Forum.Over.Net

Starševski čvek

Ali ima kdo izkušnje z zdravljenjem z akupunkturo

Default avatar

akupunktura

Imam bolezen, ki postaja že kronična, stalno jemljem zdravila s hudimi stranskimi učinki in zato sem se odločila, da bi začela z zdravljenjem z akupunkturo. Ima kdo izkušnje s tem? Vam je zdravljenje pomagalo?
Sem pa s Primorske. Hvala za vsak nasvet.
Default avatar

1314124

to so poskušali že vitezi, le da so uporabljali precej debelejše igle z ročajem. Žal se jim kljub oklepu ni dobro izšlo.
Default avatar

poskusi mojo iglo

Ni vsaka akupunktura dobra. Jaz te lahko prebodem s svojo iglo. Če ne boš ozdravila, te bo vsaj sprostilo.
Default avatar

kaj pa vem*

Jaz sem enkrat bila. Po prvi apunkturi ni bilo nobenega učinka (razen v denarnici). Pogovor z zdravnikom (preko prevajalca) pa me ni prepričal, da je smiselno zapraviti cel kup denarja. Ponavadi predpišejo vsaj 10 terapij pa še kake mošuse ti prodajo. Ne vem, cel kup denarja pa ni rečeno, da je učinek. Jaz se potem nisem odločila.
Default avatar

Diridonda

Kakšni primitivni odgovori! Ženska je lepo postavila vprašanje, vi pa morate izlit svojo nesramnost na anonimnega človeka s kroničnimi bolečinami. Otroci imajo "čudovit" zgled v vas, malo se zamislite nad seboj, da se vam ne bo treba kdaj spraševati, po komu je mladina tako nesramna.

Avtorica, obrni se, oz. vtipkaj v gugla: zdravljenje s kitajsko medicino.
Default avatar

akupunktura

kaj pa vem* je napisal/a:
Kje pa ste bili, pri katerem zdravniku, če smem vprašati? V Ljubljani, ali kje na Primorskem? Hvala za odg.
Default avatar

kaj pa vem*

akupunktura je napisal/a:
Uf, imen žal ne vem. Bila sta pa oba v Celju.
Pri enem mi je bilo zelo mimo, ker je prevajalec prevajal iz slovenskega v angleški jezik. Nikakor ni dovolil, da se kar sama pomenim v angleščini z zdravnikom. Kar je pa on prevajal pa ni bilo prav. Jaz sem rekla nekaj, on je kar po svoje dodal še neke zadeve. Pa sem ga opozorila... v glavnem čisto mimo. NIkoli več nisem šla.

POtem pri drugem pa je bilo vseeno bolje, korekten odnos. Tudi vse skupaj je bolj resno delovalo. Tudi ob zdravniku sem dobila vtis, da je res zdravnik (pri prvem sem dobila občutek, da oba blefirata), samo se potem vseeno nisem odločila. Sem dobila občutek, da nima izkušenj z mojo težavo. Težko rečem ali deluje ali ne. Ni kar tako za probat, ker so cene previsoke.
Vsekakor pa je pametno se prej pozanimati o posameznem zdravniku.
Default avatar

akupunktura

Hvala Diridonda za te prijazne besede. Veš, moje težave so hude, trpim že tri leta, v tem času sem spoznala že marsikaj in me nesramni odgovori niti ne ganijo. Vedno bolj pa spoznavam, da niso vsi ljudje dobri, da so tudi nesramni, škodoželjni in uživajo v bolečini drugega. Ampak, pustimo to. Ženska iz naše vasi mi je priporočila enega zdravnika na Primorskem in mi povedala zelo pozitivno mnenje, skušala pa sem dobiti še malo več informacij. Hvala ti!
Default avatar

kaj pa vem*

Mislim, da nekje na MON obstaja forum o tradicionalni kitajski medicini?
Tam bo verjetno več uporabnih informacij.
Včasih so na 1nadan ali Kuponko oz. še kaki podobni spletni strani cenovno ugodni kuponi za prvi obisk pri TKM. Pa greš in potem vidiš kakšen občutek dobiš.
Pa pred časom sem nekje opazila, da so imeli celo prvi pregled zastonj. Vsaj malce občutka dobiš kako in kaj. Če ti je zdravnik odbijajoč kot je bil meni tisti prvi omenjen, pa ne greš več.
Default avatar

pri meni deluje

Meni akupunktura pomaga.
Imam pa težave s križem, ker me večkrat useka in to zelo boli. Grem še isti dan na akupunkturo in po desetih terapijah bolečine minejo. Že prvi dan je bistveno boljše, potem pa vsak dan manj boli. Tako se izognem prevelikem uživanju protibolečinskih zdravil, ki tudi niso preveč zdrava za telo.
Priporočam tkm ordinacijo, imajo jo v mb, celju in ljubljani pa tudi v kopru, imajo kitajske zdravnike in prevajalce direktno iz kitajščine v slovenščino. poišči na guglu: kitajskamedicina.si

