Forum.Over.Net

Starševski čvek

Rim in vatikan

Default avatar

Hgvc

Grem za tri dni v rim in italijo. Ponoci se vozimo potem so cel dan ogledo.prenocitev in potem spet cel dan ogledi zvecer domov. Koliko hrane in pijace naj vzamem s seboj? So cene visoke v rimu?
Default avatar

NM.3w™

vzemi ravno prav hrane in pijače, da ne nosiš nazaj domov.
in ja, cene imajo. Na različnih višinah
Default avatar

popotniška-malica

Ti imaš program izleta iz iz njega vidiš kako imate organizirano prehrano.
Če imate samo zajtrk ob nočitvi (pa tudi italijanski zajtrki so precej skromni v primerjavi z našimi) si vzami dovolj za jest za vse tri dni... za prva dva dni sendviče (zelenjava, namaz, sir), salame niso priporočljive zaradi vonja, pa kakšno pecivo (sladko in slano, pa dovolj pijače, pa seveda nekaj sadja (banane - ne preveč zrele, jabolka, hruške, suho sadje)
V Rimu je hrana zelo draga, pa tudi vprašanje, če boste imeli čas iskati karkoli. Mimogrede je mogoče kupiti hitre prigrizke, kot hitra pica ali sendvič... a ni sigurno.
Default avatar

Rimljanka

Ja, najbrž je res bolje, da si za 3 dni vso hrano in tudi pijačo neseš s sabo. Potem si pa s sabo odnesi še avtomat za kavo in si sama kuhaj kapučino, ker je v Rimu zelo drag.
Default avatar

za špageti ni

Hgvc je napisal/a:
Porka duš, bi rekel moj star ata, pa kakšni škrici to po svet tavate, ko nimate niti za ene navadne špagete ali kos pice. Doma ostante, al pa pejte do prve vasi. Ker je v Rimu vse tolk drago, vsaj 2 evra več je pizza kot je v Ljubljani. Ampak ja, vi doma pač pomije jeste, potem pa je vsakega evra škoda, a ne?
Default avatar

hud štrapac

Tole bo pa hud štrapac, celo noč na busu, potem pa cel dan po Rimu letat. Pa še nazaj grede spanje na busu. Upam, da imaš potem vsaj kak dan doousta, da prideš k sebi. Ne bi šla na tak izlet tud če mi kdo plača.
Če mislite it v Vatikan upam, da imate vsaj preko spleta rezervirane vstopnice, sicer boste od dveh dni v Rimu vsaj pol enega prestali v vrsti za vstop.
Kar se hrane tiče, je sama nikoli ne nosim s sabo, razen kake plastenke z vodo. Itak boste med potjo parkrat stali na avtocesti in tam poješ kako malenkost. Pa tudi v Rimu se da čisto ugodno kaj pojest, če ne greš ravno v lokal pri Španskih stopnicah , Panteonu ali kaki drugi znamenitosti ampak zaviješ v kakšno stransko ulico, na tržnico, v kantino, kamor hodijo na malice in kosila domačini ...
Default avatar

točno tako

Hrane in pijače vzemi za prvih 12 ur in nič več! Mislim lej, če imaš za pot, potem imej še za futr. Bili lani maja v Rimu in to s hudim alergikom, ki res ne sme vsega pojest, kar pade pod roko, pa smo preživeli. Verjetno greš v Rim 1 x v življenju, morda 2 x če imaš srečo, in da bi zdaj ob taki priložnosti preštevala, ali imam 5 € za pico ali ne ... sorry, lej, boljš ostat doma. Pa sem ogromno, ogromno kot smrklja prepotovala z ruzakom po svetu, sem šparala na bivanju (hostli pa to), na hrani pa NIKOLI!!! In še vedno obrnemo vsak cent, ne samo vsak €, ampak če grem na neko potovanje z namenom, da nekaj vidim, potem vkalkuliram PREDVSEM zdravo in dobro hrano - če nimam, ostanem doma. Da bi za 3 dni vlačila hrano s sabo, mi na kraj pameti ne pade, sploh ne po busu - a veš, kok bo fajn, če se zastrupiš z nekim pocastim, postanim, pregretim sendvičem, pa tud če je sir not??? Driska in bruhanje po mestu? Jaz zase vem, da ni šanse, da kaj takega tvegam. Italijanske AC imajo dobra gostišča, niso draga in veliko pametneje je pojest eno pašto s solato na Autogrillu, kot natepavat 24 ur star sendvič. Če je že treba šparat, boš pa kako neumnost za naivne turiste manj kupila in boš na istem!

