Forum.Over.Net

Starševski čvek

počitnice! (AMERIKA) HELP

Default avatar

MxSmile

ZDRAVO,
Mi bomo poleti sli v LOS ANGELES in zdaj pa je problem ker moram narediti plan in jaz nerazumem teh letalskih kart pise da iz zurich-a do los angelesa priletiš v 3 urah in to se meni zdi impossible ker ponavadi let traja 8 -12 h .

npr.

07:10 Venice )
) 0h 50
08:35 Frankfurt )
----------------------------
connect in airport ) 0h 50
-----------------------------
09:25 Frankfurt )
) 0h 55
10:20 Zurich )
---------------------------------
connect in airport ) 2h 55
---------------------------------
13:15 Zurich )
) 12h 05
16:20 Los Angeles )

Journey duration: 18h 10


ne razumem kako 3 ure do lax-a od zrh-a

pomoč pa še kaj bi si lahko pogledali v californiji in navadi v roku 8 dni
Default avatar

ksantipa1

Ne piše tako, piše da v LA priletiš v 12 urah. Poletiš po srednjeevropskem času, ki mu pristeješ 9 ur časovne razlike (v plus) oz. čas v L.A. in še 3 ure.
Default avatar

resje-

Res je. Vedno piše ura, ki bo takrat v kraju kamor pristajaš.
Default avatar

ksantipa1

Kaj bi si lahko pogledali v CA?
- LA; Holiwood, Santa Monico, Long Beach,
- Sani Diego in krasni San Francisco,
- Prehod preko Sierra Nevade, na vrhu pa ogled Lake Tahoe, Truckee, Reno, zgodovinska kavbojska mesta, Yosemithe Park, Minden ipd. to je vse v Nevadi
- mi smo šli še do Yellowstone, Bahe Californie (mislim da je sedaj malo nevarno), v Arizono
Default avatar

£

Ooooo, to boste uživali.
Zgornjim predlogom dodajam tudi Walk of Fame za malo zabave. Če dobite fajn ponudbo (lahko tudi zbarantate nižjo ceno) greste za celebrity tour z mini-busi. Obvezno v muzej LACMA v LA in v Griffit observatory-ki je gratis!
Čim manj časa v Los Angelesu, raje do San Diega - bolj pristno! in z rent a carom do San Francisca. Res, Los angeles je bolj zabava in plastika fantastika. Škoda zapravljanja časa v tem mestu. Če boste v West delu, se zadržujte raje okoli Hollywooda. Zakaj? Zato, ker bo vseh TOP10 stvari v LA na dosegu roke, tudi peške. Nočete zgubljat časa v traffic jams-grozni prometni zamaški.
Default avatar

Piparipa

V LA pristanete precej pozno, predno prideš čez carino, prevzameš RENT-A-CAR, bo trajalo, poleti se stemni že kmalu po 18h. Zadnji dan pa tudi nimaš več kaj dosti za hodit okoli, tako da je 8 dni res zelo malo.
Odvisno, kaj imate raje. Če ste z otroci, si en dan vzemite za Disneyland ali pa Universals studios, greste v Holywood, na Sunset boulevard, na Rodeo Drive, morda še Beverly hills. Že za sam H. je 8 dni premalo.
Potem si oglejte še Venice Beach in jo ob obali mahnite proti San Francisu, na poti je npr.Carmel, lepo, zanimivo mestece. Na poti svetujem, da 1x prespite. V San Franciscu si oglejte Kitajsko četrt, pomole, tam so tjulni, pojdite na Alcatraz, peljite se čez Golden gate, morda še skok v Oakland, meni je bil zanimiv. Karte za Alcatraz si rezervirajte prej, ker se zna zgodit, da jih zmanjka. Če boste spali v centru SF, svetujem predhodno rezervacijo, po možnosti s parkirnim mestom. Parkiranje je namreč problem, predvsem pa je zelo drago.
Nazaj pa morda čez Fresno, tu pa vidiš drugo plat USA, zapuščeno središče, sesuto, pa proti San Diegu.
V SD si oglejte zgodovinsko četrt plinskih svetilk, morda še skok na otok Coronado, povezan o ogromnim mostom. Tam so lepe plaže (meni samo za videt, za kopanje ne), lepe, luksuzne hiše. Je pa SD mesto beračev, zvečer se ulice izpraznijo.
Na poti nazaj v H. se lahko ustavite v La Jolli, njihovo znamenito luksuzno letovišče.
In hop na avion.

Druga opcija je v smeri Las Vegasa, hotel obvezno na Stripu, v novem delu, malo v casino, ogled hotelov, ki je vsak umetnina zase (kičasta), pa Death Vally, če ste zdravi, ker poleti je noro vroče. Pa Še Grand Canyon, pa malo po Route 66, morda Hoover Dam. To je pa puščavska pot.
Default avatar

£

Ne, ne. Ne tako kot zgornji komentar, sicer super predlogi, ampak zaradi časovne omejenosti, je potem bolje skombinirat dve letališči - recimo LA in SF za nazaj, ker lahko tudi avto pustite v različnih krajih, kar je seveda odvisno od rent-a-družbe in ponudb. Obvezno rezevrviraje v naprej prej. Iz izkušenj v Ameriki in ostalih neiskrenosti pri drugih družbah, svetujem družbo Budget (vsekakor ne, ne in ne Alamo).
Default avatar

pollyanna

Po moje si to vse malce narobe predstavljate. Krasne itinearje so ti napisali zgoraj ampak so vsi bolj za tri tedensko potovanje, ne pa za osem dni. Oziroma če smo natančni - neto 6 dni, ker prvi in zadnji dan kar pozabi. V tem času si poglejte LA oz. Hollywood, če boste uspeli priti do San Francisca in nazaj je to že čisto fajn. Vmes je še Monterey z vrhunskim akvarijem (samo mesto ni kaj posebnega), pa Santa Cruz s krasno plažo, povsod so krasni surferski pointi, kjer se je vredno malo ustaviti, pacifiška obala je divja in res nekaj posebnega. Mi smo lani imeli dober teden dni za SF z okolico pa ti povem, da je bilo komaj dovolj časa. Razdalje so velike, večje kot si predstavljaš, ceste pa v rush uri tako zabite, da za par kilometrov potrebuješ več ur. Če si imate namen kaj ogledati kupite oz. rezervirajte karte v naprej po netu, ker so ponekod čakalne dobe tudi po par dni. Recimo za Alcatraz v SF, se rezervira vsaj mesec, dva v naprej, na točno določen dan in uro. SF ima tudi krasno hišo eksperimentov (Exploratorium), ki ti z otroci lahko vzame cel dan, pa ne vidiš vsega. ...Raje malce bolj skromni plani, pa tisto temeljito poglejte, saj bo še kdaj možnost, da greste tja. Drugače je samo dirkanje in hitenje, na koncu nihče ne ve kje je bil, gledajo slike in se nihče ne spomni, da so bili tam...
Default avatar

popotniški gurmani

pollyanna je napisal/a:
Se strinjam, predvsem za premagovanje razdalj - smo dostikrat čez lužo, pa delamo tudi po 500-70 milj (!) na dan, da premagujemo razdalje - pa je 14 dni kar na knap.... Pa še to. odvisno, koliko so otroci stari - z najstniki je dosti lažje, kot mlajšimi ( jet lag, prilagoditev na prehrano, ipd)....