Naj ti pomaga!!
Default avatar

Anze32bolecine

Jaz sem bil, ker sem vsak dan v hudih bolecinah. Grozno mi je, da moram to prenasat in da morajo moji bliznji zaradi tega trpeti. Meni akupunktura ni pomagala nic. Je presneto draga, takoj na zacetku ti namece po dest terapij, tako da bi me stalo okrog 400 eur. Jaz si tega ne morem privosciti. In po nekaj seansah, ni bilo nobenega ucinka.
Default avatar

Kosobrinček

Moja tašča je bila na takšnem zdravljenju (težave z obraznim živcem) že dvakrat. Zdravljenje je potekalo v protibolečinski ambulanti (na napotnico) v bolnici. Prejela je 10 terapij in njej je zelo pomagalo.
Default avatar

mila1986

Pozdravljeni.

Jaz sem ravno v prejšnjem tednu opravila pregled pri http://www.kitajskamedicina.si/. Sama imam bolečine v hrbtenici, mravljince v roki, glavobole, vrtoglavice, itd. Traja že leto in pol. Glede na diagnozo, ki so mi jo postavili se kar ujema z vsemi simptomi, ki jih imam. Predlagali so mi 30 terapij naenkrat, vsak dan. Ena stane 30€. Sem se odločila, da bom poskusila. Na njihovi FB strani imate ravnokar kupončke, ki jih lahko uporabite za pregled. Stane 9€ in boste takoj dobili občutek ali je to za vas ali ne.

Vse dobro vam želim!

Lp
Default avatar

guccigirl

akupunktura je napisal/a:
Pred leti sem šla na akupunkturo v Celje zaradi menstrualnih težav, vzela sem samo tri terapij, več je bilo že predrago. Meni je pomagalo, moti me le njihova pretirana cena.
Default avatar

Čajna nategi

guccigirl je napisal/a:

Tile čajna dohtarji so se res razpasli za nategovanje.Vsak čajna man dela že akupunkturo,pa pojma nima.To je tak kot neke terapevtske masaže,pa te božajo,plačaš pa 100 eur.

Eni te kar pikat začnejo,eni pa si zate vzamejo urco,te pregledajo,povejo kaj je in koliko terapij.

Tisti ki te ne pregledajo,so nategunci.
Default avatar

guccigirl

Čajna nategi je napisal/a:
Ti čajna poznavalec. Daj se skuliraj in si v čajna woku naredi kaj kitajskega ali tajskega za pojesti.
Seveda so tudi šarlatani med čajna dohtarji, so pa tudi tisti ki to niso. In jaz sem se prej zelo dobro pozanimala, nisem šla k šarlatanom.
Mojo mamo je lani z******a konvencionalna medicina med operacijo in še z zdravili po njej, še dobro da je preživela ko jo je znani dohtar skorajda zašuštral med operacijo. Tako da, znanstveni medicini ne verjamem več. Saj si lahko v kaki bio trgovini kupiš kitajsko moxo proti bolečinam in jo segrevaš nad mestom bolečine sam, ni treba iti k čajna dohtarju.
Default avatar

mešani rezultati

Bila sem pri nekem akupunkturistu, ker ga je priporočila njegova svakinja. Imela sem pogoste glavobole in migrene. Šla sem 10x, delal mi je tudi moxi na hrbtu. Pripravil mi je tudi čaje, ki sem jih pila točno po navodilu. Bilo je zelo drago, a pomagalo ni nič.
Poznam pa eno gospo, ki ima multiplo sklerozo in je zaradi bolezni dobila hude bolečine v obraznem živcu v levem licu in je šla k nekemu drugemu akupunkturistu. Njej je 100% pomagalo. Z obraznim živcem nima težav že skoraj 20 let. Njen akupunkturist je medtem že umrl.