Rim premore kar dokaj spodobne oštarije za spodobno ceno, ok, no, za 3 € glih ne boš sedela za mizo s pico in pivom, če si pa vzameš "Pizza a piedi" in si kupiš pivo v trgovini, ne boš prišla na boben zaradi tega. Pač ne greš jest v neposredni bližini znamenitosti, ne vem, kofe na Španskih štengah je 5 € - pa bom tudi tu rekla - kolikorat v življenju ga boš pa pila tam?! jaz sem ga 1x in majke mi, vredno je bilo, že samo zaradi atmosfere! 2 ulice stran od atrakcij so cene čisto normalne - pica 6, 7, 8 €, pašta 6 €, kofe 1,5-2 € - to je še najdražje. Pijačo si kupiš sproti, je trgovinic dovolj, škoda žlampat toplo pijačo in jo tovorit za sabo po mestu.

2 noči od 3 na busu - ko si star 20, 25 let to ni noben problem. Danes vem, da tega ne bi vzela niti da mi plačajo, kaj šele da jaz za to nekaj plačam! Sem bila z busom na jugu Italije, samo smo se vozili čez dan, se ob 17h namestili, prespali in zjutraj dalje. 8 dni - milina! Samo zadnja in prva noč so bile na busu, pa še to smo imeli double deckerja in smo spali ko bubice, lepo z nogami na sedežu ali pa spalka na tleh busa.

Res no, nikar ga ne seri s hrano za 3 dni po busu!
Default avatar

jaz pa nee

Dajte no, nikar ne pretiravajte. Jaz sem bila lani septembra v Vatikanu in Rimu. Cene hrane so malo višje kot pri nas, ampak nič posebnega. Bi rekla, da se višje cene poznajo bolj pri pijači kot pri hrani. Kar se kave tiče je pa res - kapučino pri Panteonu je bil 5€, sladoled se mi zdi pa da 3€ kepica. Ampak te stvari je treba vzeti v zakup, če ne, je bolje, da si doma.
Default avatar

Mojcej2

hud štrapac je napisal/a:
Za v Vatikan (cerkev) vstopnica ni potrebna. So določeni dnevi, ko je nekoliko več obiskovalcev in je potrebno počakati v vrsti na pregled vatikanske garde, največ sem čakala 20 minut, je pa bila vrsta zelo, zelo dolga. Mogoče traja sedaj nekoliko dlje, ker imajo poostrene preglede.
Vstopnina je za vstop v Vatikanske muzeje - izlet je časovno prekratek za to, če je pa v ponudbi izleta to vključeno, imate kot skupina sigurno dogovorjen vstop ob določeni uri - drugače si ne predstavljam.
Vstopnina je tudi za kupolo. Če si želite tega ogleda in v ponudbi izleta ni vključen, vam predlagam, da takoj ko pridete v Vatikan, greste najprej v vrsto za nakup karte za kupolo in si to v miru ogledate. Ob izhodu iz kupole pa ste že pri vhodu v cerkev in se tako izognete zornji vrsti za vstop v cerkev.

Tako kot so nekateri že napisali. Cene hrane so kot pri nas ali pa celo nekoliko nižje. Imamo zelo dobre izkušnje. Hrana vedno odličnega okusa (testenine, razne bruschette, pizza, kozarec črnega vina...za zelo zmerne cene), meso in ribe seveda precej dražje. Kava pa itak, zelo dober kapučin ob šanku tudi samo 1,20 EUR, isti postrežen ob mizi z lepim razgledom na ........ (uporabi domišljijo, je kar precej možnosti) pa lahko tudi 6 EUR ali več.

Srečno.