Katera čokolada vam je boljša, GORENJKA ali MILKA? :D
Sva se s kolegico malo pogovarjali, katera čokolada je boljša in ugotovili, da sta obe nekaj posebnega, vsaka zase; milka že tako ker je gigant pri čokoladi in je prav super s tisto vijolično kravo, gorenjka je “naša” in se ponaša s tisto punčko v narodni noši, tako da ja, odločitev je kar težka …
KATERA JE PA VAM BOLJŠA IN ZAKAJ?
gorenjka je hrvaška pa preveč ma okusa po putru, milka je pa ratala presladka (če ni lih iz mullerja, avstrije ipd.) ker jo tle za naš trg delajo bolgari, romuni in podobno.
Nimam nič proti Gorenjki, ampak kupim je pa nikoli. Hm… Sicer pa nasploh nisem velika potrošnica čokolad.
Za ljubitelje temnih čokolad – sem odkrila pred kratkim:
[img]http://www.instore.si/public_content/media/Promocije/2015/Maj/frutabela{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}20jafa.jpg[/img]
Katere točno sestavine v Milki pa naj bi bile po tvojem gensko spremenjene?
Ker nobena ni označena, označevanje GSO v živilih pa je v EU obvezno (če je več kot 0.9 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}).
Pod ta procent pride edino sojin lecitin iz GSO soje, ki pa ga uporabljajo skorajda vsi proizvajalci čokolade. Temu se pa izogneš edino, če ješ čokolado z bio oz. eko oznako.
Drugače pa, meni je tudi boljša Gorenjka, nista pa ne ena, ne druga nek presežek.