah v spominu okuse s tisto perutnino, ki smo jo sami brez hormonov in antibiotikov redili pred 30 leti pri starih starših. Je res, da je trajajo cca 2 meseca dlje do zaolne teže, kot dandanes, ampak tisto meso je bilo res risnega okusa.
Od današnje perutninejem in pripravljam le kopune ( skopljene peteline). Med 20-30 eur za enega celega do pol, s kozjanskega so najboljši, ker so tam avtohtoni. Specialiteta. Nikoli žal denarja.
Drugače pa od mesa jem le morsko in ovčje meso.
Ni problem v denarju ali polni riti. Eni ne prenesejo korenčka, drugi kolerabe, jaz pač ne kurjega mesa. Kje sem dobila tak odpor ne vem. Najbolj smrdi mi pa kurja juha. Oče jo ima rad, meni pa ves ta smrad od juhe pokvari dan.
Raje sem lačna kot ugriznem v kurje meso. Res. Vam ljubiteljem tega mesa se bo zdelo čudno. Tudi taki živimo, ja.
Kupljen piščanec mi smrdi po ribi.
Že nekaj let kupujemo domače piščance, 3 x letno, jih naročimo po cca 10, 15 komadov.
Hranjene izključno z ječmenom, koruzo in pšenico. Prosta reja, kolikor se pač ti mali piceki lahko sprehajajo. Preverjeno so lahko zunaj, se večkrat zapeljemo do reditelja, kao na kavico, in je vedno vse kot mora biti.
Kilaža med 2,5 in 3 kg, da imajo že malo maščobe na sebi. Kolje in očisti on, mi doma razkosamo ali damo zamrznit cele.
Meso vrhunsko, okus božanski.
Kupljen je pa…… bljak. Še pes ga ne poje. To tudi nekaj pove.
Res je! Kure nikoli ne jemo, tudi v juhi ne, ampak piščanec, sploh če dobiš kakšnega domačega (od kmeta) je pa nekaj najboljšega:))) Mi najbrž piščanca pojemo v 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, le 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ostane za npr. svinjino, govedino in ribe. Zajčjega mesa ne jemo, prav tako ne ovce, koze ali divjačine.
Ponavadi jemo pečenega piščanca, če je koža lepo zapečena in hrustljava, je odlična, ampak je precej kalorična. Jemo vse kose piščanca, ne le belo meso. Tudi pohan piščanec je super, ampak spet precej kaloričen, zato si ga redkeje privoščimo.