Forum.Over.Net

Starševski čvek

Prihranki mladih ljudi

Default avatar

prihranek

Zanima me predvsem za mlade ljudi do 25. leta, koliko imate prihrankov? Koliko od tega ste dobili od staršev in koliko ste sami zaslužili in prišparali?
Default avatar

teta fani

In kaj ti bo ta podatke? Pri 25 letih sem imela za sabo 6 let delovne dobe zgrajeno hišo in enega otoka. Takrat se je dalo še kaj pišparati danes nič. Aja parcele sva dobila. Gradili veliko sami s pomočjo prijateljev. Danes tega ni.
Default avatar

danes so mladi leni

Danes so mladi leni, samo čakajo kaj jim pade z neba, še tisto kar bi lahko prišparali zaluftajo in zakofetkajo.
Default avatar

zakaj negativno?

danes so mladi leni je napisal/a:

Imam kar nekaj nečakov starih 23-30 let. En je takoj po srednji šoli dobil službo, še fušal zraven in si privarčeval za stanovanjce v Ljubljani, ga oddal, delal in varčeval ter do 30. odplačal tudi kredit.
Vsi ostali so študirali, sreče s službami nimajo, delajo na napotnice, tudi kaj pretirano ne žurajo... Vsi pa razmišljajo o tujini.
Default avatar

ananas...

Do 25 leta imela našparano par tisočakov 5000-6000, poleg študija tudi delala, šla tudi na dopust. Živela pri fantu, kjer sem prispevala za prehrano. Je pa sedaj naneslo, da sem v času iskanja redne zaposlitve te prihranke porabila.

Tebi, ki pa daješ vse mlade v isti koš, bi ti pa iz vratu metuljčka naredila.
Default avatar

kje to vidite?

Kje vsi vidite te lene mlade? Kako in od česa pa mislite, da živimo? A res mislite, da nas preživljajo starši, ki se trenutno počasi upokojujejo in so že sami v finančnih stiskah, ker bodo kljub vsemu delu, ki so opravili, imeli precej nizke pokojnine?

Jaz, moji prijatelji in sorojenci smo trenutno stari med 25 in 32 let. Kljub temu da smo vsi študirali, nekateri imajo že tudi magisterije ali delajo doktorate, vsi že leta delamo in plačujemo svoje stroške. Morali smo delati že med faksom, da smo sploh lahko študirali. Nekateri imajo tudi že otroke. Nihče ne živi pri starših (od kje ta ideja, da imajo starši vsi po vrsti ogromne hiše in proste parcele in dobre pokojnine, da bi lahko na ta način pomagali svojim otrokom?).

Ja, imamo malo prihrankov in težko vlagamo. Kredite težko dobimo zaradi nezanesljivih zaposlitev i (za določen čas, nadomeščanja) in zato ker večinoma delamo kot samostojni podjetniki ali samozaposleni. Tako da nas večina živi v najemu. In verjemite, da krepko delamo, da preživimo, plačujemo vse stroške, davke in prispevke in ob tem tudi vsaj nekaj prihranimo. Naši delovniki niso dolgi 8 ur, nimamo plačanih dopustov in bolniških.
Default avatar

hm hm hm

Oba sva bila še na faksu (dalši študij). Med študijem sva oba delala, da sva lahko plačala najemnino in življenje v Ljubljani. Seveda brez prihrankov (od kod pa naj bi bili????). Tako sva pač štartala iz nule. Pa je bilo lepo :-)
Default avatar

govori zase in svojo mularijo!

danes so mladi leni je napisal/a:
Moje punce so delale od 15 tega leta, zaradi finančne nedsiscipline, sta NIČ prišparali!
Privatniki ne plačujejo radi pa čeprav imata roke kot 70 letnici z njive!

Pa cele dneve delata!
Default avatar

VFS

Jaz sem pri teh letih imela že kr nekaj, delala sem fax ob delu, imela redno službo, hišo gradila. Ampak takrat so bili lažji časi. Ko slišim kako so današnji mladi leni, me pojezi. Sem lastnica podjetja, ob povečanem obsegu se poslužujemo tudi študentov. Meni se vsi zdijo zelo pridni, odgovorni, željni, da bi nekaj zaslužili.
Default avatar

afds

Pri 23ih 20.000 eur in stanovanje v Ljubljani.
Default avatar

hm2

dokler je bil študentski status, so bili prihranki. sedaj brez službe, brez prihrankov.
Default avatar

hmm.

hm2 je napisal/a:
Tudi jaz enako.
Default avatar

adele5633

Pri 26h imam 60.000 evrov prihrankov, nekaj od tega vlozenega v delnice. Vse sem prisparala sama, in tudi od 22 leta dalje zivim na svojem (in sama placujem najemnino brez pomoci starsev).

Mislim da ni primerno mlade oznacevati z lenimi in razvajenimi ker to preprosto ni res.
Default avatar

Ena južna

prihranek je napisal/a:
Ni važn kolk jih imam.
Imam jih tolk, da sm lahk zadovoljna.
Neki valjda jih imam od staršev in ostale žlahte ki mi je vsa leta dajala ob raznih priložnostih, predvsm za rd, moji starši pa so to vse dajal na moj posebn račun. Kr neki sm si pa tud sama zaslužla in našparala in to delam še dans.
Default avatar

Ena južna

Ena južna je napisal/a:
Aja, sm pa kr neki od tega keša zapravla ko sm šla od doma.
Default avatar

Banda di Lupi

prihranek je napisal/a:
Alo stara, ka te briga ?

Briši !
Bayerische Meisterwerk
Default avatar

Rok-1

prihranek je napisal/a:
Lahko ti povem za nazaj... pri 23 letih sem imel svoj srednje OK avto, kup surfov in jadralske opreme, biciklov, smuči... in knjig. Pa nekaj svoje elektronike. V roku par let sem temu dodal manjšo jadrnico. Vse to iz službe ob študiju... ki mi je zaradi vsega ostalega precej šepal. Še cca 5 let kasneje sem večino prodal in imel skupaj kakšnih 40 -50 jurjev.
Default avatar

Topla voda

prihranek je napisal/a:
22 let, s partnerjem imava svoje stanovanje, prisparano imam 10.000e, od tega sem dobila 1.500 podedovano. Starsa sta mi krila stroske izobrazevanja (osnovna, srednja sola), ker stipendije nisem imela in tudi delala nisem. Prav tako sta mi posodila manjso vsoto denarja za izpit.
Default avatar

LilaWolken

20 in 22, nasparanih 19.000 eurov. Skupaj mava podjetje v Avstriji, zacela sva skupaj iz 0, jaz se na strani studiram.
Default avatar

LilWolken

Aja, nic podedovano ali kaj podobnega, ne izhajava iz bogatih druzin. Prisluzila sama.